Angst voelt overweldigend

Als we angst voelen, is dat een teken dat we niet congruent denken. Dit betekent dat we niet denken in lijn met de waarheid van onze ziel. We voelen allerlei soorten angsten (ik ook) vanwege eerdere ervaringen. Ervaringen uit dit leven, uit vorige levens en zelfs voorouderlijke ervaringen die helemaal niet de onze zijn. Ons ego, wat eigenlijk je zelfverdedigingsmechanisme is, gebruikt al die ervaringen als maatstaf om ons te beschermen. Maar dat is het punt. Tenzij er een leeuw aanvalt, is er geen echte noodzaak om beschermd te worden tegen gevaar. Het enige gevaar schuilt in de manier waarop we denken over een situatie, persoon, probleem, onszelf, de toekomst…

De negatieve gewoonte om te denken (de lege plekken invullen vanuit angst in plaats van vanuit liefde) in plaats van naar het hart en de ziel te luisteren, zorgt ervoor dat veel mensen vastlopen. Ze laten zichzelf in de steek. Steeds opnieuw dezelfde cyclus doorlopen, zich afvragend waarom ze niet een andere ervaring beleven. Alleen totdat ze de moed hebben om hun hart te openen. Luister naar hun ziel en doe het anders, hoeveel angst ze ook voelen, het pad zal zich openen. Dat zijn de momenten waarop ze niet alleen hun wonden helen, maar ook hun hart openen en uit hun comfortzone stappen. De ziel leert een les, de ziel breidt uit en groeit.

Dus de manier om met angst om te gaan is door te kijken en je bewust te zijn van hoe het denken is. Want ook al ‘voelen’ we angst, het probleem zit in de geest. Het is de geest die beperkt is en niet buiten de kaders kan denken van alle ervaringen die zich daarin bevinden. De ziel weet en ziet meer. Maar dat is beangstigend, want wat gaat er gebeuren? De controle loslaten en je diep overgeven aan de liefde is verschrikkelijk eng. Vertrouwen op iets dat groter is dan zichzelf is eng. Omdat het voelt alsof het tot de dood kan leiden.

Terwijl alle mensen zich eigenlijk gewoon geliefd willen voelen en geliefd willen worden om hoe ze werkelijk zijn. We kunnen daar niet komen als we onze angsten niet onder ogen zien. Als we ze niet transformeren en erop vertrouwen dat de andere ziel in ons leven er echt om geeft. Wetende dat degene van wie we het meest houden, ons niet in de steek zal laten, hoe we ook reageren. We leren dat onvoorwaardelijke liefde niet over liefdesgedoe gaat. Het gaat over ons ware zelf zijn, zonder de angst om daarvoor beoordeeld, in de steek gelaten te worden,… Het gaat over het liefhebben van de ander zonder verwachtingen of de noodzaak om deze te veranderen. Het gaat over het vasthouden van ruimte wanneer de andere ziel dingen aan het uitzoeken is. Het gaat over jezelf liefhebben.

De mensheid draagt ​​zoveel generatievloeken/wonden met zich mee. Ingebed in ons DNA zorgt het ervoor dat de mensheid voortdurend reageert op hun wonden. Dat is waar het bij ascentie om draait. Het helen van die diepe wonden, om veel te overstijgen om de onvoorwaardelijke liefde volledig te omarmen. Ook al is het eng. Omdat we niet weten wat er zal gebeuren als we ons ware zelf (licht en donker, dat is wat we zijn) aan een andere ziel laten zien. Wat als ik niet wordt geaccepteerd, wat blijft er dan over? Reden waarom zoveel mensen vastlopen in hun ontwaken. Ze stoppen… omdat het te moeilijk is, omdat het te pijnlijk is. Omdat ze alleen maar die lieve dovey dingen willen. Het romantische verhaal zoals in de films… maar daar zijn we hier niet voor. Ze duwen de liefde en alles wat in hun leven wil komen weg. Ze denken onbewust dat het gemakkelijker is om het weg te duwen dan erin te investeren en gewond te raken of het weer te verliezen.

Als we allemaal open, rauw en eerlijk tegen elkaar zijn, gebeurt er magie. Ik merk het elke dag in mijn vriendschap en tweelingvlamconnectie. We hadden pittige gesprekken. Degenen die we liever afwijzen of waar we voor weglopen. Alleen wij zitten samen en praten over dingen. We huilen, we lachen, we delen succes en verdriet. Zo groeien we samen als ziel. Ongeacht of je bang bent, geen kracht meer hebt door pijn of lage emoties, maar toch de moed hebt om je open te stellen en dit te laten zien. Dan kan ware liefde erop schijnen en het diep helen. Dat is de belangrijkste reden waarom een zielsverbinding is zoals die is. Om samen door die diepe angsten en wonden heen te werken. Om elkaar kracht te geven en ons geliefd te voelen, zelfs op de momenten dat we niet van onszelf houden. Omdat we niet zouden opgeven terwijl we doorheen de modder van onze schaduwen en pijn lopen. Dingen die we liever zoveel mogelijk verborgen houden. Onvoorwaardelijke liefde is zo sterk en soms té aanwezig. Maar net omdat we zouden weten dat het te mooi is om op te geven. Wij zijn zoveel meer waard.

Liefs,

Lindsey & je lichtteam

💚💫

Als je ondersteuning nodig hebt, weet dat je dan altijd met mij kan samenwerken. Er zijn ondertussen verschillende programma’s opgezet ter ondersteuning van je groei. Wil je meer inzichten omtrent je tweelingvlamconnectie, dan is de tweelingvlam reading jouw volgende stap.

Wil je lessen leren via liefde en niet langer via angst? Dan nodig ik je uit in het programma “universele vlammen”. Daar gaan we doorheen de verschillende fasen van ascentie én de verschillende zielslessen. Zodat je tools en inzichten ontvangt om die meester van jouw leven te worden.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube