Je innerlijke kind heeft je nodig

Het is niet omdat je gekwetst bent dat je niet meer in de Liefde geloofd. Het is niet omdat je geen kind meer bent dat je niet meer kan genieten van sprookjes. Kinderen tonen ons dat we het leven luchtiger mogen benaderen. Wees het kleine kind dat je ooit bent geweest als je een oprecht gelukkig leven wilt leiden. Wat heb je toen gemist? Hoe was je leven toen je kind was? Welke ervaringen zou je liever veranderen?

Je bent de creatie van de maatschappij

Jouw ouders zijn net zoals jij slechts de creatie van hun ouders en de maatschappij waarin ze opgroeiden en leven. Daarom is het zinloos om boos op hen te blijven of hen te blijven beschuldigen van de dingen die voor jou als kind verkeerd gegaan zijn.

We worden allen als onafhankelijke zielen geboren op aarde met als doel om te leren. Hiervoor kiezen we de familie waar we geboren zullen worden. Vaak hebben je ouders één of meerdere schaduwen of tekorten die ervoor zorgen dat ze niet al jouw basisbehoeften kunnen vervullen. Net daarom kies jij die ouders omdat jij hierdoor kan leren die behoeften die zij niet vervuld hebben, intern te voeden.

Je ouders kunnen je niet leren of geven wat ze zelf nooit hebben ervaren en ontvangen. De moeilijkste les die we allen te leren hebben, is dat alles wat we nodig hebben in onszelf te vinden is. Nog vaak zijn we te afhankelijk van situaties en personen buiten onszelf om gelukkig te zijn, om ons vervuld te voelen, om entertaint te worden, om te voelen dat je nodig bent, om Liefde te voelen.

Waar heeft je innerlijke kind je nodig?

Voor welke behoefte zoek jij nog stiekem voldoening in de buitenwereld? Zoek je nog erkenning bij collega’s of vrienden? Verlang je naar bevestiging van je baas? Wil je dat je partner elke keer zegt hoe goed je kan koken? Of wil je horen van je kinderen hoe beter je bent dan de ouders van hun vrienden?

Er zijn gemiddeld genomen 12 basisbehoeften waar wij als mens naar op zoek zijn, nl. erkenning, zorg, geruststelling, bewondering, vertrouwen, aanmoediging, goedkeuring, begrip, respect, bevestiging, waardering en acceptatie.

Deze behoeften vormen de drijfveer om iets wel of niet te doen. Wanneer je leert elk van die behoeften te vervullen vanuit een innerlijke voedingsbron dan zal je niet langer verwachtingen hebben tav de ander. Vanuit een innerlijk weten zal je niet afhankelijk zijn van de ander en zal ontgoocheling niet langer deel uitmaken van je leven.

Vergiffenis als tool voor zelfheling

Vergeef je familie en zeker je ouders wanneer je voelt dat je nog boos, gefrustreerd, verdrietig of bang bent door zaken uit je kindertijd. Vergeef hen want ze wisten niet beter, ze hebben gedaan wat ze konden met de kennis en wijsheid die ze toen hadden. Net zoals jij wellicht nu probeert jouw leven vorm te geven. Het heeft geen zin om de confrontatie met hen aan te gaan enkel met als doel om jou beter te voelen. Wat wil je bereiken met die confrontatie?

Gebruik je energie en tijd liever om met je innerlijke kind aan de slag te gaan. Wees stil en luister naar je innerlijke kind. Hiervoor kan je visualisatie, meditatie, heling,… gebruiken om contact te maken met je innerlijke kind. Op mijn soundcloud-account is er een gratis visualisatie hiervoor beschikbaar voor jou. Werken met je innerlijke kind is heel transformerend als je het goed doet. Het geeft je de kans om te werken doorheen tijdslijnen waardoor de kwetsuren en eventuele trauma’s van je innerlijke kind je niet langer negatief beïnvloeden.

Liefde heelt alles

Wees er voor je innerlijke kind, geef het Liefde en aandacht. Vraag wat je innerlijke kind nodig heeft en geef het. Word je bewust van al je overtuigingen en emoties, neem dan de tijd om diegene te transformeren die niet voor je hoogste goed zijn. Geef Liefde aan jezelf, aan je innerlijke kind en vergeef iedereen mooi mens. Wees dankbaar voor alles wat op je pad komt, open je armen voor wat voor jou bedoeld is en laat de rest los. Een mooie toekomst wacht op je.

Liefs, Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of innerlijke kind issues? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Gratis visualisaties en meditaties