Afwijzing als zielsles

Afwijzing als zielsles beken vanuit een hoger bewustzijn helpt om de denkfout te zien die aan de oorzaak ligt van deze emotie. Afgewezen voelen is geen zuivere emotie maar eerder het resultaat van een verkeerde gedachte waardoor je ziel reageert met een laag trillende emotie.

Controleer je gedachten

In verschillende blogjes/vlogs heb ik al uitgelegd hoe emoties eerder een manier zijn van je ziel om te tonen hoe je denkt. Of je met de juiste bril naar je leven kijkt of niet. Dus ook hier is eigenlijk hetzelfde mechanisme aan het werk. Wanneer je jou slecht voelt omdat je denkt dat iemand je afwijst dan is dat eigenlijk een teken dat het niet klopt. Want wanneer je leeft vanuit een hoger bewustzijn dan zal je weten dat afwijzing een illusie is. Niemand buiten jezelf kan jou afwijzen. Van nature is alles er al. Het contrast dat je dus ervaart d.m.v. je emoties is er om jou duidelijk te maken dat de gedachten en de gekoppelde emoties niet correct zijn met de natuurlijke staat van je zijn.

Afwijzing waarbij je jou alleen voelt is eigenlijk een verborgen vorm van eenzaamheid. Niet omdat anderen er niet zijn voor jou, niet omdat anderen je in de steek laten. Nee want in eerste instantie is het gedrag van anderen slechts een spiegel van jouw balans. Wanneer jij je niet veilig voelt, je het gevoel hebt dat niemand jou vangt en je dus in de steek gelaten voelt, stel jezelf dan de vraag “waar heb jij jezelf in de steek gelaten”.

Eenzaamheid is er namelijk wanneer jij jezelf in de steek laat. Hierdoor denk je altijd dat je alleen bent, dat je afgescheiden bent van alles om je heen. Maar dat zijn illusies van je gedachten. We zijn altijd verbonden met alles om ons heen. Hoe meer jij je verbindt met jouw bron, die er altijd is, hoe meer jij je omhult zal voelen.

Eenzaamheid en je zelfbeeld

Hieraan gekoppeld is het vaak zo dat het gevoel van afwijzing en eenzaamheid naar boven komt wanneer we een verkeerd zelfbeeld hebben. Dus de sleutel tot het weer beter voelen, ligt hier in je zelfbeeld. Want je gebruikt de reacties van anderen om het beeld van jezelf te vormen. Wanneer anderen anders reageren dan wat jij verwacht, ga je twijfelen aan dat beeld. Dan komt natuurlijk weer de zelfwaarde naar boven en gaan we denken dat we in de steek gelaten worden. Dat we het niet waard zijn om tijd, energie of wat dan ook in te investeren. Maar nu ook opnieuw… waar laat jij jezelf in de steek? Waar investeer jij geen geld, liefde, energie meer in jezelf? Wat maakt dat je voortdurend gefocust en gericht bent op de buitenwereld?

Nog te vaak zijn we afhankelijk van de reacties en de aandacht van anderen om onszelf goed te voelen. We hebben anderen nodig of tenminste denken dat we anderen nodig hebben om gelukkig te zijn. Terwijl geluk een zijnstoestand is waar je mee geboren bent. Dat is jouw natuurlijke staat van zijn. Dus waar ben jij jezelf beginnen vertellen dat je anderen nodig hebt om je goed te voelen, om te dansen, om plezier te maken…. En ja, we zijn sociale wezens. Want zo leren we meer over het leven. Maar het is nog een verschil tussen verbinden met mensen om ervaringen te delen dan anderen nodig hebben om de leegte in jezelf te vullen.

Dit mechanisme zie je niet alleen in relaties maar ook in vriendschappen, op de werkplek, in het verkeer… we laten nog te vaak onze gemoedstoestand afhangen van hoe anderen in hun vel zitten. Maar dat is enkel een voedingsbodem voor discussies, agressie, frustraties, ontgoochelingen… minder voor geluk, vrijheid of innerlijke rust. Want dat is er eigenlijk altijd al geweest… je zocht alleen op de verkeerde plek.

Zoek op de juiste plek

Voel jij je afgewezen, neem dan de tijd om naar binnen te gaan. Vraag jezelf af waar jij jezelf in de steek gelaten hebt. Wees eerlijk en probeer dan opnieuw verbinding te maken met de liefde, heelheid en vrijheid die verborgen en verscholen zit in jouw zijn. De weg naar binnen is de weg naar jouw vrijheid en ware geluk.

Kies & beslis! Neem de stappen die bij die keuze passen en maak je leven één om trots op te zijn. Wijsheid is immers ervaring en kennis die in het dagelijks leven gebruikt wordt. Hoe meer ervaringen jij hebt, hoe meer wijsheid je kan integreren. Geniet van je leven!

Leer jezelf elke dag beter kennen & integreer alle delen van dat zelf. Heel de schaduwen en transformeer blokkades dan is jouw lichaam een zuiver kristal die alles onmiddellijk kan ontvangen en laten verschijnen in jouw uiterlijke wereld.

Ben jij hier klaar voor?

Klaar om die shift in jouw leven te gaan maken zodat je eindelijk de persoon bent zoals je het in je lijf voelt. Dat is zelfrealisatie. Je weet en voelt dat er meer is dan zichtbaar is. Als spiritueel en dus ook persoonlijk ontwikkelen op je wensenlijstje staat en je nu eindelijk bewust kiest voor jezelf dan nodig ik je uit voor het traject zelfrealisatie. Terug naar je blauwdruk, naar wie je werkelijk bent los van oude overtuigingen & onverwerkte emoties. Voorbij alles wat anderen over je zeggen, denken en verwachten. Klaar om je beste leven vorm te geven met behulp van de universele vlammen als een ware meester creator.

In oneindige liefde,
Lindsey

💫🔥💚

Ps: Ik nodig je uit om met me samen te werken. De diepe transformaties waar mijn klanten doorheen gaan, zijn het bewijs dat heling niet lang hoeft te duren. Je hebt enkel iemand nodig die even met je meewandelt zodat je in het diepe springt… en weet dat je niet zal verdrinken. Ik wil heel graag die persoon voor je zijn.

Heb je individuele begeleiding nodig om doorheen deze uitdagende tijd te gaan, neem dan contact met me op, vul het formulier op deze pagina in en ik contacteer je voor een gratis afstemsessie. Of start alvast met het e-book waarbij je ook tal van visualisaties ontvangt en meer leert over het eenheidsbewustzijn.

In oneindige liefde voor jou,
Lindsey ✨💚

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en info deel mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.