Hoe stel je grenzen ondanks de angst voor afwijzing

Hoe stel je gezonde grenzen ondanks het feit dat de angst voor afwijzing zo groot is dat je liever zwijgt. Eén van de belangrijkste lessen die een tweelingvlam te leren heeft, is grenzen stellen vanuit zelfliefde. Grenzen stellen in onvoorwaardelijke liefde zorgt ervoor dat jij zorgzaam bent naar je partner.

Grenzen stellen

Op mijn eigen pad als tweelingvlam was dit een stuk waar ik lang mee geworsteld heb. Net omdat ik ervaren had wanneer ik grenzen gesteld had mijn tweelingvlam weggelopen was. De pijn die ik toen ervaarde was zo diep dat ik dat eigenlijk niet meer wou ervaren. Dus was er een lange tijd dat ik hiermee worstelde. Ik vond het lastig om mijn grenzen te bewaken én meer nog om mijn grenzen ook voor mezelf aan te houden. Want dat patroon was er natuurlijk niet alleen naar mijn tweelingvlam. Het verschil was dat ik het bij hem veel dieper ervaarde. En dat is net hoe dergelijke zielsconnecties werken. Omdat ik die connectie niet wou verliezen was ik veel te toegeeflijk. Mede doordat er diep in mij nog een angst voor afwijzing was.

In de eerste 6 maanden van onze connectie moest ik dus leren omgaan met het stellen van grenzen voor mijn hoogste goed ongeacht wat hij daarvan vond. Niet wetende wat het effect zou zijn voor onze connectie werd ik gevraagd om ondanks de diepe connectie die ik voelde, ondanks de onvoorwaardelijke liefde die er was toch grenzen te stellen. Ik mocht de angst om verlaten te worden helen. Mijn team gaf aan dat hij op dat ogenblik nog te vaak vanuit zijn gekwetstheden reageerde en dat niet voor mijn hoogste goed was. Dat was het moment waarop wij een eerste keer gedurende enkele weken geen contact hadden. Nadat ik hem “afgewezen” had in de zin dat ik niet op zijn wensen ingegaan was door naar mijn eigen grenzen te luisteren, blokkeerde hij me.

Afwijzing als zielsles

Op dat ogenblik kwam er zoveel verdriet naar boven. Zo veel diepe pijn die ik nog nooit gevoeld had. Maar ik wist dat het belangrijk was om op te komen voor mezelf. Het feit dat we allebei nogal koppig kunnen zijn, maakt het natuurlijk niet eenvoudiger. Maar dat was wel wat we allebei nodig hadden om na verloop van tijd de muur die we rond ons hart gebouwd hadden steen voor steen af te breken. Door meer en meer elkaar te gaan vertrouwen, voelden we ons zekerder in de connectie. De veiligheid die we ervaarden tijdens onze gesprekken hielp ons om zachter te worden vanuit de liefde die we beiden ervaarden.

De angst dat mijn tweelingvlam niet meer zou terugkomen was aanvankelijk héél groot. Maar op het moment dat ik afstemde op zijn energie voelde ik dat dit slechts een leermoment was. Een punt waarop ik mocht focussen op mijn eigen heling. Ik stapte meer in mijn missie, ging meer informatie delen en maakte meer video’s om van dienst te zijn. Ik heelde de afhankelijkheid die ik nog in mij voelde ondanks het feit dat ik heel zelfstandig was. Wanneer het kwam over relaties dan ging het pas goed in mijn leven, in mijn werk als het goed ging in mijn relatie. Dus ik had in een zekere zin die voeding van een relatie nodig om te kunnen bloeien op een ander vlak. Dat mocht dus veranderen.

Leren vertrouwen

Hoe meer ik dat deed, hoe sterker het vertrouwen was dat mijn tweelingvlam zou terugkomen. Dat ik hem de ruimte en tijd mocht geven die hij nodig had. En dat was ook zo. Na twee weken stuurde hij een kort mailtje met de vraag of ik nog hetzelfde voelde. In de paar woorden die hij stuurde, voelde ik zijn onzekerheid en begreep ik dat hij net hetzelfde ervaarde als ik. Later bleek dat ook zo. Hij wist met zichzelf geen blijf, wist niet wat er zich overkwam. Niettemin dat we allebei al van jongsaf aan wisten dat er iemand was die perfect voor ons was.

Dat is voor vele tweelingvlammen een herkenning. Omdat wanneer je jouw ware tweelingvlam ontmoet hebt, lijkt het alsof je ziel niet meer actief op zoek is. Er komt veel meer rust nadat je ziel de andere herkent heeft. Tegelijkertijd wordt er heel veel in gang gezet en ga je doorheen een versnelde ascentie. Wat fysiek & emotioneel heel uitdagend kan zijn.

