Donkere nacht van de ziel

Met de nieuwe activaties en de aarde die opnieuw haar energie verhoogd heeft, worden veel mensen in de donkere nacht van de ziel geduwd. Je wordt geconfronteerd met de schaduwkanten van het leven. Want hoe meer licht er in je leven komt, hoe bewuster je bent van welk deel er nog in het donker ligt. Je ziel weet dat en vraagt je om de weg naar het donkere te gaan. Ik weet het is heel beangstigend wanneer je richting de nacht stapt want je hebt totaal geen idee wat je daar zal tegenkomen, wat je moet verwachten of je jouw angsten mag vertrouwen of niet. Geloof me, ik weet hoe het voelt. De afgelopen jaren ben ik meerdere keren door die donkere nacht gegaan, telkens op een dieper level richting de vlam van mijn ziel.

Verlaten en alleen

Je voelt je eerst in de steek gelaten, onbegrepen, alleen. Het lijkt alsof je het slachtoffer bent van alles wat verkeerd gaat in het leven en op de aarde. Je vraagt je af wat je verkeerd hebt gedaan om in zo’n donkere, uitzichtloze periode van je leven terecht te komen. Je denkt vast te zitten, maar dat is eigenlijk het begin waarbij de illusies duidelijker zullen worden en uiteindelijk zullen oplossen. Je wereld is aan het veranderen doordat je bewustzijn verschuift.

Je ego verliest meer en meer grip op je leven en panikeert waardoor je vaak hele diepe angsten voelt boven komen. Trauma’s en emotionele ballast worden getriggerd door verschillende mensen in je leven. Soms zal je zelfs merken dat vriendschappen en relaties veranderen. En dat kan beangstigend zijn omdat het een oertrauma in elke ziel van ons triggert, nl. angst om alleen achter te blijven, verlatingsangst. Deze angst stamt nog van toen je ziel zich afsplitste van de bron. Sindsdien is het vrouwelijke deel/energie op zoek naar manieren om zich weer te verenigen, om zich weer heel te voelen.

Ontwaken is individueel

Hoe zielen aan hun ontwaking beginnen is heel individueel. Dit kan door ontslag, burn out, depressie, scheiding, ongeval of ziekte zijn. Of gelijk welke situatie waardoor je leven op zijn kop staat.

Tijdens die periode van ontwaken ga je door de donkerte van je eigen ziel. Net alsof je naar de kerkers van je ziel gaat om daar de vlam van je ziel te zoeken en uit die kerker te halen, richting het licht te brengen. Onderweg naar de kerker kom je verschillende spiegels tegen waarin je gebeurtenissen uit dit en vorige levens herinnert en dus ook de pijn en de emoties daarvan. Je krijgt ook obstakels op je pad, je moet misschien over een skelet van een oude liefde of door een muur vol met spinnenwebben ondanks je angst voor spinnen.

Alleen door die obstakels te nemen met de visie van je dromen in je hoofd en vooral in je Hart, kom je dichter en dichter bij je Vlam.

Ascentie is een proces

Vroeger had je jaren nodig om tot in de kerker, de kelder van je zijn te komen. Echter door de hogere energieën op aarde en het volgende level van het ascentieproces van de aarde zijn de voorwaarden voor jouw ascensie en bewustwording ook veranderd. Zo kan je versnel door je proces gaan. Dit maakt het daarom niet eenvoudiger.

Het aankijken van je eigen schaduwen is heel uitdagend en vraagt ook voldoende tijd en ruimte om de groei te implementeren en te integreren. Net zoals in de natuur is het belangrijk om de natuurlijk flow te volgen. Je lichaam geeft je aan wat er nodig is, wanneer je actie moet ondernemen en wanneer rust nodig is. Je eetgewoonten kunnen veranderen. Zo werd ik bijvoorbeeld gevoeliger voor fruit, paprika’s, champignons, dierlijke vetten…

Door blokkades te transformeren op mentaal, emotioneel, fysiek, energetische en biochemisch level zorg je ervoor dat je beter en beter ziet, hoort, voelt en weet waar de vlam van je ziel verborgen ligt in de kerker.

Omarm je authenticiteit

Je talenten, je paranormale vermogens, kortom je gevoeligheid wordt versterkt, fijner afgestemd. Door te leren met je talenten en vermogens te werken, door ze te leren implementeren kom je meer en meer in je ware kracht. Ook al zie je jouw vlam nog niet op weg naar het diepste van de kerker, je kan ze via jouw gevoeligheid wel horen, zien, weten en voelen. Je ontvangt de boodschappen van je vlam beter en beter. Dit is het ogenblik waarop je instinctief op zoek gaat naar een logische verklaring van wat je doormaakt.

Eigenlijk wil je de pijn die je ervaart, zo snel mogelijk stopzetten waardoor je op zoek gaat. De eerste stappen in je groei richting het licht en je nieuwe bewustzijn zijn gezet. Hoe meer je vertrouwt op je intuïtie, je buikgevoel, hoe meer je ervaringen zal meemaken waarin je bevestigd wordt dat je op de goeie weg bent. En net zoals met alles is dit ook door te vallen en op te staan.

Erken de levenslessen

Want het is niet van het vallen dat je veel leert, wel door telkens opnieuw recht te staan en door te zetten. Het leven brengt immers obstakels, uitdagingen, lessen op je pad zodat je zou ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat je (denkt) nodig te hebben. Aan jou of je de uitdagingen aangaat, aan jou de keuze of je kiest om te blijven waar je zit of je leven te veranderen door meer in afstemming te brengen met je ziel.

Hoe je jouw Hart volgt kan zien in deze video, maar om een lang verhaal kort te maken dan is het belangrijk om het eerste wat in je opkomt, het eerste gevoel geeft je namelijk meer uitleg over wat je volgende stap is.

Doorheen de donkere nacht van de ziel ga je ook meer leren over je grenzen. Niet alleen je fysieke grenzen, ook die op emotioneel, mentaal en energetisch level.

Je mannelijke energie

Ik vertelde je al over de vrouwelijke energie in jezelf, maar dat is niet het enige. Er is natuurlijk nog mannelijke energie in je aanwezig. En ook die energie wordt doorheen je proces getriggerd om meer en meer in balans te komen. Zodat uiteindelijk je vrouwelijke en mannelijke energie in perfecte harmonie leren samenwerken. Ik schreef al blogjes over deze beide energieën.

Wanneer deze energieën in balans zijn in jezelf zal je veel beter nog je ware essentie, je vlam naar boven kunnen brengen. Je leert meer en meer hoe je vanuit eenheid jezelf in de wereld kan realiseren. Elke dag ervaar je hoe je deel uitmaakt van iets dat groter is dan jezelf. Meer en meer voel je de onvoorwaardelijke Liefde die op aarde heerst.

Meesterschap verkrijgen

Via zelfliefde, zelfacceptatie, zelfvertrouwen en uiteindelijk zelfrealisatie ga je meer en meer de vlam van je ziel belichamen in dit leven, in deze incarnatie. Doorheen je bewustzijnsproces ontdek je jouw unieke trilling, jouw individualiteit los van de overtuigingen en waarden van familie of de maatschappij. Op deze manier veranderen we de bestaande templates op een heel diep niveau.

We creëren samen een nieuw leven en een nieuwe maatschappij vanuit een hoger bewustzijn, nl. vanuit 5D waar Liefde, eenheid en overvloed de norm zijn.

Zie ik je daar?

Liefs, Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Ik zet er regelmatig op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen? Dan moet je me zeker volgen op Instagram 😉