Terug naar het donker op zoek naar het zelf

Terug naar het donker op zoek naar het zelf. Dat is wat wij te doen hebben op dit ogenblik. Er gebeurt zoveel op energetisch niveau dat we niet zien. Dat is net het verschil tussen 3D en 5D. In deze tijd merken we dat de energetische blauwdruk van de 3D wereld aan het botsen is met die van de 5D wereld. Door de wrijving tussen deze beide bewustzijnsniveaus worden we collectief getriggerd.

Ondergang van Lemurië

Zelf hoorde ik van mijn gidsen dat wat we nu meemaken met de angsten in het collectieve bewustzijn een herinnering triggert uit de tijd van Lemurië. Ik herinner me reeds lange tijd dat ik als Hogepriesteres er toen bewust voor gekozen had om samen met de bevolking in Lemurië onder te gaan. Met als doel de collectieve karmische lasten te verminderen die toen vrijgekomen zijn door de enorme angsten die er waren.

Mensen voelden zich afgescheiden van de bron en in de steek gelaten. Trauma’s zoals deze wordt ook nu weer sterk ervaren door heel wat mensen. En ook nu merk je een vlaag van hogere energie in de vorm van zorgzaamheid, empathie, Liefde… die de lagere energie van angst en het daaruit voortvloeiende gedrag probeert te neutraliseren.

Dat maakt dat er collectief voor een stilstand wordt gezorgd. Nog te veel mensen hadden geen tijd of energie om de hogere energieën te integreren. Ook al zien we niet in de realiteit wat er in de hogere realms gaande is, weet dat er op dit ogenblik veel wordt verschoven op energetisch level. Zoals ik eerder al zei, zijn we massaal van de matrix in 3D aan het verschuiven naar een leven vanuit hoger bewustzijn, 5D (en hoger).

Net daarom wordt er collectief emotionele ballast en trauma’s getriggerd. Enkel zo kunnen zo boven komen en geheeld worden. Zolang we vastzitten in het systeem en in de ratrace blijven lopen, maken de meeste mensen geen tijd noch energie vrij om te helen, te transformeren. Ze willen constant afgeleid en geleefd worden. Net nu worden al deze prikkels (of toch heel veel) ontnomen. Sociaal contact in grotere groepen werd uiteindelijk verboden omdat we net nu allemaal de weg naar binnen mogen gaan. De weg naar Liefde… zolang we vastzaten in de race van elke dag hadden we geen tijd om hiermee te verbinden.

Naar het donker op zoek naar het zelf

We lopen naar het donker om onszelf terug te vinden. Het is tijd om volwassen te worden. Het is tijd om de waarheid te ontdekken, te kennen. Want enkel de waarheid geeft je de vrijheid waar je ziel naar verlangt.

Het gezegde is dat “het altijd het donkerste is voor de helderste dageraard”, wel dat is ook hetgeen waar wij massaal doorgaan. De donkere nacht van de ziel voor de mensheid, voor de mensen die nog niet wakker waren… en ondertussen krijgt de aarde de kans om zichzelf te helen.

Er vindt heel wat heling plaats in het emotionele en mentale lichaam. Ze worden gezuiverd, blokkades getransformeerd en alles wordt verschoven om je uit te lijnen met je zielsmissie.  En natuurlijk als je nog niet op het pad van bewustwording en spiritualiteit aan het lopen was, is dit heel beangstigend. Maar je hoeft jezelf niet te verdedigen of te beschermen.

Alles wat nu gebeurt, is er voor ieders hoogst goed. Ja ook voor diegenen die sterven door welke reden dan ook. Dit is enkel omdat die ziel ervoor gekozen heeft niet mee te groeien naar de hogere energieën omdat die ziel nog meer ervaringen wenst op te doen in een 3D wereld, nog meer wil leren over dualiteit en niet klaar is om naar eenheid te groeien.

