Hoe leer je opnieuw te vertrouwen?

Hoe leer je opnieuw te vertrouwen wanneer je al meermaals werd bedrogen? Er komt altijd een punt waarop jij jezelf afvraagt hoe je ooit nog iemand zal kunnen vertrouwen. Als aarde-engel is dit een thema waar ik reeds mijn hele leven tegen aan loop, al dan niet bewust. Ik laat mensen in mijn leven en geef hun het vertrouwen waarvan ik denk dat elke mens dit waard is. Maar jammer genoeg moet ik toegeven dat ik ook al meermaals geëindigd ben met diepe ontgoocheling, boosheid en verdriet. Dan start het proces van helen, introspectie en merk ik dat ik mezelf afsluit uit zelfbescherming.

Vertrouwen & Goddelijke Liefde

De laatste tijd is vertrouwen een thema die naar boven blijft komen. Ik voel dat hier wat licht mag op schijnen en daarom deel ik opnieuw mijn ervaringen in dit blog. Gisteren was ik aan het schrijven voor mijn boek “96 Vlammen van God”. Een boek waarin tools aangereikt worden die je kan gebruiken doorheen het proces van ontwaken en bewustwording.

Eén van de hoofdstukken gaat over de integratie van de Goddelijke Liefde. In dat hoofdstuk bespreek ik hoe de Goddelijke Vlammen belichaamd worden in tweelingvlammen. In dat deel wordt dan ook gesproken over Goddelijke relaties. Tweelingvlammen zijn hier nu op aarde om een voorbeeld te zijn van hoe Goddelijke relaties kunnen verlopen.

Nu moet ik zeggen dat ik de laatste maanden heel wat geleerd heb over zo’n connectie doordat ik zelf een tweelingvlam ben en in contact ben met mijn tweelingvlam. En ook daar komt het thema vertrouwen natuurlijk aan bod. Niet alleen omdat er een stuk in mezelf was waar nog meer bewustzijn mocht schijnen om te kunnen helen. Meer nog omdat inzichten helderheid en dus kracht brengen, ook voor jou.

Wanneer je geconfronteerd wordt met de werkelijkheid dan doet het pijn te zien/horen/voelen dat iemand je vertrouwen heeft geschonden. Dit kan zowel in romantische relaties zijn maar evengoed in vriendschappelijk relaties of zelfs tussen collega’s. Iemand vertrouwen kan op verschillende manieren. Afhankelijk van hoe dicht je die persoon bij je laat komen, hoe dieper jij je gekwetst zal voelen wanneer dat gebeurt.

Vertrouwen en hartopening

Als indigo heb ik geleerd dat ik iemand ben die veel mensen bij me binnenliet. In die zin als ik een huis was dat iedereen (of toch velen) in de tuin mochten spelen. Slechts enkele kregen de kans om mijn huis binnen te komen. Mocht jij ook een indigo zijn dan zal je dit gegeven herkennen. Er zijn een handvol mensen in mijn kring die mijn diepe ware zelf kennen. Eerst dacht ik dat dit kwam doordat ik heel veel aanvoel van anderen en dit als een soort bescherming was van mijn energie. Maar dat is niet de enige reden.

Hoe meer ik op het pad van spiritualiteit liep, hoe meer ik mijn authenticiteit omarmde en hoe minder ik mijn ware zelf verborgen hield. Hoe kan ik jullie anders ondersteunen als ik zelf geen voorbeeld ben? Maar om daartoe te komen, heb ik heel wat overlevingsmechanismen van mezelf moeten doorgronden. Observeren en met mezelf in gesprek gaan over de onderliggende reden van mijn gedrag.

Zo ontdekte ik dat ik een periode in mijn leven had waarin ik iedereen en alles wat werd gezegd als waarheid aannam. Dit was het meest herkenbare in mijn tienerjaren omdat ik toen heel hard op zoek was naar wie ik was. Ik had een idee, een beeld over wie ik was maar kreeg tegenstrijdige berichten van klasgenoten, mensen uit de muziekvereniging waar ik speelde, buren, familie en vrienden. Dus ging ik twijfelen over wie ik nu eigenlijk écht was.

