Hoe ben jij emotioneel vervuld?

Hoe ben jij emotioneel vervuld? Al enige tijd ligt dit thema te rijpen, maar om één of andere reden kwam er niets verder uit de pen. Nu de energieën de komende periode gericht worden op het emotionele niveau van ons mens-zijn, is het me duidelijk wat de reden van de vertraging was. En zoals altijd… vertraging bestaat niet… alles gebeurt op het moment dat het moet gebeuren, zelfs al lijkt het op een vertraging 😉

Emotionele vervulling

Wat is je antwoord op de vraag “Wat is je Bron van emotionele vervulling?”. Ja, ik weet het… dit is geen simpele vraag. Zeker als je er nog nooit bij stil stond. Laat het me anders formuleren. Wat maakt je blij en gelukkig? Misschien dient dat wat jou blij maakt ook nog eens andere mensen?

Wat mij emotioneel vervuld, is in de loop der jaren meermaals veranderd. Afhankelijk van de lessen die ik aan het leren was, vond ik mijn emotionele vervulling op een andere manier. En zelfs van dag tot dag kan dit ook nog wat veranderen. Zo zal je bijvoorbeeld de ene dag meer energie halen uit het lezen van een boek terwijl de andere dag je liever in de tuin werkt. De ene keer wil je alleen zijn om te reflecteren en de andere keer wil je jezelf omringen met familie en vrienden.

Zelfzorg

Ongeacht wat het is dat jouw emotionele vervulling brengt, zorg eerst altijd voor jezelf. Pas wanneer jij een gelukkig mens bent, vervuld van je leven, kan jij anderen geven wat zij nodig hebben. Emotionele vervulling laat je ook kijken en bewust worden van je emoties. Want het is belangrijk dat je jou goed voelt in je vel.

Jarenlang ging ik van de ene bezigheid naar de andere op zoek naar iets… geen idee dat ik eigenlijk op zoek was naar iets wat mij vervulling zou brengen. Iets waarvan je nadien zegt, dat deed me goed of wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Ja ook trots zijn, is hier op zijn plaats. Zeker wanneer je trots bent op jezelf en je prestaties. Niet als het is om erkenning en goedkeuring van je omgeving te hebben. Dan zitten we in een ander hoofdstuk. Maar wanneer je hoe klein ook bewust je successen viert, kan je emotionele vervulling ervaren.

Ervaren is je doel

Een diep warm gevoel vanbinnen, een soort rust en tevredenheid stroomt als sensatie doorheen je lichaam. Net zoals alles is dat natuurlijk voor iedereen weer anders, maar je snapt wellicht over welk gevoel ik het heb. Zo niet, dan raad ik je aan om dringend iets te doen wat je blij maakt.

Deze periode worden we gepusht om onze schaduwen en alles wat ons ervan weerhoudt oprecht gelukkig te zijn, uit te zuiveren. Pff… wat een werk hé. Als je weet dat het niet alleen schaduwen en ballast is van onszelf maar ook diegene die we erfden via voorouderlijke patronen. Bovendien zuiveren we ook alles uit van vorige levens die nog steeds opgeslagen zit in ons energiesysteem. Dus je zal wel begrijpen dat dit niet iets is dat op één dag afgerond is. Het vraagt tijd, het vraagt aandacht en het vraagt rust.

Spirituele groei en zuiveren

Doorheen de afgelopen jaren waarin ik meer en meer mezelf geworden ben, heb ik meermaals periodes gehad waarin ik door een donkere nacht van de ziel ging. Eerder dacht ik dat dit één keer is, maar eigenlijk telkens wanneer je een cyclus afsluit en een nieuw hoofdstuk in je leven aanvangt, komt dat tevoorschijn.

Het grootste verschil met de eerste keer is dat je weet wat er gebeurt. Dus je kan erop anticiperen en je weet hoe je met jezelf en je buien moet omgaan. Door verschillende technieken toe te passen en verschillende manieren uit te zoeken wat voor jou werkt en wat niet, kan je sneller door de verschuivingen gaan.

Let op… sneller betekent daarom niet dat het gemakkelijker gaat. Want je moet nog steeds het werk doen om bewust te worden van je schaduw, je blokkade, je pijn om ze nadien te kunnen transformeren en zuiveren. Bovendien is het belangrijk dat je weet dat spirituele groei het eenvoudigste is wanneer je tijd met jezelf doorbrengt zonder afgeleid te worden door de problemen van anderen. Ik noem het de “kluizenaarsmodus”.

Als maagd (horoscoop) is die modus me niet zo vreemd en heb ik regelmatig dergelijke alleen-tijd nodig om te reflecteren, om te schrijven en om mezelf weer op te laden. Mocht jij eerder het extraverte type zijn die meestal in gezelschap van anderen vertoeft, probeer dan op regelmatige basis een date met jezelf in te plannen. Zo geef jij jezelf de nodige tijd en ruimte om lessen die je geleerd hebt te integreren in je systeem. Pas dan wordt het wijsheid en kan je vanuit die kennis en wijsheid gaan leven. Het wordt immers een deel van wie jij bent.

