Wat is ghosten?

Wat is ghosten? Wat is de reden & advies voor tweelingvlammen, dit leg ik je uit in deze blog. We hebben het allemaal al meegemaakt. De momenten waarbij er, al dan niet aan het begin van een liefdesrelatie, onduidelijkheid is over hoe het nu zit. Zijn we een koppel? Of gaat hij/zij nog op zoek naar anderen? Wat kan ik doen en wat niet? Wat zijn de verwachtingen?

Ware liefde is niet ingewikkeld

Al die zaken zorgen ervoor dat wij mensen relaties veel ingewikkelder maken dan bedoeld. Waardoor er uiteenlopende manieren zijn om naar ghosting te kijken. Het maakt zelf niets uit of het nu door mannen of vrouwen gedaan wordt want we doen het allemaal. Ja, jij ook. Alleen vertaal jij het niet zo op die manier.

Hoe vaak gebeurd het niet dat je voelt “ik heb tijd nodig voor mezelf”. En je negeert berichten van vrienden, familie of collega’s. Je kruipt in je schelp. Ik noem het kluizernaarsmodus. Eerlijk dat is eigenlijk gezond om dat van tijd tot tijd te doen, want het brengt je weer dieper in verbinding met jezelf. Net omdat je tijd voor jezelf nodig hebt om leiding te ontvangen. Echter als de andere dat niet weet, dan is de kans héél groot dat die jouw tijd alleen zal ervaren als ghosting. Dus hier is al een eerste aanpassing van je kijk op dit ganse fenomeen.

Ghosting bestaat niet bij tweelingvlammen

Ten tweede, zeker wanneer het aankomt op diepe zielsconnecties zoals bij tweelingvlammen dan bestaat er niet zoiets als ghosting. Ja, je zal zeker kunnen ervaren dat er periodes zijn waar de communicatie niet consistent is. Maar dat zegt niets over hoe jij of je partner in de relatie staat. Dus de vele video’s waarop ze zeggen dat de ander niet in jou geïnteresseerd is als hij/zij jou ghost zijn niet per definitie waar. Dus ook hier is een open, zuivere communicatie héél belangrijk om dit te counteren.

Zo sprak ik bijvoorbeeld af met mijn tweelingvlam dat wanneer ik merkte dat hij in zijn schelp ging zitten, hij me niet antwoordt op berichten dit een teken voor me is dat ik hem even gerust laat. Ik stuur hem dan geen berichten, bel hem niet en laat het over aan hem om opnieuw contact op te nemen. Vaak duurt dat max. een 2 tot 3-tal dagen afhankelijk van waar hij doorheen gaat. Omgekeerd heb ik dat ook nodig, maar ik laat het op voorhand weten. Dan weet hij dat ik even tijd alleen nodig heb.

Ghosting & emotionele volwassenheid

Bovendien is er nog een derde onderdeel belangrijk wanneer het op dit thema van “ghosting” aankomt. Namelijk de emotionele volwassenheid van de betrokken personen. Tweelingvlammen komen in je leven als een onderdeel van je ascentie. Wat dus betekent dat je tweelingvlam voortdurend spiegelt waar jij nog niet in balans bent. Ben je geen tweelingvlam of – ziel dan zal jij die dynamiek ervaren met een soulmate.

Er wordt getoond welke wonden er nog zijn. Als ook wat de beperkende overtuigingen zijn die je nog tegenhouden om onvoorwaardelijke liefde te ervaren op het diepste niveau mogelijk. Met als enige doel zo zuiver mogelijk jouw unieke energie worden om van daaruit je leven vorm te geven. Daarom zie je dat ghosten en het niet weten wat er gaande is bij de andere, vaak voorkomt in deze connecties. En dat heeft verschillende redenen afhankelijk van waar je staat in jouw connectie.