Wellicht was dat het begin waar ik mijn intuïtie minder ging volgen en meer de signalen en ideeën van vrienden volgde. Wat er natuurlijk voor zorgde dat ik keer voor keer met mijn neus tegen de deur liep. Je zou nu kunnen zeggen, waarom geven mensen het verkeerde advies… laat me jou dit antwoorden… Het maakt nu niets uit want het heeft me wel iets geleerd. Ook al duurde het 20 jaar om erachter te komen.

Zo binnen, zo buiten

Eén patroon die ik ontdekte in de afgelopen jaren was dat ik op den duur iedereen uit mijn leven bande. Iedere keer als ik hulp vroeg, leek het alsof ik op mezelf aangewezen was. Waardoor ik meer en meer mezelf ging afsluiten en een muur om me heen optrok. Ik sloot mijn Hart want het telkens opnieuw gekwetst worden, deed te veel pijn om toe te laten. Dus dacht en zei ik “ik heb niemand nodig; ik zal het wel weer alleen doen zoals altijd; ik ben het gewoon.”

Herken je het patroon van hoe ik mezelf vereenzelvigde met het zijn van een slachtoffer? Hierdoor trok ik natuurlijk onbewust veel meer situaties in mijn leven aan die dat beeld en die gedachte bevestigden. Zo werkt nu eenmaal de wet van resonantie.

Tot op een dag ik het licht zag. Er klikte iets in me. Ik geloof dat het was nadat ik iets gelezen had over de wetten van het universum. Dit was de dag waarop ik door de donkere nacht van de ziel heen was. Ik had het gezien en was klaar om door de deur naar het licht te stappen om te gaan leven als een ontwaakte ziel. Geloof me dit gaat niet over één nacht ijs… het duurde nog een tijdje vooraleer er ook meer gemoedsrust in mijn leven kwam. En persoonlijke groei is een constant proces waar geen einde aan komt.

Maar doorheen mijn ontwaking leerde ik dus wat één van de patronen was die ik mezelf had aangeleerd. Namelijk als reactie op ontgoochelingen en verdriet, wat meestal kwam naar aanleiding van het feit dat mijn vertrouwen geschonden werd, sloot ik mezelf af en trok die muur rond mijn Hart nog hoger. Uiteindelijk zelfs tot op het punt dat ik nog héél weinig mensen toeliet. En de mensen die in mijn leven kwamen, waren er altijd om van mij te nemen: geld, energie, soms zelfs materiële spullen, advies… . Opnieuw een spiegel waarin de buitenwereld mij eigenlijk toonde wat er diep in mezelf gaande was.

Onthechting versus afhankelijkheid

Waarom zijn mensen zo? Heel lang heb ik het niet begrepen. Tot in de afgelopen maanden ik op een dieper niveau met mezelf aan de slag ging rond het thema vertrouwen nadat mijn tweelingvlam dat had gespiegeld. Ik zag de reden wat maakt dat mensen niet gewoon eerlijk zijn en zichzelf volledig tonen. Om hier een duidelijk antwoord op te geven, moet je weten dat er net zoals in elke relatie ook hier twee bestanddelen zijn: jij en de ander.

Gedurende lange tijd merkte ik dat het mij niets uitmaakte wat anderen over me dachten of zeiden. Ik was op een punt gekomen dat ik héél goed wist wie ik was, waar ik voor sta en wat mijn waarden zijn. Maar op één of andere manier bleek dat dit met diepe zielsconnecties of met mensen die heel dicht bij me staan, moeilijker te zijn. Daar kon ik die onthechting niet doortrekken waardoor het me liet afvragen wat de diepere betekenis hiervan was. Het idee dat deze mensen mijn vertrouwen zouden schenden, raakte me heel diep. En ik kon maar niet begrijpen wat de oorsprong daarvan was.

Tot deze morgen ik het “licht” zag. Het feit dat ik angst voelde om op een dag te moeten vaststellen dat deze diepere connecties mijn vertrouwen geschonden zouden hebben, deed me pijn. Ook al was er tot op dit ogenblik geen enkele aanleiding om daarvan uit te gaan. Nu ja, als je jouw gedachten laat rondgaan als gek zal je altijd zaken vinden om iemands oprechtheid in twijfel te trekken. Maar waar ben je dan mee bezig? Dus ik ga altijd uit van het feit dat iedereen oprecht tegen me is tot het tegendeel bewezen is.

