Verschil tussen ego-gestuurd en hart-gedragen bewustzijn

Het bewustzijn van de mensheid is massaal aan het evolueren van een ego-gestuurd naar een Hart-gedragen bewustzijn. Omdat niet altijd duidelijk is wat het verschil is, heb ik een limitatieve lijst gemaakt om het verschil voor jou iets duidelijker te maken. Op deze manier kan jij ontdekken vanuit welk bewustzijn jij meestal leeft.

Ego-gestuurd bewustzijn

Een bewustzijn waarbij keuzes gemaakt wordt vanuit het ego. Met het ego bedoel ik dan je emoties, je gedragingen en je overtuigingen. Ook trauma’s, angsten, waarden en normen die je overgenomen hebt van het systeem waar je bent opgegroeid horen tot je ego. Het is het referentiekader dat je voor jezelf gemaakt hebt tijdens het opgroeien om de wereld iets voorspelbaarder te maken.

Op zich is er niets verkeerd met het ego want uiteindelijk heb je het ego nodig om te manifesteren in je realiteit. Echter zijn we zo ver afgeweken, afgesneden van ons Hart en onze intuïtie dat we keuzes zijn beginnen maken op basis van wat anderen zeiden, dachten, vonden dat goed was om te doen. Echter het is niet omdat één bepaalde manier van leven goed is voor die andere dat dit ook hetgeen is dat jou gelukkig maakt. Daarom groeien we meer en meer naar een Hart-gedragen bewustzijn waarbij we opnieuw meer luisteren naar onze eigen leiding.

Beschrijving van ego-gestuurd bewustzijn

Het volgende is een limitatieve lijst van gedragingen, denkpatronen, emoties die tot een ego-gestuurd bewustzijn behoren:

indruk proberen te maken, zich beter willen tonen dan de rest, keuzes maken vanuit angst, dualiteit (zwart/wit denken), oordelen, onzekerheid, wantrouwen, pessimisme, frustratie, woede, anderen willen veranderen, zeggen wat anderen moeten doen (ook al is het goed bedoeld), sturen, controleren, kiezen voor materiële zekerheid, gevoel hebben vast te zitten in het systeem (je werk, je leven, een relatie), stress, aanpassen naar de verwachtingen van anderen, rekening houden met de visie van anderen, jezelf anders voordoen uit angst wat anderen zullen zeggen/denken/doen, mensen pleasen omdat je bang bent dat ze jou niet meer leuk zullen vinden, meelopen met de rest om niet het zwarte schaap te zijn,…

Hart-gedragen bewustzijn

Wanneer je keuzes maakt vanuit een Hart-gedragen bewustzijn dan heb je jouw ego geïntegreerd waardoor het niet meer aan de basis van je keuzes ligt. Je ego werkt nu ten dienste van de keuzes die je gemaakt hebt met je Hart-energie door te luisteren naar je intuïtie. Meer en meer groeien mensen naar dit bewustzijn waardoor we een andere maatschappij en een ander leven aan het creëren zijn. Wees je bewust van waar jij nog vanuit het ego-gestuurd bewustzijn leeft en waar je gemakkelijker contact maakt met het Hart-gedragen bewustzijn. Zo zorg jij ervoor dat je bewustzijn meer en meer geankerd blijft in die Hogere energie.

Beschrijving van Hart-gedragen bewustzijn

Deze lijst is eveneens limitatief en enkel bedoeld om een voorbeeld te geven van gedragingen, denkpatronen, emoties die tot een Hart-gedragen bewustzijn behoren:

focussen op je innerlijke wereld, weten dat iedereen een uitdrukking is van de Bron, jezelf ervaren als deel van het geheel, geen oordelen want je weet dat je dan ook oordeelt over jezelf, keuzes gemaakt vanuit Liefde, geeft advies los van het resultaat, positiviteit, dankbaarheid, eenheid, Liefde, iedereen heeft zijn proces en zijn tempo en dat is ok, actie nemen vanuit afstemming, flow, moeiteloosheid, vervuld voelen los van anderen, vertrouwen, standvastigheid, vanuit een innerlijke weten, kiezen voor emotionele vervulling boven luxe en materie, vrijheid, harmonie, balans, iedereen zijn eigen keuzes laten maken omdat je weet dat dit hun leerproces is, eenheid in individualiteit, weten wie je in de kern bent,… .

Ben je op het pad van bewustzijn aan het lopen en wil je op een dieper niveau aan jezelf werken? Reserveer dan een heling om blokkades te transformeren.

Liefs, Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Ik zet er regelmatig op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen? Dan moet je me zeker volgen op Instagram 😉