Wat is ascentie?

Ascentie of ascensie, wat is het en hoe weet ik dat ik aan het ascenderen ben? Van zodra je als mens, een geïncarneerde ziel gaat begrijpen wat de ware toedracht is van een leven op aarde, zal je geleerd hebben dat de enige reden waarom jij hier nu op aarde bent is om te leren wie je werkelijk bent. Door middel van de transformatie van energie via het alchemistisch proces waar elementen/energie telkens een andere vorm aannemen, zal ook jij veranderen en transformeren in een verlichte versie van jezelf.

Proces van verlichting

Tijdens dit leven ga je ontdekken wat je werkelijke gaven en talenten zijn zodat je ze kan delen en gebruiken ten voordele van de wereld. Wanneer je uiteindelijk meesterschap hebt verworven over alle elementen (water, vuur, aarde en lucht) en dus over je emoties, je gedrag, je fysieke lichaam, je geest en je gedachten, ben je in staat om de “zwaarte”, de dichtheid van je fysieke lichaam te verhogen, waardoor je als het ware ascendeert. Je geest en ziel krijgen dan de kans om deel uit te maken van je fysieke lichaam. Het is niet zo dat je lichaam omhoog gaat tot bij je ziel. Je gaat niet plots gaan vliegen alhoewel dat wel in onze mogelijkheden ligt bij verlichting. Ascentie is het neerdalen van je ziel/je essentie in je lichaam doordat je energetische frequentie verhoogt.

Dit proces van enlightment/verlichting waarbij je minder zwaar wordt maw lichter qua energie, kan enkel wanneer jij de tijd neemt om naar binnen te keren… Enkel in stilte kan je de roep van je ziel horen. Door je niet langer te laten afleiden door uiterlijke omstandigheden, je gedachten, de fysieke illusies kan jij de waarheid van je ziel zien, horen, voelen. Je weet wat je te doen staat. In stilte kan je horen/zien/voelen/weten welke lessen je reeds hebt geleerd en geïntegreerd.

Karma verder uitwerken

Als ziel op het pad van bewustwording zal je bewust worden van de manier waarop jij de levensenergie die voor jou beschikbaar was (en is) hebt gebruikt (karma). Niet alleen in dit leven, maar ook in vorige levens kan je keuzes gemaakt hebben die je nog steeds beïnvloeden. Door lessen te leren, obstakels te zien als momenten waarop je meer leert over dualiteit, zal je zien waar je nog niet in balans bent. Waar is er nog onzuiverheid in je zijn? Waar koos je nog om energie te gebruiken vanuit je ego-gestuurd bewustzijn? Wat mag jij nog “recht” zetten?

Hoe meer je meester wordt over je gedachten, hoe meer je het ego laat werken ten dienste van je ziel, zal je merken dat je reeds veel lessen hebt geleerd. Echter pas van zodra je die kennis hebt geïntegreerd als wijsheid en gaat gebruiken in je dagelijkse leven, heb je een les écht geleerd. Op het pad van ascentie en bewustwording zijn er steeds nieuwe lessen die mogen geleerd worden. Want er is steeds een dieper niveau van je onderbewuste die mag geheeld worden zodat ze jou niet langer negatief beïnvloeden.

Door de keuze te maken om te transformeren via innerlijk (kind)werk, zal jij in staat zijn om je volledig emotioneel vervuld te voelen op elk vlak in je leven. Je zal weten wie je bent, wat je hier te doen hebt en je zal er ook voldoening, geluk en overvloed uithalen.

Geen licht zonder donker

De uitdaging voor jou nu is net je blik te verruimen. Open je bewustzijn, verander je kijk op je emoties en gedachten. Leer je dierlijke behoeften te beheersen, stap voorbij de illusies van de dualiteit, blijf niet hangen in het gevoel dat je geen keuze hebt want dat heb je wel. Je bent een krachtig wezen dat opnieuw mag herinneren en zien dat er geen licht kan zijn zonder het donker te erkennen.

Door je schaduwkanten te erkennen, kan je meer in je licht gaan staan. Kijk voorbij de mist en zie wat je reeds hebt bereikt. Wat je verloren hebt, was niet bedoeld om te blijven, het diende niet langer je hoogste goed. Laat los wat jou nu nog tegenhoudt. Kijk naar de overtuigingen die je nog steeds als waarheid beschouwt maar slechts kopieën zijn van voorouderlijke geloofsovertuigingen, paradigma’s die niet meer bij jou passen, emoties die niet van jou zijn.

Stap gewoon uit de spinnenweb

Ga anders kijken naar je leven, wees je bewust van de spinnenweb waar je denkt in vast te zitten. Herinner je dat je zelf deze web hebt gecreëerd, dus je kan het ook veranderen. Stap in het proces van bewustwording en laat je Hogere Zelf over je fysieke lichaam heen komen. Laat je energieveld/aura opvullen met de essentie van je Hogere Zelf opdat je zou horen/voelen/weten/zien wat jouw volgende stap is. Laat je leiden door je intuïtie en je Hogere Zelf (de wijze jij).

Want dan mooi mens… overvloed is ook voor jou weggelegd. Herinner wie je bent, bewandel het pad van bewustwording en laat je niet meer gevangenzetten in je eigen gevangenis. Dualiteit ligt in jouw gedrag en nog meer in je bewustzijn. Het is jouw keuze om anders te kijken, anders te denken, anders te voelen, anders te zijn. Dan ga ook jij leven vanuit een Hoger bewustzijn. Ook al voel je nu dat je vast zit, hoe kan je jouw emoties, je gedachten transformeren in een hoger begrip van het proces? Ascensie is gaan leven vanuit een Hoger bewustzijn, voorbij de beperkingen van dualiteit en het menselijke lichaam.

Liefs, Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Liever luisteren, dan is de podcast via soundcloud voor jou