Open hart en liefde toelaten roept angst op

Open hart en liefde toelaten roept angst op. Hoe is het mogelijk dat zoiets moois als liefde zoveel laag trillende energieën met zich meebrengen? Wel dat is niet zo abnormaal als je weet dat we leven in een duale wereld.

Dualiteit in liefde

In een duale wereld leven betekent dat je meer leert over punt a door ook punt b te ervaren. Je weet bijvoorbeeld veel gemakkelijker wat koude is nadat je warmte kon ervaren. Je weet wat het is om je goed te voelen, om je geliefd te voelen nadat je een relatiebreuk hebt ervaren. In deze blog ga ik niet verder in op het helen na een relatiebreuk want dat is voor iedereen heel persoonlijk. Gezien het telkens andere dieperliggende wonden getriggerd worden. Waar ik het wel wil over hebben met jou is over hoe het overweldigende gevoel van diepe zielsliefde zoveel angsten met zich meebrengt.

Wanneer je jou overweldigd voelt door het ervaren van liefde dan is dat eigenlijk omdat je meer ontvangt van die energie dan jij toelaat in jouw energieveld. Je stroomt als het ware niet mee uit angst om het niet aan te kunnen. Dus anders gezegd een teken dat je hart gesloten is of niet volledig open. Want je laat de energie van liefde niet volledig door je heen stromen, je blokkeert het. Waardoor het ervaren wordt als overweldigend.

Laat het mij even anders uitleggen aan de hand van een voorbeeld die ik vaak gebruik wanneer ik het heb over overgave. Stel je voor dat je in het midden va een rivier staat. I.p.v. je mee te laten drijven met het water doe je er alles aan om te blijven staan in de rivier. Want je kent het daar. Je weet hoever het is naar de oever, hoe diep het is, waar er stenen liggen enz. Maar hiervoor moet je dus alle energie die je hebt gebruiken om je ter plaatse te houden waardoor je na verloop van tijd uitgeput bent van het controleren.

Overgave en liefde

Uit pure oververmoeidheid laat je los, geef je als het ware op en merk je dat gewoon meestromen met het water eigenlijk veel leuker is dan je dacht. Bovendien gaat het ook een stuk moeitelozer waardoor je meer energie hebt om de verschillende oevers die je tegenkomt te gaan ontdekken.

Nu je dat principe beter begrijpt kan ik zeggen dat ware liefde, ook wel gekend als onvoorwaardelijke liefde in het begin als overweldigend wordt ervaren. Wat dus ook angsten oproept. Want we weten niet wat het ons zal brengen, laat staan dat we ons hart volledig openen. Wat zal er dan gebeuren?

Op zich is het begrijpelijk dat de meeste mensen wat zorgzaam omgaan met hun diepste emoties. Want wanneer je onvoorwaardelijke liefde ervaart, worden niet alleen je diepste schaduwen duidelijk voor jezelf. Je toont je ook vanuit je meest kwetsbaarste kant aan een andere ziel. Je staat in je naakte zelf. Naakter dan dat kan niet. En dat is heel beangstigend, je hebt tenslotte maar één hart.

Authentiek in liefde

Vraag eens aan jezelf ten aanzien van hoeveel mensen jij jouw volledige authentieke zelf toont met alle onzekerheden, ideeën, angsten of wat dan ook? Ik merk het zo vaak tijdens sessies met klanten dat ze zelfs t.a.v. hun eigen partner ook niet alles over zichzelf vertellen. Meestal uit angst hoe ze zullen reageren. Bezorgdheid en angst over hoe anderen zullen reageren, zorgt er dus voor dat zoveel mensen hun gedrag aanpassen in de versie waarvan ze denken dat de andere hen het liefste ziet. Maar dat is net het punt bij onvoorwaardelijke liefde…

Hoe meer jij je werkelijke zelf toont en bent in de relatie, hoe magnetischer en aantrekkelijker jij wordt voor je zielspartner. Dat vraagt natuurlijk om echt die diepte in te duiken. Hierdoor leren we dat ons aanpassen niet de weg is die we mogen lopen, maar wel de weg naar binnen en in elke situatie onszelf zijn. Eigen keuzes maken en daar ook bijblijven ongeacht wat dit betekent voor de andere. Dit is een lastige want vaak denken we verantwoordelijk te zijn voor de anderen, dat we hen moeten behoeden voor pijn. Alleen hierdoor bezorg jij jezelf wel heel veel pijn…

Liefde is krachtig

Onderweg, tijdens de reis terug naar onvoorwaardelijke liefde en dus onszelf, komen we dus al die angsten en onzekerheden tegen die we mogen aankijken, helen en transmuteren. In wezen zijn we allemaal zuiver en puur. We zijn heel en hebben geen tekortkomingen. We zijn allemaal perfect terwijl we een werk in proces zijn. Dat is onmiddellijk ook het leuke, we zijn allemaal altijd onderweg in het worden van een betere versie van onze ware essentie.

Dat maakt dat onvoorwaardelijke liefde jou ook kracht geeft. Het is jouw waarde, jouw drijfveer waarvoor je hard werkt. Waarvoor je bereid bent om te vechten. Door o.a. jezelf elke dag te verbeteren, uit te dagen en alle triggers die gespiegeld worden te transformeren. Een ware meester aan het werk, dat ben jij aan het worden.

Zie je hoe het openen van je hart en liefde daadwerkelijk toelaten niet zo eenvoudig is als we zouden willen? Want het bepaalt niet alleen de dynamiek van onze relaties, het vraagt van ons een constante groei en meer bewustwording. Toch zal ik je zeggen: het openen van je hart en liefde diep toelaten is het meest eenvoudige dat er is. Het zal je leven transformeren op zo’n manier dat je niet voor mogelijk houdt. Op voorwaarde dat jij vanuit deze waarheid je leven wenst vorm te geven.

Wil je lessen leren via liefde en niet langer via angst? Dan nodig ik je uit om samen te werken in het traject zelfrealisatie vanuit een hartgedragen bewustzijn. Daar gaan we doorheen de verschillende fasen van ascentie én de verschillende zielslessen. Zodat je tools en inzichten ontvangt om die meester van jouw leven te worden.

In Liefde voor het leven,
In dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey & je lichtteam

💚💫

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