Het mysterie van tweelingvlammen: deel 1

Het mysterie van tweelingvlammen is iets wat al eeuwen lang speelt in het bewustzijn van de mens. Jammer genoeg werd hierdoor ook veel verkeerde informatie verspreid op het internet. Zeker wanneer het een hot topic werd en iedereen lijkt zijn zegje te doen over tweelingvlammen. Echter niet iedereen is een tweelingvlam. Wat dus betekent dat niet iedereen in staat is om de informatie rond tweelingvlammen op een zuivere manier te channelen. Net daardoor is het als tweelingvlam des te belangrijker om scheef gegroeide waarheden weer recht te trekken. In deze blog wil ik je alvast meenemen in de hype rond mannelijke en vrouwelijke energie.

Helen van energieën

Zoals je weet, hebben we allemaal mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf. Doorheen het proces van bewustwording, ook wel ascentie genoemd leren we hoe die energieën te helen. Zo kunnen ze in balans en harmonie met elkaar samenwerken. Net zoals je jouw ego niet moet elimineren maar leren gebruiken ten dienste van je ziel, is dat net hetzelfde met de mannelijke en vrouwelijke energie. Herken hoe je beide energieën gebruikt vanuit de vervormde, gekwetste versie. Transformeer de wonde die aan de basis van dat gedrag ligt én heel de energie in jezelf.

Nu één van de dingen die vaak verkondigd wordt in de tweelingvlam wereld is dat de ziel die van nature uit meer de vrouwelijke energie in zich draagt, vaak ook diegene is die verder staat in het bewustwordingsproces. Dat die de ziel is die voorop loopt én dat dit de connectie leidt. Nu kan ik je zeggen dat dit niet klopt. Als ik kijk met de tweelingvlammen die ik reeds heb mogen samenwerken en nog steeds werk, dan kan ik zeggen dat dit niet altijd klopt.

De reden hiervoor ligt hem in het ontstaan van de zielen die tweelingvlammen genoemd worden. Op het ogenblik dat deze zielen zich afsplitsen van de bron ontstaat er onmiddellijk dualiteit. Ze maken namelijk geen deel meer uit van de eenheid omdat ze ervoor gekozen hebben zichzelf te gaan realiseren. Wat wil zeggen, zichzelf te gaan uitdrukken doorheen verschillende incarnaties om ervaringen op te doen. Om nog meer te leren over dualiteit om zo weer tot eenheid te komen maar vanuit individualiteit. Maw we groeien als ziel terug naar eenheid eens we voldoende geleerd hebben over de dualiteit zodat we niet vergeten wat onze eigenheid is ook al voelen we ons verbonden met alles en iedereen om ons heen. We zijn de ander én toch weer niet.

Onbreekbare band

Nu tweelingvlammen die zich afsplitsen van de bron krijgen onmiddellijk die onverbreekbare connectie waardoor één van de zielen meer mannelijke energie in zich heeft. Hierdoor heeft de andere tweelingvlam automatisch meer vrouwelijke energie in zich. Maar dat betekent niet dat ze doorheen verschillende incarnaties altijd met dezelfde meerderheid aan energie incarneren. Dus de ziel “geboren” met de mannelijke magneet kan er evengoed voor kiezen om in dit leven meer te incarneren met een meerderheid van vrouwelijke energie. Omgekeerd kan de vrouwelijke magneet of pool ervoor kiezen om te incarneren met een meerderheid van mannelijke energie. Tijdens deze incarnaties wisselden de tweelingvlammen dan ook af om lessen te leren terwijl de andere ziel in de etherische wereld bleef en dienst deed als gids. Om op die manier de meeste lessen en grootste groei te kunnen doormaken.

Echter door de collectieve bewustzijnsverschuiving waar we nu doorheen gaan, zijn tweelingvlammen massaal naar de aarde gekomen ter ondersteuning. Niet alleen om samen te komen in eenheid, maar vooral om hun energieën te bundelen. Hun beide uitgebalanceerde energieën vormen een superkrachtige vortex waardoor onvoorwaardelijke liefde naar elkaar en zo naar de aarde en de rest van de bewoners kan stromen. Dit betekent ook dat er evengoed vrouwen zijn waar het lijkt dat ze meer de mannelijke energie in zich dragen. En mannen die meer de vrouwelijke energie in zich dragen. Maar dit zegt niets over hun kern als tweelingvlam. Tenslotte is dat zelfs niet belangrijk om te weten. Want van zodra jij als tweelingvlam het nodige werk hebt gedaan en dus een zekere mate van maturiteit hebt bereikt in je zielsgroei, dan is jouw energie in balans. Wat dus betekent dat je vrouwelijke en mannelijke energie geheeld is.

Hierdoor verschuift het punt van magnetisme in jouw connectie. Eens jouw tweelingvlam dan ook die balans heeft bereikt, dan worden de energieën nog meer dan voorheen ook tussen de beide zielen, dus tussen de beide vlammen uitgewisseld. Dan merk je dat er eenheid is in jouw tweelingvlamconnectie. Is er meer balans en harmonie, stroomt de liefde voortdurend tussen jullie beiden én werken jullie samen aan jullie zielsgroei. Hiervoor hoeven jullie zelfs niet fysiek samen te zijn.

Jouw kern, jouw magnetisme

Dus of jij als man of vrouw nu eerder resoneert met de mannelijke of vrouwelijke energie, dat zegt niets over jouw kern. Want jouw doel is namelijk eenheid creëren. Bovendien hangt dit af met de zielsgroei van jullie beiden & met de afspraken die jullie gemaakt hebben.

Wat wel handig is om te weten, is dat de mannelijke energie gericht is op verandering in het externe en dus op het fysieke. Hierdoor zal je merken dat wanneer je meer in je mannelijke energie zit, je meer zaken zal verschuiven in het fysieke. De vrouwelijke energie daarentegen heeft als hoofdtaak te leren vertrouwen op het innerlijke en op wat niet zichtbaar is. Dus daar zie je vooral de interne veranderingen en groei. Maar ook hier dat zijn stukken die eerst in jezelf mogen en moeten plaatsvinden om dan in een latere fase zich ook te materialiseren in jouw connectie. Zo binnen, zo buiten. Zo boven, zo beneden. Dat is volgens één van de universele wetten.

Zet je dus niet vast op de één of andere energie want dat zou er enkel voor zorgen dat je jouw zielsgroei en die van je connectie afremt. Laat het over aan jouw ziel, die kent het plan. Vertrouw op wat je doorkrijgt en werk aan je eigen schaduwen. Dan zal je zien dat jouw magnetisme verandert naargelang jouw proces.

In Liefde voor het leven,
In dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey

💚💫🔥

PS: Volg de training “manifesteren met de elementen” om te leren hoe ik mijn leven manifesteer op een moeiteloze manier.

Meer inspiratie nodig, liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je ook op soundcloud.