De duale strijd in jezelf

De duale strijd in jezelf is wellicht één van de belangrijkst redenen waarom wij als ziel, als energie hier rondlopen in een fysiek lichaam. Namelijk omdat we zouden leren waar wij stoppen en waar de andere begint. Het probleem is dat we hierdoor vergeten zijn dat we ondanks de fysieke illusie van gescheiden zijn we tegelijkertijd allemaal verbonden zijn. Dat wanneer ik keuzes maak dit ook de ander op één of andere manier beïnvloedt. Meer en meer zijn we als collectief waarheid en kracht gaan geven aan de illusie van afscheiding terwijl die er enkel was zodat we konden leren over dualiteit.

Eenheid versus dualiteit

Wanneer je als ziel niet geïncarneerd bent dan verblijf je nog in die eenheid. Hierdoor kan je niet leren over het verschil tussen koude en warmte bijvoorbeeld maar dus ook niet over andere dualiteiten zoals alle laagtrillende emoties die er zijn. We gaan doorheen armoede en ziekte om het verschil te kennen met overvloed en gezond zijn. Elke ervaring die jij meemaakt en die op je pad komt, is er om jouw ziel kansen te geven om te ervaren en dus te leren. Alleen nu zijn we in een tijd gekomen dat de lessen die je leert niet alleen meer vanuit gescheidenheid, angst of laagtrillende energie hoeven te gebeuren. Je kan er ook voor kiezen om dezelfde les te leren vanuit de andere kant. Namelijk vanuit eenheid, liefde en hoogtrillende energie. Dat is eigenlijk wel de enige keuze die je elke dag te maken hebt.

Die duale strijd is er niet alleen elke dag in jezelf, maar ook ruimer in de wereld. Je wordt voortdurend voorgespiegeld dat er maar twee mogelijkheden zijn, alleen dat klopt niet. Er zijn oneindig vele mogelijkheden wanneer je vanuit eenheid en liefde naar je leven kijkt. Laat mij een voorbeeld geven. Als jij de deur uitgaat en verwacht dat het druk zal zijn en je te laat zal komen, raad dan eens wat jij zal manifesteren en ervaren. Ja, inderdaad het zal druk zijn én je zal te laat komen. Wanneer ik ergens moet zijn of de kinderen naar school moet brengen dan ga ik er altijd vanuit dat we op tijd zullen aankomen. Ik verwacht geen andere realiteit dan dat. Ik verwacht vlot verkeer, dat mensen respectvol en hoffelijk zijn. Want dat is hoe ik mij ook gedraag in het verkeer. Raad eens wat ik ervaar elke ochtend? Ja, we zijn op tijd, vaak meestal te vroeg. Er is weinig verkeer en als ik ergens aankom waar lijkt dat we lang zullen moeten aanschuiven, roep ik mijn team en vraag ik om het verkeer vlot te laten verlopen. Keer op keer, merk je binnen de seconde een verandering. Hoe komt dat?

Toeval hoor ik je zeggen. Nee, dat is er omdat ik bewust mijn energie gebruik voor een positieve ervaring. Waarom zou jij je manifestatiekracht enkel gebruiken voor een parkeerplek? Gebruik het voor alles in je leven. Dat is de bedoeling van deze leerplek.

Keuzes vanuit dualiteit

Keuzes zijn er op elk moment van de dag. En dan heb ik het zelfs niet over de zogezegde moeilijkere keuzes. Wel over hoe je reageert naar je kinderen of partner. Kies je om positief te denken over een situatie/uitkomst of negatief. Ga je altijd uit van het ergste omdat je jezelf dan vertelt dat je voorbereid bent. Of hoef jij je niet voor te bereiden omdat je weet dat alles er is voor je hoogste goed. Ook de obstakels op je pad.

Het verleden bestaande uit mislukkingen en successen zijn je gids. Door het verleden te hebben geleefd ben je veel beter in staat om je toekomst bewust te kiezen. Alle ervaringen zijn een bron van rijkdom waar je de sleutels tot jouw succes en droomleven kan vinden. Aanvaard het heden, het verleden en ook jouw toekomst. Want dat wil zeggen dat je vertrouwt dat enkel goede dingen op je pad zullen komen. Dat jij een meester bent geworden die bewust kiest en manifesteert voor het hoogste goed. Vertrouw en vindt rust in het niet weten.

