Terug op je voeten na een hartbreuk

Terug op je voeten na een hartbreuk of scheiding, hoe begin je’r aan? Hoe ga je verder na een hartbreuk of echtscheiding? Wat is belangrijk om aandacht aan te geven en hoe kan je jezelf voorbereiden op een nieuwe relatie? En hoe zorg je ervoor dat je weer gelukkig wordt?

Hartbreuk als les

Als er iets is wat ik ondertussen weet, is dat ik heel wat meemaak in mijn persoonlijke leven om vanuit mijn eigen ervaringen en de oplossingen die ik meegekregen heb van mijn gidsen, dit met jullie te kunnen delen. Niet iedereen die me volgt zal te maken hebben met een echtscheiding, maar de meesten hebben wel al ooit een hartbreuk gekend. Als is het maar verdriet doordat een diepe vriendschap plots voorbij is en je het totaal niet had zien aankomen.

Als tweelingvlam is het één van mijn taken om nieuwe informatie, nieuwe manieren om te leven, nieuwe manieren om relaties aan te gaan maw nieuwe templates op de aarde te ankeren, te gronden en te verspreiden. Echter waar je zelf niet doorheen gegaan bent, is heel moeilijk om dan uit te leggen aan anderen. Want je mist de emotionele verbondenheid. Toen mijn gidsen me dat inzicht gaven, kon ik eindelijk begrijpen wat de reden was van alles wat ik doorheen ga. Het hielp me om gemakkelijker alles te plaatsen wat ik meegemaakt heb en nog doorheen ga. En mijn echtscheiding is daar één van.

In deze blog wil ik je een aantal ervaringen en lessen meegeven die ik niet alleen nav mijn echtscheiding heb geleerd, maar ook door vorige relaties en door de connectie met mijn tweelingvlam. Met als doel jou te tonen dat alles op een andere manier kan voorbij de ideeën, overtuigingen en systemen die we nu als gangbaar kennen.

Rouwen om de hartbreuk

Wanneer je een relatie beëindigd hebt dan zijn er heel wat zaken die gebeuren. Eerst en vooral is het niet zo dat een relatie van de ene op de andere dag voorbij is. Wanneer jullie de beslissing nemen om uit elkaar te gaan en elkaar los te laten dan mag je beseffen dat er energetisch gezien al heel wat meer aan de hand was dan wat je nu ziet in de realiteit.

In vorige blogs schreef ik al dat relaties hun aantrekking verliezen wanneer de relatie zijn nut heeft gehad. Dat wetende zal je helpen in het rouwproces na het beëindigen van je relatie. En om de relatie en alles wat er mee verbonden was los te laten.

Want hoe goed of hoe slecht de relatie ook was, het feit dat je verdriet, ontgoocheling, boosheid, frustratie… of gelijk welke emotie voelt, maakt dat het belangrijk is om de tijd te nemen om de emotie volledig te doorvoelen, te erkennen. Het zal je helpen om een nieuwe relatie aan te gaan. Want een nieuwe relatie begint nooit met de volgende persoon die plots voor je neus staat. Wel met hoe je de vorige relatie afsluit.

Hartbreuk als spiegel

Als jij de bagage uit al je vorige relaties meeneemt in je toekomstige relaties ipv je lessen te leren en dus je rugzak te ledigen in die relatie, dan zal je alleen maar meer en gelijkaardige problemen vormgeven. En dat komt dan niet door de ander… De ander triggert en spiegelt enkel datgene in jou wat niet in balans is.

Door jouw onzuiverheden, trauma’s, kwetsuren breng jij disbalans in de relatie. En natuurlijk doet de andere dat ook. Maar daar heb jij geen controle over. Op zich is dat niet erg want wellicht komt die persoon op jouw pad om jou te helpen bewustzijn te krijgen rond je schaduwen en disbalans. Alleen als jij altijd de problemen projecteert op de ander, verwachtingen afvuurt op je partner zonder rekening te houden dat de ander ook zijn eigen proces en groei te doen heeft, is dat de basis voor nog meer hartbreuk en ontgoochelingen.

Wil je een relatie vanuit ware liefde dan mag je beginnen met die Liefde aan jezelf te geven. Neem de tijd om te rouwen, om te evalueren wat en hoe de relatiedynamiek was. En leef dan je beste leven zodat je iemand aantrekt die past bij wie je werkelijk bent ipv iemand die jouw gebroken zelf weerspiegelt. Het is ok om verdrietig te zijn, om te huilen om het verlies. Je mag niet vergeten dat je niet zozeer rouwt om de persoon die je loslaat noch om de relatie die je had.

Afscheid nemen van jezelf

Veeleer gaat het om het verlies van een stuk van je identiteit. Je neemt afscheid van het beeld dat jij had over wie jij dacht dat je was. En dat doet pijn… beseffen dat je toekomst toch niet zal zijn zoals jij het in je hoofd had. Zo had ik mezelf bijvoorbeeld nooit gezien als een gescheiden vrouw met kinderen. Ik had nooit gedacht dat mijn kinderen gescheiden ouders zouden hebben. En dat inzicht, die confrontatie deed pijn.