Angst voor diepe connectie

De grootste reden van deze angst is dat het toont hoe onzeker ik nog soms ben over deze diepe connecties zoals bijvoorbeeld met mijn tweelingvlam. Niet omdat ik het niet vertrouw, maar vooral omdat ik mezelf niet genoeg vertrouw. Wat als mijn intuïtie me in de steek laat? Wat als ik de verkeerde keuzes heb gemaakt? Wat als ik faal en er niet in slaag om deze connectie te handhaven en verder vorm te geven? Dit zijn allemaal vragen die de laatste maanden regelmatig naar boven kwamen tijdens mijn dagboekmomenten. Maar ik kon het nooit koppelen aan het thema vertrouwen en al zeker niet aan de mate waarin ik mezelf vertrouwde.

Dit gegeven van een zielsconnectie die zover terug gaat dat die er is sinds het ontstaan van jezelf als ziel… het gegeven van dat een andere ziel perfect aanvoelt waar je doorheen gaat zonder dat je ook maar één woord gesproken hebt… het idee dat onvoorwaardelijke écht onvoorwaardelijk is en je geen referentiepunten hebt om te weten hoe dat dan eigenlijk is… het concept dat je op een pad wandelt waar slechts weinigen reeds geweest zijn, maar je ziel weet wat het je brengt.

Angst voor succes, voor kracht

Je zou voor minder angst voelen… Angst… niet voor de negatieve zaken want die zijn er niet. Als er al negatieve zaken zijn, dan zijn dit slechts weerspiegelingen van je eigen schaduwen en verwachtingen, van aangeleerde patronen die je nu mag loslaten. De nieuwe relaties die we vormen zijn er van onvoorwaardelijke Liefde en puurheid. Connecties waarin je alle masker mag laten vallen, want de ander ziet je toch voor wie jij écht bent.

De ander kent je ziel. Dus wanneer je ondanks alles toch nog anders voordoet dan wie jij op zielsniveau bent, dan ziet/voelt/hoort de ander dat. En nu ik dit aan het schrijven ben, besef ik ook dat het vooral het verschil is tussen wat je ziet/hoort in de 3D realiteit ervoor zorgt dat je gaat twijfelen aan je eigen intuïtie. Want de 3D wereld toont je niet altijd wat er gaande is in de hogere werelden van 5D. Je ziel weet en hoe meer je “intune” bent met je ware essentie, hoe minder je bevestiging nodig hebt in je realiteit.

Je weet…

Alles wat voor jou bestemd is, zal zich vroeg of laat tonen in je realiteit. Vertrouwen in jezelf en vertrouwen in het universum zal datgeen vormgeven wat voor jouw hoogste goed is. En wanneer je een verschil merkt tussen wat jij voelt/ziet/hoort in de 5D en wat er zich afspeelt in de 3D realiteit, vertrouw dan op je intuïtie en niet op je fysieke zintuigen. De andere is nog aan het leren dat op dit punt in het leven maskers geen nut meer hebben.

We zijn allemaal goed zoals we zijn. Want ontwaken gaat uiteindelijk daar over: ontdekken hoe jij jezelf weer wordt, voorbij wat jij hebt aangeleerd te moeten geloven door de maatschappelijke normen, familie, scholen en instituten. Je ziel wil vrij zijn. Door trauma, pijn en ziektes leerde je levenslessen maar verloor je ook de verbinding met je ziel. Wil jij helen van vertrouwensproblemen? Wil jij opnieuw leren hoe je kan vertrouwen?

Start dan met jezelf. Vertrouw jezelf, maak opnieuw verbinding met wie je werkelijk bent. En van daaruit zal je leren dat niemand je vertrouwen kan schenden zolang je afgestemd bent op je ziel. Want iemand die jouw vertrouwen schendt, kwetst enkel zichzelf door niet oprecht en integer te leven in lijn met zijn eigen ziel. Het enige dat op dat ogenblik geschonden wordt, is het zelfvertrouwen van die andere. Want de andere heeft de kracht nog niet om zichzelf te tonen voor wie hij werkelijk is.

En zoals altijd, mocht je vragen hebben of ondersteuning nodig hebben, twijfel niet en contacteer me.

Met Liefde en Licht voor jullie allen,
van dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey

💚🔥💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.