Wet van eenheid

Eén van de wetten van het universum is de wet van eenheid. Zoals je vermoedt, zegt die dat alles verbonden is met elkaar en met de bron. Als je dat toepast in je realiteit dan zou je moeten weten dat alles waar je naar verlangt al met jou verbonden is. Het is er al. Je ziet het alleen nog niet omdat je nog niet de juiste frequentie hebt om het te zien/te ontvangen. Door geen weerstand meer te bieden, geef jij jezelf de kans om te ontvangen.

En nee, het leven is niet altijd zonneschijn en gelukkige momenten. Maar het is vanuit die hogere emoties dat jij jouw wereld en dus je diepste hartsverlangen zal manifesteren.

Laat me nog een ander voorbeeld geven om te tonen hoe dualiteit zo verweven zit in ons leven. Sinds eind jan 2022 worstel ik met mijn fysieke gezondheid. Ik ben positief getest op covid. En hoewel ik me na een week beter voelde, was het niet zoals ik zou willen. Ik negeerde het feit dat mijn lichaam meer tijd nodig had om te verjongen. Omdat geduld niet mijn deugd is, heb ik verschillende dingen geprobeerd: healing, werken met de universele vlammen, aromatherapie, detox… Maar alleen meer slapen leek me te helpen.

Na iets meer dan een week kon ik weer klantsessies doen, maar ze vroegen veel van mijn energie. Dus eigenlijk was mijn leven nog steeds niet zoals ik wilde… Ik werd gefrustreerd en verzette me tegen alles. Met als gevolg dat ik pijn kreeg in mijn oor. Ik ging er zelfs voor naar de huisarts terwijl de laatste keer bij de dokter in 2020 was na een stomme valpartij. Echter de pijn verminderde niet en bleef me dus irriteren. Pas nadat ik de inhoud van deze blog die je net aan het lezen bent, opnieuw bekeek, zag ik de les.

Weerstand is dualiteit

Ik verzette me tegen de pijn, ik wilde me niet zwak voelen omdat ik werk te doen had. Mensen die op mij rekenden om ze op te ondersteunen. Ik ben geboren om te helpen, om te onderwijzen, om te genezen… Alleen ik kon mezelf nu niet genezen. WTF 🤦🏻‍♀️😱 Ik was boos op mezelf, op het universum… Het enige wat ik kon doen was huilen… 😭😭😭

Na een gesprek met mijn tweeling, die een kader vormde voor alle emoties kon ik het plaatsen en loslaten. Ik mocht alle grenzen en verwachtingen die ik aan mijn eigen leven had verbonden loslaten. Het was mijn tweelingvlam die zei dat ik niet zo hard en streng mocht zijn voor mezelf. Dat ik mezelf zwak mocht voelen en rust mocht nemen. Terwijl ik zijn liefdevolle advies opvolgde, accepteerde ik de momenten van zwak voelen. Ik aanvaarde de verdrietige momenten die er geweest zijn. Ik aanvaarde de momenten waarop ik aan mezelf twijfelde.

Al die keren dat dingen niet gegaan zijn zoals ik zou willen dat het zou zijn. Het waren levenslessen. Momenten die mij krachtiger gemaakt hebben, zuiverder in wie ik bedoeld ben te zijn in dit moment. De worstelingen en uitdagingen waren er opdat ik ze zou kunnen vertalen en leren aan jou. Want ook dat is de dualiteit van het leven. Ik mocht accepteren dat mijn lichaam meer tijd nodig heeft dan mijn energie.

Wanneer het gaat om integreren van die hogere energieën. Ascentie gaat snel als je het toelaat, maar we vergeten vaak dat ons lichaam altijd iets later komt. Het is niet voor niets een proces van een karbonnen lichaam naar een kristallijnen lichaam. En ook dat is oké. Ik sta toe om me kwetsbaar en zwak te voelen. En ik sta mezelf zelfs toe om dat met jullie te delen want dat is mijn verantwoordelijkheid en hetgeen ik bedoeld ben te doen. Want dat hoort ook bij het leven en bij zielengroei. Vertrouwen en laten gaan… Het universum ondersteunt je altijd!