Een tip om te weten of je iets doet die je emotioneel vervuld en verbonden is met je spirit is wanneer tijd en ruimte volledig oplossen wanneer je bezig bent met die activiteit. Als ik ga schrijven of nieuwe content ga creëren in afstemming en samenwerking met mijn ziel dan vergeet ik waar ik zit of hoe laat het is. En voel ik zelfs niet dat ik honger heb of eigenlijk dringend naar het toilet zou moeten gaan… dat zijn eigenlijk zalige momenten waarop je lekker in je eigen bubbel kan leven. Voor mij zijn dat noodzakelijke dingen om te komen tot emotionele vervulling.

Emotionele vervulling in relaties

Je hebt het misschien wel al opgemerkt maar tot hiertoe heb ik met geen woord gesproken over de vervulling die je emotioneel gezien ook kan ervaren in relaties. De reden hiervoor is heel bewust. Namelijk nog te vaak zijn we afhankelijk van de partner om ons gelukkig te voelen.

Omdat het bewustzijn op aarde verruimt bij elke mens zijn ook relaties aan het veranderen. Velen komen tot de vaststelling dat de relatie die ze tot nu toe hebben onderhouden niet hetgeen is wat hun ziel naar verlangt. Ze zijn niet langer emotioneel vervuld in die relatie.

Hoogstwaarschijnlijk is er op andere vlakken ook geen vervulling meer. De meeste relaties ontstonden vanuit een fysieke aantrekkingskracht. Na verloop van tijd bouwden de partners een mentale en soms ook een emotionele band op.

Zielsconnecties als nieuwe maatstaf

Echter een spirituele (energetische) connectie opbouwen is zeldzaam omdat als die er is, die eerst ontstaat. Daar groeien we nu naar toe: relaties ontstaan vanuit een zielsconnectie. Deze connecties zullen uiteindelijk ook emotioneel gezien veel meer vervulling brengen dan de gekende relaties. Alleen betekent dit ook dat deze connecties niet kunnen aangegaan worden en beleefd worden zoals we kennen.

Tweelingvlammen hebben de nieuwe templates voor deze connecties in hun blauwdruk. Als codes ligt dit in hun energieveld vervat. Naarmate ze ontwaken, aan zichzelf gaan werken en in hun missie stappen, zullen zij tonen op welke manier relaties mogen beleefd worden, nl. vanuit onvoorwaardelijke Liefde. Om daartoe te komen, mogen vervormde uitingen van de mannelijke en vrouwelijke energie geheeld worden.

Denk maar aan afhankelijkheid van de partner, verlatingsangst, vertrouwensproblemen, issues met zelfwaarde, bindingsangst, patronen van controle, macht, geen of slechte grenzen, te veel of net te weinig geven, … Dit alles vraagt om geheeld te zijn zodat je in eerste instantie heelheid en eenheid in jezelf creëert. Pas vanuit die heelheid zal je in de nieuwe tijd kunnen tot eenheid komen met je Goddelijke partner die eveneens heelheid en eenheid heeft bereikt.

Jouw verantwoordelijkheid

Dus het is je wellicht duidelijk dat we als mensheid nog heel wat opruimwerk te doen hebben vooraleer we 100% emotioneel vervuld zullen zijn op elk vlak in ons leven. Maar wie het kleine niet eert… yep. Wees dankbaar voor wat je nu wel al hebt en waar je staat. Vier elke kleine stap die je neemt want dat helpt je om te blijven doorzetten.

De grootste fout die ik te vaak heb gemaakt, is denken dat ik verkeerd bezig was omdat de resultaten nog niet zichtbaar waren op het ogenblik dat ik dacht dat dit zo moest zijn. Alleen zo werkt het niet… op dat ogenblik leer je een heel belangrijke les, nl. een les in vertrouwen. Niet alleen vertrouwen in jezelf, maar vertrouwen dat je de dingen doet die nodig zijn in lijn met je intuïtie, in lijn met je ziel.

Vertrouwen dat het universum voorziet in je noden wanneer dat dit nodig is. Om van daaruit alle controle los te laten en je over te geven aan datgene wat groter is dan jouw individuele behoeften. Dan lieve mensen, zie je magie aan het werk.

En zoals altijd, mocht je ondersteuning nodig hebben dmv een reading, heling, channeling. Kijk hieronder of op de website op welke manier we kunnen samenwerken aan jouw nieuwe leven afgestemd op jouw ware essentie, je authenticiteit.

In Liefde voor het leven,
In dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey

💚💫🔥

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.