Eerst en vooral is dit er om elke vorm van afhankelijkheid te helen. Maar ook elke angst om gescheiden te zijn en hierdoor de illusie te helen dat je door een afscheiding van een andere ziel niet in staat zou zijn om liefde te ontvangen, te ervaren. Want jij bent liefde & liefde is altijd voor jou beschikbaar. Dus je leert om éénheid te creëren in jezelf ipv zoals we gewoon zijn al onze behoeften te willen vullen met externe factoren en mensen. Of het nu geld, werk, een relatie is… het doel is altijd hetzelfde. We willen ons er beter door voelen. Maar die verantwoordelijkheid bij iemand anders leggen, is ondraaglijk. Bovendien kan niemand jouw leegte vullen. Dat is jouw taak.

Ghosting & drama

Verder wanneer iemand jou ghost dan is het belangrijk om te kijken wat er gaande is in diens leven. Vooral personen die hoofdzakelijk vanuit de mannelijke energie opereren, hebben vaak de neiging om zich terug te trekken wanneer ze geconfronteerd worden met diepe emoties. Maar ook wanneer ze bijvoorbeeld het gevoel hebben vast te zitten onder “iets” zwaars in hun fysieke leven, in hun realiteit.

Verantwoordelijkheden die ze op zich genomen hebben vanuit oude structuren en verwachtingen van familie/maatschappij/werk. Ook hier heeft dit gedrag dan niets te maken met hoe die persoon in de connectie zit. Maar wel met de ballast die ze aan het uitzuiveren zijn. De manier waarop het wegtrekken jou dan triggert, is jouw aandeel om mee aan de slag te gaan.

Ghosting enkel door mannen

Een ander inzicht waar ik je wil over vertellen is het feit dat mannen (en dan heb ik het hier wél over het geslacht) vaak nog vastzitten in een adolescente manier van omgaan met anderen. Wat dus weer verbonden is met de emotionele volwassenheid. Dit kan trouwens ook zo zijn bij vrouwen hoor, dus laat je hier nu niet weer vastzetten. Maar het grootste verschil tussen mannen en vrouwen, is dat vrouwen meer collectief de toestemming hebben gekregen om hun emoties te uiten. Waar van mannen verwacht werden sterk te zijn. Hun problemen alleen op te lossen en al zeker geen emoties te tonen want dat werd door hun “peers” aanzien als zwak, belachelijk en te veel.

Een man (of vrouw) die vastzit in een adolescente manier van zijn en denken nemen geen verantwoordelijkheid voor hun gedrag en houden geen of kunnen geen rekening houden met wat de invloed hiervan is op anderen. Sommige mannen worden nooit echt volwassen. De reden hiervan is door de manier waarop onze maatschappij zo gefocust was op werk dat de meesten door hun vaders in de steek gelaten werden. Door wat voor omstandigheden dan ook. Sommige waren altijd gaan werken, anderen hadden verslavingen, fysiek geweld of waren emotioneel niet beschikbaar doordat ze het zelf ook nooit ervaren hebben. Dus werden ze aangewezen op leeftijdsgenoten om te weten wat het betekende om volwassen te zijn. Echter met de cultuur van eeuwige vrijgezel, persoonlijk gewin boven dat van anderen verdwenen collectieve zorgzaamheid en wijsheid en dus een gezonde, mannelijke energie naar de achtergrond.

Ghosting teken van vervormde energie

Niet alleen mannen maar ook vrouwen begonnen zich meer en meer te gedragen vanuit die vervormde mannelijke energie. De vrouwelijke energie werd volledig genegeerd, uitgebuit en belachelijk gemaakt. Want emoties waren not done. Vandaar dat nog steeds zoveel mannen en vrouwen, partners zien als een gebruiksvoorwerp. Als een manier om te masturberen. Want diepe connecties worden niet gevormd. Emoties worden niet betrokken in het hele verhaal. Nieuwe relaties zijn gedoemd om te falen. Want de personen zitten er zelf niet volledig in.

