Abortus als zielsafspraak

Als het leven me één iets geleerd is, laat het dan zijn “nooit zomaar te oordelen over de beslissing van iemand anders”. Wanneer het gaat over abortus voel ik nog zo een enorme taboe rond het onderwerp. En ik voel het verlangen om hier nu iets mee te doen. Want wat als je abortus bekijkt op zielsniveau en alle emotionele lading weglaat? Welke betekenis heeft een abortus dan?

Belofte maakt schuld

Als sinds ik tiener was, zei ik altijd “wanneer ik ongepland/ongewild zwanger ben, dan laat ik een abortus uitvoeren”. Ondanks het feit dat ik katholiek opgevoed ben en dus werd gedoopt, vervolgens mijn eerste én plechtige communie deed en later ook huwde in de Kerk, ben ik niet gelovig zoals de Kerk het verteld. Ik weet dat er meer is dan enkel zichtbaar voor de meeste mensenogen. Ik weet dat er een God, de bron of hoe je het dan ook noemt is. Alleen sta ik niet achter het verhaal wat de kerk en vele andere religies ons al duizenden jaren doen geloven.

Deze verhalen gaven ons hoop, ja maar alleen omdat we angst hadden om gestraft te worden door God. Terwijl God eigenlijk de onvoorwaardelijke Liefde voor het leven is. Als die onvoorwaardelijk is, waarom zou God je dan straffen?

Taboe rond abortus

Wellicht is daar ergens ook het taboe rond abortus ontstaan. Maar wat als 2 of meerdere zielen beslissen dat het voor de ontwikkeling/groei van een ziel niet nodig is om fysiek te incarneren. Wat als die ziel slechts enkele weken nodig heeft als embryo? Wat als je deze ziel dan toch laat geboren worden terwijl die eigenlijk niet wil incarneren als mens op aarde in deze tijd? Wat als jij je niet aan je zielsafspraak houdt? Wat als je uit angst voor straf of angst voor kritiek tegen beter weten in kiest om de zwangerschap door te laten gaan? Wat als je niet luistert naar je gevoelens die je duidelijk vertellen wat jou te doen staat? Maakt dit je dan een beter mens? Sorry, daar geloof ik niet in.

En ik heb recht van spreken, want in 2012 stond ik zelf voor die hartverscheurende keuze. En het ergste is dat je niet kan zeggen “ik wacht enkele weken”. De natuur beslist in jouw plek als jij het niet doet. Bovendien heb je niet alleen te “dealen” met je eigen gevoelens, oordelen, waarden. Je krijgt er alle meningen en gevoelens van je omgeving ook nog eens bij.

En eerlijk, op dit ogenblik maakt het mij niet zoveel uit wat anderen over mij en deze beslissing denken. Ik weet beter en “onze” abortus is geheeld op zielsniveau omdat dit verlopen is volgens een zielsafspraak. De ziel waarvan ik toen zwanger was, had niet het verlangen geboren te worden. Niettegenstaande dat de ziel wel zag welke mogelijkheden er zouden zijn, mocht hij/zij toch geboren worden.

Luister naar je lichaam voor het antwoord

Ongeveer 4 jaar later had ik de moed en de vaardigheden om contact te leggen met de ziel die ik even heb mogen dragen. En uit dit liefdevolle contact bleek heel duidelijk dat er totaal geen sprake was van schuld. Alles was verlopen volgens de zielsafspraak die we hadden doordat ik geluisterd had naar de signalen van mijn lichaam. Ik had geluisterd naar mijn intuïtie en dus naar mijn Hogere Zelf. Je Hogere Zelf weet wat je levenslessen en zielsafspraken zijn. En ja, soms is een abortus, overlijden, ongeval, ongeneeslijke ziekte, handicap of wat dan ook in lijn met wat de ziel wilt leren.

Voorbij de mist

Kijk verder dan enkel naar het oppervlak. Stem af op je ziel en luister wat je te doen staat. Niet alleen als je geconfronteerd wordt met een eventuele abortus maar elke keer als jij wenst te weten wat in lijn ligt met je ziel en wat niet. Op die manier leer jij (net zoals ik) bewuste keuzes te maken. En weet ook dat het niet aan jou is om een oordeel te vellen over de keuzes die iemand anders maakt. Want jij weet niet wat de levenslessen en zielsafspraken zijn van de ander. Je hebt al genoeg werk te doen met je eigen leven. Dus focus je liever op je eigen leven en geluk ipv op het geluk of ongeluk van een ander. We zijn mensen. We leren nu eenmaal door keuzes te maken. Onze ziel kan op die manier ervaringen opdoen én groeien.

In onvoorwaardelijke Liefde voor het leven,

Liefs, Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube