De dualiteit & les van jouw diepste emoties

De dualiteit zien in het ervaren van allerlei emoties zal je helpen om ook doorheen de diepste, zwaarste emoties te gaan. Want in tegenstelling tot wat je geleerd hebt, zijn die niet slechter of erger. Er hoeft geen oordeel over te zijn. In deze blog zal ik je uitleggen op welke manier je kan omgaan met deze diepste emoties. Aan de hand van wat ik zie gebeuren bij elk van mijn klanten en volgers.

Emoties is energie

Eenmaal jij geleerd hebt hoe om te gaan met je diepste emoties dan is dat als een energetische code verankert in je lichtlichaam/energie. Wat dan weer behulpzaam is bij het helende proces van de aarde. Zeker als lichtwerker zal je dit op een positieve manier kunnen gebruiken. Want klanten zullen aanhaken aan jouw energie om de code te kopiëren. Zo leer jij hen hoe ze hun pijn wat aanvankelijk een negatieve waarde heeft in hun leven om te polen. Ze willen immers niet langer die laag trillende en negatief geladen emoties voelen. Daarom nemen ze contact op met jou.

Maar dit is geen spirituele ondernemerscursus dus daar ga ik nu niet dieper op in, mocht je dat willen dan kan je natuurlijk altijd het jaartraject “de spirituele ondernemer” volgen. Daar ga ik wel veel dieper op die dynamiek in.

Als je terugkijkt naar het verleden dan zal je merken dat iedereen geconditioneerd is te geloven dat wanneer je diepe emoties uit en deelt met de wereld dat we hiervoor veroordeeld zullen worden. De vrouwelijke energie van emoties werd onderdrukt. Niet omdat het slecht of kwaadaardig was, wel omdat het superkrachtig is & de elite liever niet wou dat mensen in hun kracht werden gezet. Je emoties zijn immers ook verbonden met je ziel. Ze tonen je waar je ergens bent op het pad van je ziel. Dus vanuit controle en hebzucht werd de vrouwelijke energie letterlijk de mond gesnoerd. Controle en hebzucht verbonden met de vervormde mannelijke energie. Let op de vrouwelijke energie heeft ook een lange tijd de mannelijke energie gecontroleerd vanuit angst voor de kracht van de mannelijke energie, maar dat is voor een andere blog of video.

Hierdoor sloten we onszelf ook af van liefde. Want we hadden geleerd dat heftige emoties oncontroleerbaar waren en je hierdoor in de problemen kon komen. Echter elke emotie dat je ervaart en die door je heen wenst te stromen, maken onderdeel uit van jouw lessen over dualiteit. Het is onderdeel van jouw leerprogramma om uiteindelijk weer tot die eenheid te kunnen komen.

Angst voor negatieve emoties is dus een illusie want zolang je ze wegduwt, zullen ze blijven naar boven komen. Net omdat het de bedoeling is dat je de dualiteit volledig omarmt. Je lichte, liefdevolle kant maar en zelfs nog meer ook je donkere, destructieve kant. Kijk vanuit het hogere bewustzijn, kijk vanuit het standpunt van je ziel én je zal zien hoe de mind en het ego alles veel complexer probeert te maken.

Afscheiding van de bron & verdriet

Van zodra we als ziel afgesplitst zijn van de bron ontstond onmiddellijk de duale emotie verbonden aan onvoorwaardelijke liefde, nl. verdriet. Alle pijnen die we ervaren, komen voort uit die ene diepe wonde. De schijnbare afscheiding van de bron waar we enkel eenheid en onvoorwaardelijke liefde ervaarden. Kortom ik herhaal het nog eens… verdriet in al zijn glorie staat aan het andere spectrum dan onvoorwaardelijke liefde. En is net zoals plus en min, boven en beneden één kant om het leven te ervaren. Aan jou de keuze om te kiezen waar je op focust. Want waar je aandacht is ligt het punt van aantrekking voor jouw energie. Hoe meer je focust op dat verdriet, hoe meer zaken je hier zal ervaren die dat bevestigen. En ja, je hoeft en moet de emotie aankijken maar vooral om te begrijpen van waar het vandaan komt, zodat je de andere kant van die emotie kan aantrekken.

Emoties proberen te verklaren, te controleren heeft te maken met het feit dat jij jezelf wilt beschermen. En dat is begrijpelijk want je ervaarde in het verleden veel verdriet, ontgoocheling of wat dan ook. Maar net je emoties proberen te controleren zorgt er enkel voor dat ze overweldigend worden. Net die weerstand die je hebt tegen gelijk welke emotie zorgt ervoor dat ze niet kunnen stromen. Emoties zijn zoals water, ze vinden altijd een uitweg. Dus is het beter om mee te stromen in de emoties want dan kan je ze helen. Of eigenlijk hoor ik: emoties helen jou.

Maak het niet te diep, overdenk emoties niet… ze dienen gevoeld te worden. Want als je emoties overdenkt, dan creëer je enkel een nieuwe angst. Een angst door het verleden én voor de toekomst waardoor je jezelf blokkeert.