Zwakke fundamenten wankelen

Ongegronde spiritualiteit wordt door elkaar geschud. Want pas wanneer je hogere en lagere energieën verbonden is, wanneer je dus goed gegrond bent en je verbinding met je Hogere Zelf en de Bron open is, zal je ware spiritualiteit ervaren en kunnen belichamen. Want ware spiritualiteit is niets meer of minder dan je ware essentie erkennen en belichamen waardoor je jezelf kan realiseren in deze incarnatie.

De laatste jaren werd de Goddelijke vrouwelijke energie weer in ere hersteld ondanks het feit dat er nog veel mensen vastzitten in de vervormde mannelijke energie. Ongeacht het geslacht, want we bezitten beide energieën. De komende jaren zullen meer en meer mensen leren deze energieën te balanceren terwijl ze op het pad van bewustwording lopen. Polariteit balanceren door de mannelijke energie uit het systeem te halen, door de vrouwelijke energie te omarmen en zien als evenwaardig kunnen de bestaande templates veranderd worden.

Polariteiten in balans

Polariteiten in balans brengen naarmate we meer en meer het eenheidsbewustzijn gaan verankeren. Want in alles zit een positieve en een negatieve pool. Zelfs in Liefde kan je deze positieve en negatieve pool ervaren. Denk maar aan afhankelijkheid, verlatingsangst… alle voorwaarden die gekoppeld zijn aan Liefde komen voort uit oude templates, verwachtingen, trauma… . Ware, onvoorwaardelijke Liefde kent dit niet want dat is verbonden aan de eenheid.

We zijn ons aan het uitlijnen met de Liefde van het universum wat onvoorwaardelijke Liefde is. Wist je Liefde eigenlijk een geheime lichttaal is. Kijk eens wat mogelijk is wanneer je leeft vanuit deze hoog trillende energie. Kies altijd voor Liefde, niet voor angst. Je ware aard is Liefde en eenheidsbewustzijn. Maar we zijn dat vergeten. Dus de weg die we mogen gaan, is de weg terug naar Liefde. We zijn vergeten wie we zijn. Net daarom mogen we in het donkere stappen om onszelf terug te vinden.

Verbinden met het ZELF

Hoe begin je eraan? Wel eerst en vooral is het belangrijk om te kiezen welk leven te wenst. Een zwaar leven of een lichter leven. Wil je vrij breken uit de matrix van de 3D wereld, uit het systeem (waar je nu al van kan proeven), wil je vrij breken uit je eigen beperkingen? Want uiteindelijk is dat wat de matrix is, een zelf geweven web van beperkingen, trauma’s en kwetsuren. Vervolgens focus je op het nu. Werk door de angsten heen zodat je de illusies achter jou kan laten. Wees eerlijk met jezelf en vraag jezelf af wat je nu ware emotionele vervulling brengt? Als je alles zou kunnen veranderen in je leven, hoe zou je leven er dan uitzien als er geen beperkingen zijn en alles mogelijk is?

Overdenk niet wat je niet kan veranderen, maar focus op datgene waar je wel controle over hebt, nl. hoe jij je voelt, wat je denkt en de stappen die je kunt zetten. Werk aan je eigen stukken, transformeer de blokkades in je emotionele en mentale lichaam om meer in je eigen kracht te gaan staan. Laat alle verwachtingen los en ga mee in de natuurlijke flow van het leven. Nu is het moment.

En onthoud wanneer je nog probeert controle te houden, weet dan dat dit tegenovergesteld is aan vertrouwen. Wanneer je vertrouwt dan geef jij je over aan het grotere plan. En berust je in het niet weten en aanvaard je dat je slechts één stap per keer moet weten.

Verder neem de tijd om stil te zijn, mediteer, journal je gevoelens en gedachten, en vooral vertraag en begrijp je gevoelens. Wordt meester over je mind en bekijk de wereld op een andere manier.

Heb je daarvoor ondersteuning nodig of hulp? Wil je inzichten om te weten van waar klachten komen?
Reserveer een reading, channeling of transformatiesessie en dan zet ik je graag weer op weg.

Zoals altijd…
In licht en Liefde
Van dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