Daarom komen meer en meer tweelingvlammen op het pad van hun ziel. Net om te leren over liefde, over zichzelf en om op een nieuwe manier vanuit een hoger bewustzijn te leren communiceren. Want dat is nodig wanneer je in een diepe zielsconnectie zit. Namelijk openlijk praten als iets niet werkt of als de andere iets deed waardoor jij je gekwetst voelt. Maar ook om gezonde grenzen te hanteren.

Ghosting & grenzen stellen

Emotioneel volwassen personen weten dat ze op een respectvolle manier hun grenzen moeten aangeven voor ieders hoogste goed. Zij nemen hierdoor ook verantwoordelijkheid voor de woorden die ze spreken en de acties die ze nemen. Mensen die nog vastzitten in adolescente manieren van omgang en dus nog emotioneel immatuur zijn, zullen van de ene naar de andere relatie hoppen. In de hoop daar iets te vinden die hen blijft plezieren, die hen die vervulling brengt.

Dezelfde reden waardoor er zo vaak ingestemd wordt met betekenisloze seks. De kracht van de alchemie van seksuele energie wordt niet gezien, laat staan dat men weet hoe hiermee om te gaan. Dus ook hier het niet weten komt van het immatuur zijn, het nog niet voldoende bewust zijn. Mensen worden gezien als gebruiksvoorwerpen en aan materie worden teveel emoties en dus kracht gegeven.

Kortom, ghosting is slechts een teken dat die persoon nog innerlijk werk te doen heeft en dus enkel met liefde en begrip kan aangekeken worden. Ze weten op dat moment niet beter, want ze hebben het nog niet geleerd. Daarom ook altijd hetzelfde advies: focus op jezelf en kies voor jezelf. Dat zal ervoor zorgen dat wanneer je met je tweelingvlam – of ziel te maken hebt, hen helpt om in hun proces te stappen en alle wonden één voor één te helen.

Ghosting & de weg naar binnen

Het pad van je ziel is en blijft een proces. De weg naar binnen… en wanneer jij samen wilt komen met je tweelingvlam dan is dat de enige weg dat je te gaan hebt. Het tweelingvlampad is geen pad van doen, geen uitgestippelde route. Het is een pad van herinneren wat en wie je bent. Het is de reis van je ziel. Wat betekent dat je jezelf niet in eenheid kan denken met je tweelingvlam of ideale partner. Je wordt uitgedaagd het ware pad van spiritualiteit te lopen, een reis van zijn. Want jij bent de spiegel van je tweelingvlam wat een geascendeerde meester  op aarde is.

Leer wat het betekent om opnieuw vanuit die essentie in het fysieke te leven. En je zal zien dat je leven op elk vlak positief zal verschuiven. Probeer niet alles te begrijpen met je logische verstand want dat zal je keer op keer weer vastzetten. Heb geduld, niet als stoppen en niets meer doen. Maar wel als toelaten dat het pad van je ziel zich verder aan jou ontvouwt op een natuurlijke manier. Wetende dat alles geleid is, je nergens een afslag kan missen en je niet zal verliezen wat werkelijk voor jou bestemd is. Laat jezelf toe om nog dieper te zakken in je proces. Want dat is de enige weg naar vrijheid. De weg van onvoorwaardelijke liefde.

In Liefde voor het leven,
In dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey & je lichtteam

💚💫

Als je ondersteuning nodig hebt, weet dat je dan altijd met mij kan samenwerken. Er zijn ondertussen verschillende trajecten opgezet ter ondersteuning van je groei. Wil je meer inzichten omtrent je tweelingvlamconnectie, dan is de tweelingvlam reading jouw volgende stap.

Wil je lessen leren via liefde en niet langer via angst? Dan nodig ik je uit om samen te werken in het traject zelfrealisatie vanuit een hartgedragen bewustzijn. Daar gaan we doorheen de verschillende fasen van ascentie én de verschillende zielslessen. Zodat je tools en inzichten ontvangt om die meester van jouw leven te worden.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