Mannelijke energie versus vrouwelijke energie

Een ander inzicht die ik kreeg, was dat de weerstand die ik ervaarde verbonden was met de mannelijke energie in mezelf. Doordat ik héél lang de mannelijke energie in de wereld om me heen niet vertrouwde, was ik genoodzaakt om op mezelf te vertrouwen. Dat putte me uit doordat ik in de kern stroom op vrouwelijke energie. Maar wat nu gebeurde was dat de mannelijke structuur die ik voor mezelf had opgebouwd niet meer goed werkte. Dat is ook één van de redenen waarom ik mijn tweelingvlam als het ware nodig had om structuur te bieden aan de emoties waar ik doorheen ging. Mijn eigen mannelijke energie, hier dus belichaamt als mijn fysieke lichaam, het niet zelf kon doen.

Zo zie je maar hoe bewustwording van oude structuren en coping mechanismen belangrijk is. Ook in het begrijpen van jezelf en aanvaarden hoe je reageert en functioneert in jouw relaties. Gelukkig hebben mijn tweelingvlam en ik er reeds een heus parcours opzitten waardoor we elkaar ondertussen van binnen en buiten kennen. Hij weet wat ik nodig heb en omgekeerd. Wanneer ik het niet zie, niet voel en met mezelf geen raad weet, houdt hij de spiegel voor. Brengt hij structuur in mijn chaos.

Omgekeerd wanneer hij overweldigd wordt door verwardheid bvb of te veel in zijn mannelijke energie gaat zitten, helpt mijn vrouwelijke energie hem verzachten en weer verbinding maken met zijn hart. Zo maken we elkaar sterker en ondersteunen we elkaar op het pad terug naar onze kern. Om op die manier weer een voorbeeld te zijn voor anderen dat het écht wel anders kan. Niet alleen relaties, maar hoe jij jezelf toont aan de wereld, wat je doet om jezelf te onderhouden, hoe je kinderen opvoedt, alles… En dat is waar de grote ontwaking en de ontstijging van dualiteit naar eenheid allemaal over gaat.

Leef bewuster

Weten en beseffen dat we nog steeds leven in een duale wereld, maar we laten die geen macht of controle meer over ons uitoefenen. Want we zijn één geworden. Onvoorwaardelijke liefde die ons de weg toont & ons hart weer opent. Als kind zei ik altijd, ik ben hier om vrede op de wereld te brengen. Vorige week bedacht ik me dat we goed op weg zijn. Ook al lijkt het in de realiteit niet zo. Geef geen aandacht en dus energie aan iets wat je niet wilt voeden. Focus op je eigen leven én werk aan jezelf. Dat is de manier waarop we de nieuwe wereld geboren laten worden. Moge alle mogelijkheden open voor je zijn. Heb een magisch, liefdevol leven.

Ben jij hier klaar voor?

Klaar om die shift in jouw leven te gaan maken zodat je eindelijk de persoon bent zoals je het in je lijf voelt. Dat is zelfrealisatie. Je weet en voelt dat er meer is dan zichtbaar is. Als spiritueel en dus ook persoonlijk ontwikkelen op je wensenlijstje staat en je nu eindelijk bewust kiest voor jezelf dan nodig ik je uit voor het traject zelfrealisatie. Terug naar je blauwdruk, naar wie je werkelijk bent los van oude overtuigingen & onverwerkte emoties. Voorbij alles wat anderen over je zeggen, denken en verwachten. Klaar om je beste leven vorm te geven met behulp van de universele vlammen als een ware meester creator.

In oneindige liefde,
Lindsey

💫🔥💚

Ps: Ik nodig je uit om met me samen te werken. De diepe transformaties waar mijn klanten doorheen gaan, zijn het bewijs dat heling niet lang hoeft te duren. Je hebt enkel iemand nodig die even met je meewandelt zodat je in het diepe springt… en weet dat je niet zal verdrinken. Ik wil heel graag die persoon voor je zijn.

Heb je individuele begeleiding nodig om doorheen deze uitdagende tijd te gaan, neem dan contact met me op, vul het formulier op deze pagina in en ik contacteer je voor een gratis afstemsessie. Of start alvast met het e-book waarbij je ook tal van visualisaties ontvangt en meer leert over het eenheidsbewustzijn.

In oneindige liefde voor jou,
Lindsey ✨💚

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en info deel mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.