Je grootste pijn wordt je grootste zegen

Ik weet als je in die pijn zit, in de schaduw van je leven, als je door de donkere nacht van de ziel gaat dan heb je daar geen boodschap aan.

Je wereld lijkt in te storten. Alles wat je ooit gekend hebt als waarheid blijkt een illusie te zijn. Waar je dacht een stabiele basis te hebben, trekken ze de grond van onder je voeten vandaan en merk je dat je op een slappe koord aan het wankelen bent.

In de verte zie je een deur, daar komt licht vandaan. Maar je weet niet of je die afstand welt durft te overbruggen. Wat als je valt, wat als je de moed niet hebt, wat als je de verkeerde kant op gaat… Mooi mens, ik weet heel goed hoe het voelt. En door de donkere nacht van de ziel gaan, is eng. Je hebt geen houvast meer, je denkt dat je gek geworden bent en dat je leven over is. Echter dit alles gebeurt omdat je zou nadenken waar jouw waarheid nu echt ligt. Wie ben jij nu werkelijk voorbij alle oordelen en verwachtingen van anderen?

Donkere nacht van de ziel

Ik ging door de donkere nacht van de ziel in 2013 en nog eens in 2015 en ook dit jaar kwam ik het weer tegen. Echter telkens op.een ander level van spirituele groei. Maar hoe meer en hoe beter jij jezelf leert kennen, weet wat je waard bent en dat je mag vertrouwen dat alles gebeurt voor ieders hoogste goed dan kan je met een blinddoek aan die slappe koord bewandelen. Voet voor voet, niet te snel maar luisterend naar de aanwijzingen van je ziel zal je de deur bereiken. En dan gaat er een nieuw level van bewustwording voor je open.

De donkere nacht van de ziel wordt gebruikt om de periode te omschrijven waarbij je wereld hard door elkaar geschud wordt. Bij de ene is dat door een ziekte te ervaren, door de andere door het verlies van een dierbaar iemand of door het verlies van een job, ongeval, … kortom de uiterlijke omstandigheden waardoor je in die donkere nacht van de ziel komt, is voor iedereen anders. Wanneer je in die periode in je leven zit dan ga je twijfelen aan alles wat tot dan leek als jouw waarheid. Plots wordt een deel van de kamer belicht die je tot dan toe niet kon zien. Je bewustzijn verruimt waardoor je een ander aspect van het leven én van jouw waarheid kan ervaren.

Slachtoffer of creator

Echter het ego houdt niet zo van veranderingen waardoor we onszelf constant blokkeren. We voelen enorme angsten, voelen ons in de steek gelaten en gaan meestal het liefste in de slachtofferrol zitten. We stellen onszelf de vragen “waarom ik, wat heb ik verkeerd gedaan, welke karma ben ik aan het aflossen…”. Maar mooi mens, je deed niets verkeerd. Het is enkel tijd dat je ontdekt wie je werkelijk bent. Het is tijd dat je jouw bewustzijn verruimt en je talenten en gaven ga ontdekken zodat je ze kan gebruiken ten dienste van je geluk.

Door de donkere nacht van de ziel is het mogelijk om inzichten te krijgen in de onbewuste patronen, beperkende overtuigingen, emoties en trauma’s van waaruit we altijd hebben geleefd. De donkere nacht van de ziel helpt jou om uit het systeem van de matrix te stappen zodat jij kan leven in lijn met je zielsessentie, je passie en missie hier op aarde.

Uit de matrix

Door uit het systeem te stappen voorbij de overtuigingen, oordelen, vaste systemen en slavernij waarbij je jouw energie verkoopt voor materiële welvaart, word je weer vrij. Elke dag lopen we van hot naar her… als een kip zonder kop… het is tijd dat daar een einde aan komt. Waar ligt jouw passie? Waar word je blij van? Daar is waar jouw weg ligt mooi mens. Het enige dat jij mag doen, is de keuze maken dat je uit het gekende systeem wilt stappen én je eigen weg zal bepalen. Een leven creëren op jouw voorwaarden ipv die van de maatschappij want die zijn gebaseerd op angst en trauma. Heel jezelf en stap in die grootsheid die je bent.

Zien we jou aan de andere kant van de deur?

Laat je ondersteunen als je het niet meer weet, het is in het aanvaarden van hulp dat je toont hoe krachtig je bent.

Liefs, Lindsey
😇💫😘

Ps: als je jou voelt aangetrokken tot mijn posts, blogs en een herkenning voelt, dan is dat een teken van het universum dat ik op dit ogenblik iets voor jou kan betekenen 😇

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.