Stap uit die slachtofferrol, claim je geboorterecht

Slachtoffer zijn, je vereenzelvigen met de slachtofferrol … het lijkt soms zo eenvoudig en toch vinden veel mensen het moeilijk om uit die rol te stappen. Ik begrijp het soms is het eenvoudiger om gewoon slachtoffer te blijven en jezelf wijs te maken dat je niets kan veranderen aan je situatie. Het lot heeft het zo beslist of je bent altijd diegene die pech heeft.

Freeze, run of fight

Maar mooi mens, hoe zwaar het soms ook lijkt, er is altijd een uitweg uit de situatie waar je nu in zit.

Eerlijk… ik heb ook dagen dat ik het liefste in bed wil blijven liggen omdat wanneer je slaapt niet geconfronteerd wordt met de dingen in je leven die niet zo goed verlopen. Je wordt niet geconfronteerd met je verleden of met het feit dat je toekomst er nog niet is. Het is eenvoudiger om de andere kant op te kijken wanneer je gekwetst wordt. Weg te lopen is veiliger dan de confrontatie aan te gaan, dan de uitdaging aan te gaan ook al weet je niet waar je zal eindigen. De slachtofferrol op jou nemen lijkt dan ook in eerste instantie de gemakkelijkste weg.

Het doet pijn om te moeten toegeven dat je het soms even niet meer weet. Hoe nederig voel je jou wel niet wanneer je onafhankelijk wil zijn én je moet toegeven dat het jou niet lukt. Hulp vragen mooi mens vraagt moed.

Doorbreek de illusie

Echter het toont ook dat je iemand bent met veel kracht omdat je durft hulp vragen. Die keuze toont dat je wijsheid verworven hebt en weet dat je via co-creatie verder komt dan wanneer je alles alleen doet. Uiteindelijk heb je niemand nodig om van jouw leven iets te maken. Alleen het is leuker om je pad samen met iemand te bewandelen.

We kennen allemaal momenten waarop we voelen dat we vast zitten. Echter is het vastzitten een illusie waar we moeten van loskomen. Van zodra je beseft, jezelf bewust bent van het feit dat je altijd een keuze hebt, kan je weer verder. Bovendien heb je op dat ogenblik, van zodra je de volgende stap zet, weer iets bijgeleerd. Je leerde vertrouwen en zette de stap. Ondanks wat het resultaat zal zijn, je geloofde en vertrouwde in jezelf. Dat maakt van jou een krachtig, wijs wezen.

Zelfliefde als oplossing

Door keuzes te maken vanuit een liefdevol bewustzijn, door te kiezen vanuit zelfliefde zal je niet alleen meer overvloed aantrekken, je zal jezelf ook veel vrijer en rustiger voelen. Liefde en overvloed, een gelukkig leven… is dat niet wat iedereen wilt? Gewoon gelukkig zijn en dat geluk kunnen en mogen delen met mensen waar je van houdt? Ik wel… en net daarom doe ik wat ik doe. Net daarom blijf ik doorzetten ook al ben ik al 1000x met mijn hoofd tegen de muur gelopen. Net daarom wil ik dat ook jij door blijft gaan, dat je net zoals mij koppig bent en niet wilt opgeven.

Enkel omdat je weet dat het kan, dat jouw dromen mogelijk zijn, omdat jij weet dat je het waard bent om een gelukkig leven te hebben en Liefde en overvloed aan te trekken. Net zoals elk ander mens, wil jij ook gewoon gelukkig zijn en je waarheid eer aan doen. Jezelf zijn, je authentieke jij de wereld in zetten. Ik begrijp het waarom je soms kiest om een slachtoffer te zijn en soms voelt het goed om even zelfmedelijden te hebben.

Erken jouw waarheid

Echter blijf er niet in hangen, kijk liever naar de onderliggende reden van hoe het komt dat jij jezelf een slachtoffer voelt. Want dit gebeurt enkel op momenten dat je niet in je kracht stond, wanneer je afhankelijk was van de ander. Je voelt je slachtoffer wanneer je schaduwkanten worden getriggerd. Durf jij het aan om opnieuw jezelf in de spiegel aan te kijken en je schaduwkanten de waarheid te tonen?

Mooi mens, je bent het waard om net zoals elke andere ziel jezelf te laten zien, jezelf het waard te vinden, het jezelf te gunnen, … . Mooi mens, die nieuwe kans, je nieuwe leven start nu. Stop met wenen, stop met zelfmedelijden te hebben, stop met jezelf weg te steken … jij hebt de kracht en wijsheid in jou om iets van je leven te maken. Dat is jouw geboorterecht, claim je recht nu!

Het pad van bewustwording wandelen is eenzaam. Ik weet het. Net daarom besef ik heel goed dat het fijn is om iemand te hebben die naar je luistert, die  je met je meevoelt en die boodschappen van jouw gidsen doorgeeft. Zo krijg je meer inzicht in waar je nu nood aan hebt en kan je die slachtofferrol voorgoed achter jou laten. Heb je hulp nodig? Ik zet je graag weer op weg zodat je het vertrouwen krijgt om de verantwoordelijkheid voor je leven weer op te nemen.

Liefs, Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube