Angst om gelukkig te zijn

Angst om gelukkig te zijn, ken jij dat gevoel? Wist je dat het bestaat? Misschien zag je dit wel bij mensen uit je omgeving. Hoe komt het eigenlijk dat we bang zijn voor iets positief? En wat is de reden dat we onszelf saboteren? Want het lijkt toch zo onlogisch om angst te voelen voor geluk.

Angst voor succes

De eerste keer dat ik bewust werd dat angst niet altijd over negatieve of slechte dingen ging, was toen een businesscoach me vertelde over de angst voor succes. En voor een stuk had ze gelijk want hoe succesvoller ik zou worden, hoe minder tijd ik zou hebben voor mijn kinderen, hoe drukker het zou worden en ik geen tijd meer zou hebben voor mezelf. Ik was bang dat ik geen controle meer zou hebben over mijn leven, nog meer rekeningen zou hebben én opnieuw zou geleefd worden door materie. Bang om terug in de ratrace te komen zoals het was toen ik nog werkte als politie-ambtenaar.

Echter wat me toen werd getoond, is dat dit allemaal overtuigingen zijn waardoor ik mezelf constant onbewust saboteerde. Het hoeft niet persé zo te zijn dat wanneer je succesvoller wordt er allerlei negatieve bijwerkingen geactiveerd worden. Wanneer je succesvol bent dan kan je doen wat je graag doet. Dan kan je kiezen waar je jouw geld aan uit geeft zoals goede doelen steunen bijvoorbeeld. Maar ook als ik dan vertel over mezelf, over wat ik doe, heeft dat ook zijn invloed op anderen mensen. Want hoe succesvoller ik word, hoe meer mensen ik bereik, hoe meer mensen voordeel halen uit mijn ervaringen, uit mijn gaven en talenten. Kortom door mezelf te kort te doen, mezelf te saboteren in het succesvol worden, zorgde ik ervoor dat andere mensen ook beperkt werden om hun geluk te volgen, om van mij te leren.

Diepe emoties triggeren schaduw

Afgelopen week kwam het thema “angst voor succes” terug in mijn leven echter nu op een andere manier. Als tweelingvlam is het mijn taak om te werken rond Liefde. Om jou en veel andere mensen te leren over Liefde en hoe relaties aan te gaan op een evenwichtige, gezonde en vooral zuivere manier. Net daarom ervaar ik heel veel zodat ik het met jou kan delen.

Wanneer je het pad van een tweelingvlam loopt, kunnen de emoties waardoor je heen gaat soms zo overweldigend zijn dat de angst je in de kleren gaat zitten. En dan is het opletten geblazen dat je door je eigen bagage (ervaringen, hartbreuk, angsten…) de connectie niet saboteert. Dan kan je (al dan niet door toedoen van je omgeving) gaan denken dat je jou dit allemaal wijs maakt.

Wat ik vaak zie gebeuren bij klanten ook is dat ze op dat ogenblik getriggerd worden op hun zelfwaarde. Want wat maakt dat jij anders bent dan andere mensen? Wat heb jij gedaan om dit allemaal, deze diepe connectie in de vorm van ware Liefde te ontvangen? Je gaat dingen zien die er eigenlijk niet zijn. En als je vertrouwen in de connectie en vooral in je eigen intuïtie nog wankel is, ga je zelfs de ander beschuldigen voor elk gedrag dat vertonen. Ondanks het feit dat hun gedrag enkel weerspiegelingen zijn van de schaduwen en pijnen in jezelf.

Angst voor verlies van Liefde

Dus afgelopen week overviel het me plots weer. Eerder wist ik niet goed waar de emoties, de zelftwijfel vandaan kwam maar na wat introspectie en een gesprek met mijn gidsen werd het me snel duidelijk dat het ging om” angst om gelukkig te zijn”. Er kwamen opnieuw triggers op mijn pad die thema’s zoals bedrogen worden, liegen, alleen achter blijven, vertrouwen… naar boven brachten.

Ondanks het feit dat ik al heel wat innerlijk werk mbt deze thema’s had gedaan, kwam het opnieuw naar boven maar het toonde zich op een andere manier. Ik erkende dat het ging om de angst voor de diepe connectie, angst om me over te geven aan de overweldigende emoties en ongeloof dat dit écht was. Toen ik nog dieper in ging op deze emoties besefte ik dat het niet zozeer de angst was dat dit nu alles in mijn leven was. Het ging erom dat wanneer ik “all the way” zou gaan én ik mijn Hart volledig zou openen (wat tussen ons gezegd en gezwegen al lang volledig open is) ik mezelf ook weer kwetsbaarder opstelde.

Geen maskers in deze connectie, enkel mijn ware essentie. Dus het ging niet zozeer om een angst om te veel te voelen, wel een angst om nooit meer Liefde te voelen op deze manier wanneer er om één of andere reden iets zou verkeerd gaan. En daarmee gepaard gaande ook angst dat ik mezelf en mijn intuïtie niet meer zou kunnen vertrouwen.