Weet dat de chaos die je soms ervaart, bedoelt is om er van te leren. Maar het komt voornamelijk van het ego die alles wenst te verklaren, terwijl je op het pad van je ziel loopt. Dus ook hier opnieuw zijn geduld en overgave de sleutelwoorden.

Ongeacht waar je doorheen gaat na verdriet en hartzeer komt er altijd een heldere toekomst. Ga doorheen de emoties om ze te transmuteren. Door ze aan te kijken, breng je ze in het licht en zijn ze niet meer onbewust. Dus geen schaduw meer. Blijf niet enkel in emotie zitten, voor even is dit goed, maar niet te lang. Want dan blijf je in het verleden zitten. Ga vooruit, je kracht ligt in het nu. Niet in het verleden. Trouwens één van de redenen waarom ik zelfden met vorige levens bewust werk. Tenzij het naar boven komt en op je pad gelegd wordt door je team. Maar voor de rest hoef je dat niet allemaal te weten. Je hebt het reeds geïntegreerd in je ziel als de wijsheid die je met je meedraagt. Verbind daarmee en je zal zien dat niet meer focussen op het onnodig herinneren je veel energie bespaart. Open je hart en mind voor oneindig veel mogelijkheden, net zoveel als er realiteiten zijn.

Emotionele schaal

Eén manier om je emoties te transformeren is door het gebruik te maken van je mind. Door jezelf een ander verhaal te vertellen, kan je jezelf stap voor stap, emotie voor emotie omhoog tillen.

Bijvoorbeeld: je voelt je boos… Dan zeg je tegen jezelf ik erken dat ik me boos voel, het voelt ontmoedigend aan als mensen me niet behandelen zoals ik zou willen, dan voelt het alsof ik van alles verweten wordt en maak ik me zorgen. Ik ga twijfelen aan wie ik ben waardoor ik ontgoocheling voel. Al deze emoties voelen overweldigend waardoor ik ongeduldig wordt met mezelf en mensen om mij heen. Het laat me negatief voelen over alles en iedereen. Ik mag tevreden zijn met wat er is zodat ik weer hoopvol en positief naar het leven kan kijken. Dat is de weg waarop ik weer ga geloven in de positiviteit van het leven, de mensen om me heen. Het wakkert de passie die ik in me heb weer aan waardoor ik enthousiast en blij voel over het leven dat me enkel vrijheid, liefde en geluk wil schenken.

Dit is één manier om je uit een zwaardere emotie te liften. Je gebruikt je mind dus om ietwat controle te krijgen over je emoties. Echter is het belangrijk om hier ook weer de dualiteit in alles te zien en te omarmen.

Want wanneer emoties overweldigend aanvoelen dan is dat zoals je ondertussen weet voornamelijk omdat je weerstand hebt. Angst voor negatieve, zwaardere emoties omdat die vaak door omstaanders en de maatschappij werden afgewezen. Er was geen ruimte om dat stuk van ons zijn te erkennen, te aanvaarden. Net omdat die laag trillende emoties ook vaak pijn in de ander getriggerd heeft. Niet wetende dat het niet jouw gedrag of emotie was die de andere pijn deed, maar enkel hun schaduwen en angst voor die diepe, zware, donkere emoties gespiegeld werd.

Dus kijk je angsten in de ogen. Ook mbt geld, mbt jezelf, mbt je diepste, duisterste gedachten. Ze mogen er allemaal zijn. Net door ze aan te kijken en uit die dualiteit te halen, heel je de schaduw er rond. Het heeft geen kracht meer waardoor het jou niet langer op een negatief, onbewuste manier kan beïnvloeden.

Dit alles maakt deel uit van het ervaren van dualiteit om uiteindelijk tot eenheid te kunnen komen. Maar ook hier, maak het niet te diep.

Emoties als barometer

Probeer zo vaak mogelijk naar je emoties te kijken als een barometer. Ze willen jou iets zeggen. Omarm ze, maar geef ze niet meer betekenis dan wat ze zijn. De chaos en overweldiging die je voelt, is enkel een teken dat je weerstand hebt. Dat je probeert die emoties te verklaren terwijl ze enkel doorvoelt mogen worden. Net weerstand maakt die emoties overweldigender waardoor je ego denkt jezelf te moeten beschermen. En dan zitten we weer in die vicieuze cirkel. Wees bewust van wat in jouw energie het punt van aantrekking is.

Nogmaals, je loopt het pad van je ziel. Dus val niet in de illusie dat alles moet verklaart worden met het logische verstand. Maar heb geduld en geef je over aan het pad van je ziel.

In Liefde voor het leven,
In dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey

💚💫🔥

PS: Volg de training “manifesteren met de elementen” om te leren hoe ik mijn leven manifesteer op een moeiteloze manier.

Meer inspiratie nodig, liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je ook op soundcloud.