Echter dat zegt in wezen niets over wie ik werkelijk ben. Weten dat niets zomaar gebeurt en dat wat niet op je pad komt of uit je leven verdwijnt, helpt je om alles vanuit het grotere geheel te bekijken. Bovendien datgene wat verdwijnt is omdat het enkel tot je verleden hoort en dus niet langer tot je toekomst. Dus mooi mens, hoe pijn het ook doet. Laat angst het geluk niet uit je leven halen.

Het leven is het pad lopen terug naar Liefde, terug naar eenheid. Dit is een weten die altijd heel diep in mijn ziel resoneerde. Nu ik dat pad samenloop met mijn tweelingvlam merk ik ook dat dit is waarover wij inzichten mogen delen met jou. Alles is Liefde. Jij bent Liefde. Maar we zijn zo ver weg van het pad dat we niet meer weten wie we zijn, dat we niet meer weten hoe we zuivere relaties aangaan.

Eenheid vanuit individualiteit

Wat ik vaak zie gebeuren bij klanten én waar ik eerlijk gezegd ook zelf tegenaan gelopen ben, is het feit dat we in relaties zo in elkaar verweven geraken met onze partner, op elk vlak tot op het punt dat we onze eigen identiteit verloren zijn.

Vanuit een leegte die we voelen, willen we weer verbinden. We willen eenheid voelen. Ervaren dat we bij iemand horen. Deze behoefte komt voort vanuit het feit dat onze ziel zich herinnert hoe het was om deel uit te maken van de Bron. Sinds de ziel zich afgescheiden heeft, is er de illusie dat we alleen zijn. Dat we alles alleen moeten doen, dat er niemand is die weet/voelt/hoort/ziet waar we doorheen gaan.

Als er dan natuurlijk iemand op je pad komt waar je een connectie mee voelt, dan verwarren we dat vaak met ware Liefde. Eigenlijk het enige waar we constant naar op zoek zijn, is eenheid en verbinding voelen. Want dat is het dichtste bij de onvoorwaardelijke Liefde die we kennen vanuit toen we een waren met de Bron. Maar wanneer we dan eenmaal in relaties zijn dan voelen we dat de ander ook niet volledig zichzelf is. De ander vult die leegte in onszelf nog niet volledig waardoor we ons gaan aanpassen aan de andere in de hoop je meer verbonden te voelen. In de ene relatie zie je dat heel hard gebeuren, in andere relaties is dit een dynamiek die heel subtiel gebeurd.

Liefde voor jezelf

Zelf voelde ik altijd heel fijn aan wat de ander nodig had. Vanuit compassie en de Liefde die ik voelde voor de ander ging ik mezelf als vanzelf aanpassen aan de ander. Ik was me hier niet bewust van. Om een voorbeeld te geven zo had ik ooit een vriend die van horrorfilms hield, wel dan keek ik mee en vertelde ik mezelf dat ik dat ook fijn vond. Terwijl zoveel jaren later ik nu heel goed weet dat ik totaal geen fan ben van dergelijke films.

Door mezelf beter te kennen, door meer en meer mijn ware zelf te zijn op elk moment van de dag én in elke relatie, zijn de mensen waar ik mee omga ook een reflectie van wie ik ben. Ik voel heel goed aan wie “bij me past” en waar ik niet mee resoneer. Mijn tweelingvlam was de duidelijkste spiegel op dit vlak. Want hoe meer ik mezelf zou aanpassen aan wie hij was en wat ik voelde dat ik dacht dat hij nodig had, hoe meer ik hem wegduwde. Omgekeerd leerde ik dat hoe meer ik mezelf ben, hoe meer mijn energie als een magneet werkt voor zijn energie. En zo werkt het ook met jouw soulmate.

Wanneer jij niet jezelf bent, trek je mensen aan die op dezelfde frequentie zitten. Maar eigenlijk passen die niet zo goed bij je omdat jij jezelf niet bent. Daarom is werken aan jezelf ook goed om een relatie aan te trekken die jou de vervulling geeft die jij nodig hebt, waar je ziel naar verlangt. De relatie die perfect bij je past, wat niet hetzelfde is als een perfecte relatie want dat bestaat niet omdat dit voor iedereen anders is.

Relaties & ware Liefde

Wil jij eenheid ervaren in je romantische relatie dan is het belangrijk om je individualiteit niet op te geven. Jezelf aan de kant zetten uit Liefde voor de ander is geen Liefde, maar opoffering en een teken van te weinig zelfliefde, te weinig zelfvertrouwen en weinig zelfwaarde.

Ware onvoorwaardelijke Liefde vraagt niet om jezelf te veranderen integendeel hoe verder je van jezelf afgeweken bent, hoe meer je jouw Goddelijke partner (soulmate) van je wegduwt. Iemand anders aantrekken of zelfs verwachten dat iemand anders dan jij zelf, de leegte zal vullen die jij in jezelf voelt, zal je nooit het geluk geven waar je ziel naar verlangt. Dit zal je enkel nog meer moeilijkheden, frustraties, ontgoochelingen, verdriet… met zich meebrengen.