Wanneer je dit leest, zal je misschien niet bewust zijn maar al deze triggers waren er omdat ik bewust zou worden van de overtuigingen die er onbewust nog waren. Net omdat ik ze zou kunnen loslaten en nog meer Liefde door mij heen zou kunnen laten stromen en ankeren op de aarde.

Angst is een gedachte

Doorheen dit bewustwordingsproces heb ik elke gedachte die ik had toegelaten. Ik oordeelde niet over mijn gedachten. Want ik ben niet mijn gedachten. Het zijn zoals de vogels in een boom. Ze komen en ze gaan. Ik heb er controle over.

Dit hielp me om elke gedachte te transformeren en te vervangen door een gezonder alternatief. En om nadien bewust te affirmeren dat ik mezelf open om ware Liefde en overvloed in al zijn facetten te ontvangen.

Wat ik je nu zonet vertelde, is ook iets wat ik zie gebeuren bij klanten en mensen uit mijn omgeving. Dan hoeft het zelfs niet altijd en enkel over relaties en Liefde te gaan. Wanneer mensen iets heel hard willen, zijn we zo geconditioneerd om maar niet te hard te hopen en te dromen. Want we zullen het toch nooit krijgen. Of je kreeg als kind misschien vaak te horen, blijf maar met je voeten op de grond. Bekijk het nu toch eens realistisch. Wat denk je wel niet wie je bent? Waarom zou jij dat wel kunnen terwijl dat ook mijn droom was en ik er niet in geslaagd ben? Dat zijn allemaal zaken die klanten en jij wellicht ook te horen kregen.

Je hebt misschien gezien hoe je ouders hun dromen hebben opgegeven om gelijk welke reden. Hoe vaak zie ik het niet gebeuren dat mensen zichzelf aan de kant zetten voor hun kinderen? Terwijl die kinderen dat nooit gevraagd hebben, zij willen enkel gelukkige ouders. De meeste van mijn klanten zitten vast in denkpatronen waar ze zich niet bewust van zijn. Ze hebben dromen maar zijn bang om ze achterna te gaan. Omdat ze te groot lijken, omdat anderen gezegd hebben dat het onmogelijk is. Maar mooi mens… we zijn oneindige wezens én dat betekent dus dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Alles wat jij kan bedenken, elk idee dat in je opkomt is realiseerbaar zolang jij erin gelooft.

Leven uit angst is een keuze

Energetisch gezien staan we op een tweesprong waarin zielen de keuze zullen maken. Stappen richting de nieuwe aarde waarbij je leert manifesteren vanuit je passie en je essentie (je ziel). Een wereld waarin onvoorwaardelijke Liefde, vrijheid en harmonie de norm is. Of blijven in de oude wereld waar je hard moet werken voor je centen. Waar je niet voor niets krijgt. Een wereld waar beperkingen, controle en macht de boventoon voeren.

Beide werelden bestaan op dit ogenblik naast elkaar en het is aan elke ziel afzonderlijk om de keuze te maken waarheen ze willen. Dat betekent ook dat er mensen zijn die je zal achterlaten, die je mag loslaten, wanneer zij niet met je meegaan.

Ook in dit proces zal de angst voor geluk, de angst voor verandering naar boven komen. En is het aan jou om te kiezen voor jezelf.
Ik zie het ook hier weer gebeuren dat mensen kiezen om zichzelf aan de kant te zetten en “achter” te blijven bij hen die niet meegaan naar de nieuwe aarde. Echter besef heel goed dat jij op dat ogenblik een prachtige kans voor jezelf aan de kant laat liggen. Een keuze die je ziel wenst te maken nl. meegroeien naar de nieuwe aarde om daar verder te groeien in bewustzijn.

Laat je valse zelf achter

Ik weet als geen ander dat veranderingen lastig zijn. Het vraagt om buiten het gekende te stappen. We laten altijd een stukje van onszelf in het verleden. Maar dat stuk dat jij achterlaat, is niet wie jij werkelijk bent. Het is een stuk waarvan jij dacht dat het bij je hoorde. Mocht dat zo zijn, mooi mens, dan zou het nog steeds deel van je leven en van jou uitmaken. Dus zet jezelf niet langer op de tweede, derde of welke plek dan ook.

Jij bent het waard om in jouw leven altijd de eerste plek te krijgen. Wanneer je keuzes maakt, kies dan voor Liefde en jouw geluk. Ja, wanneer die Liefde verdwijnt of wat je gekozen had, uit je leven verdwijnt dan zal dat wellicht pijn doen. Maar ware Liefde is er altijd. En dat wat je loslaat, heeft ofwel zijn nut gehad of behoorde nooit op je ware pad. Dus treur niet om de verkeerde dingen.

Focus liever op waar je heen gaat, kijk enkel achterom zodat je kan zien wat je al bereikte. Wees dankbaar en nog meer zegeningen zullen je leven binnenstromen. Maar aub saboteer jezelf niet langer met te denken dat je leven zo of zo zal verlopen. Laat angst je niet tegenhouden. Onthoud er zijn oneindig veel mogelijkheden… en alles kan in een splitseconde verschuiven.

Leef je beste leven ooit. Niemand kan het voor jou doen.

In licht en Liefde
Van dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