Net daarom is jou laten ondersteunen door iemand die zelf het pad gelopen heeft, heel belangrijk. Je tweelingvlam is de geascendeerde versie van jezelf. Wat ervoor zorgt dat zij de enigen zijn die jouw diepste schaduwen op zo’n zuivere manier spiegelen. En dat is niet altijd leuk. Maar wel noodzakelijk wil je een vereniging met je tweelingvlam in dit leven. Daarom focus ik in mijn werk altijd op jouw proces, pas in een later stadium is het belangrijk om de dynamiek van de connectie te leren kennen.

Hou balans

Ongeacht waar je nu zit in jouw tweelingvlam proces weet dat het belangrijk is om die balans te vinden tussen zorgzaam zijn, rekening houden met gekwetstheid van je tweelingvlam en toch grenzen stellen voor je hoogste goed. Mocht je merken dat je tweelingvlam bezig is met het doorwerken van stukken, geef hen dan de ruimte. Want op dat ogenblik zal contact of het forceren en controleren van contact niet voor jouw hoogste goed zijn. Het zal je enkel nog meer teleurstellingen en pijn opleveren. Nee, geen pijn door je tweelingvlam. Maar wel omdat je vanuit de verkeerde instelling contact opneemt met je tweelingvlam.

Na 3 jaar weet ik ondertussen dat deze connectie super krachtig is en tot veel in staat is. Het ontstaat altijd in energie. Want het is ontstaan op het ogenblik dat jij je afsplitste van de Bron samen met je tweelingvlam. Dat maakt ook dat je als ziel altijd wist dat er iemand speciaal voor jou daar rondliep. Pas wanneer je als ziel de juiste frequentie en bewustzijn hebt, zal je jouw tweelingvlam herkennen voor wie hij/zij is. Niet eerder, niet later. Niets in dit proces en connectie kan je controleren of sturen. In tegenstelling zelfs, wanneer je dat probeert, duw je de vereniging met je tweelingvlam enkel verder op je tijdslijn. Want ook hier zijn weer belangrijker lessen aan verbonden.

Heling is de weg vooruit

Dus wat je ook doet, leer de lessen. Heel de schaduwen die je tweelingvlam spiegelt en neem niets persoonlijk. Ook jouw tweelingvlam gaat doorheen dezelfde versnelde groei. Wat voor hen ook niet altijd rozegeur en manenschijn is. Maar wanneer je op het punt komt dat je meer de onvoorwaardelijke, diepe liefde tussen jullie voelt dan de pijnen die er nog zijn. Dan wordt alles iets moeitelozer.

Blijf opkomen voor jezelf. Niet alleen naar je tweelingvlam maar naar iedereen in de wereld. Als jij niet voor jezelf zorgt, wie zal het dan doen? Heel de angst voor afwijzing. Wanneer het lijkt dat je tweelingvlam je afwijst, weet dan dat dit een spiegel is naar jou en vooral naar zichzelf. Want in eerste instantie wijzen ze vooral stukken van zichzelf af die ze nog niet als dusdanig erkennen. Ten tweede is samen zijn met jou nog te confronterend. Dus ook hier neem het niet persoonlijk. Want dit zorgt er enkel voor dat we niet zeggen wat we echt voelen, we passen ons aan en uiteindelijk zal je merken dat geen van beide reacties echt werkt.

Vereniging en eenheid

Tweelingvlammen zijn voorbestemd om samen te komen, samen te zijn. Wat je ook hoort van anderen. Vaak zijn dit zielen die weigeren op een onbewust niveau om het harde werk te doen. Dus nogmaals omring je met de juiste mensen. Met mensen die weten wat het betekent om een tweelingvlam te zijn. Bovendien alles wat ik uitleg en leer over tweelingvlammen is ook van toepassing op soulmates. Tenslotte groeien we allemaal naar eenheid. Waardoor alle relaties aan het veranderen zijn. Kom los van de structuren en templates die je over relaties hebt opgeslagen in je onderbewuste. Ga voor jezelf denken en kies hoe jij je relatie wenst vorm te geven.

Als je ondersteuning nodig hebt, weet dat je dan altijd met mij kan samenwerken. Er zijn ondertussen verschillende trajecten opgezet ter ondersteuning van je groei. Wil je meer inzichten omtrent je tweelingvlamconnectie, dan is de tweelingvlam reading jouw volgende stap.

Wil je lessen leren via liefde en niet langer via angst? Dan nodig ik je uit om samen te werken in het traject zelfrealisatie vanuit een hartgedragen bewustzijn. Daar gaan we doorheen de verschillende fasen van ascentie én de verschillende zielslessen. Zodat je tools en inzichten ontvangt om die meester van jouw leven te worden.

In Liefde voor het leven,
In dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey & je lichtteam

💚💫

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