Eén van de eigenschappen van het nieuwe template waar relaties aan voldoen is dan ook dat je jouw partner vrij laat. Waar je van houdt, laat je vrij. Natuurlijk rekening houdende met je eigen grenzen en behoeften. Maar niet alleen relaties krijgen een nieuwe template, ook de manier waarop we relaties beëindigen en afronden, de manier waarop we echtscheidingen bekijken, mogen op een andere manier verlopen.

Scheiden vanuit hoger bewustzijn

Toen ik samen met mijn ex besloot om te scheiden, gaven mijn gidsen heel duidelijk aan dat dit een zaak was tussen mezelf en mijn ex. Niemand anders had daar verantwoordelijkheid in. Door het op deze manier te behandelen, hebben wij de echtscheiding op een vredevolle manier kunnen regelen.

Vanuit de Liefde en respect die we nog hadden voor elkaar en onze kinderen konden we alles op een rustige manier verwerken. Enkel ons gezin dus wij zelf en onze kinderen, wisten dat we besloten hadden om te scheiden. Door het op een andere manier te bekijken en aan te pakken dan waarop de meeste mensen het zien, nl. scheiden is lijden… konden we tonen aan de wereld dat scheiden niet moeilijk, lastig of alleen maar ruzie maken is.

Mijn zoon zei zelfs… “mama het is net alsof jullie het uitmaken met elkaar”. En hij had gelijk. Het is niet omdat je gaat scheiden of uit elkaar gaat dat je plots elkaars aartsvijanden moet zijn. Integendeel… jullie hebben een verleden samen. Dus probeer er samen uit te komen. Het is niet de Liefde die jullie de pijn bezorgde, wel je eigen bagage en gekwetstheden.

Toen jullie voor elkaar kozen, heb je ook niemand zijn mening of goedkeuring gevraagd (tenminste dat hoefde je toen ook niet te doen). Je volgde toen je Hart en je intuïtie dus waarom zou je het nu plots anders gaan doen? Onthoud dat mensen altijd ongevraagd en goedbedoeld hun mening en oordeel zullen geven. Echter zoals ik eerder aangaf, jij leeft niet hun leven, jij leeft het jouwe… met jouw lessen en jouw wijsheid.

Dus mensen geven hun mening vanuit hun eigen referentiekader, hun eigen waarden die ze geërfd hebben van hun ouders, familie en vrienden. Maar dat is totaal niet wie jij bent, dus logisch gezien is hun oplossing niet jouw oplossing. Je mag het zelf bedenken hoe je het zal afhandelen. Want ook daarin zit een les voor jou.

Het gaat nooit om materie

Heb je samen een huis gekocht? Denk niet onmiddellijk aan verkopen of uitkopen… misschien kunnen jullie (tijdelijk) nog samen blijven wonen. Het voordeel is dat je hierdoor alle praktische maatregelen verspreid in de tijd en je hierdoor jezelf wat meer ademruimte geeft om alles emotioneel te verwerken. Zelf besloten wij dat het praktisch, financieel én voor de kinderen beter was om tijdelijk nog samen te wonen.

We hebben daar duidelijke afspraken over gemaakt en stemmen regelmatig af bij elkaar wanneer er iets veranderd. Ook hierin is het belangrijk om hierin open en eerlijk te communiceren. En ja dat is niet altijd even gemakkelijk want het stuk gekwetstheid, het stuk rond falen, het stuk rond “wat we hadden is voorbij” blijft.

Vaak zorgt de onduidelijkheid over je toekomst ook voor stress en onzekerheid, maar wanneer je altijd blijft focussen op je eigen geluk en wat voor jouw hoogste goed is, zal je automatisch beslissingen nemen die ook goed zijn voor anderen. Ook al lijkt dat in eerste instantie niet zo in de realiteit. Let op, dan bedoel ik niet dat je egoïstische beslissingen moet nemen.

Zeker niet… maar wanneer jij dit blog leest, dan ben jij een wakkere ziel of tenminste in het begin van je bewustwordingsproces. Dan zal je begrijpen en voelen waar ik het over heb. En waarheen ik wil gaan. Ongeacht hoe jij jouw scheiding of het einde van de relatie aanpakt, zorg dat het ook past bij wie jij bent. Het zal je helpen om op een zuivere manier in een volgende relatie te stappen. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat… dat jij opnieuw gelukkig bent.

En zoals altijd, mocht je vragen hebben of ondersteuning nodig hebben, twijfel niet en contacteer me.

Met Liefde en Licht voor jullie allen,
van dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey

💚🔥💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie, je missie? Dan is een online reading  iets voor jou! Dan kan je alle vragen stellen die je in je hoofd hebt en die je slapeloze nachten bezorgen.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.