Leer je energetisch beschermen

Leer je energetisch beschermen en dus ontdek waarom het belangrijk is om te weten waar je energetische grenzen zijn. Ik denk dat het jou ondertussen wel duidelijk geworden is dat het aangeven van je grenzen belangrijk is. En dus ook het kennen van je grenzen. Niet alleen op fysiek vlak, ook op mentaal en emotioneel vlak. Wat héél veel mensen nog niet weten is dat er ook energetische grenzen zijn.

Wat zijn energetische grenzen

Als jij weet dat jij eigenlijk energie bent, dan is het logisch dat je ook energetische grenzen hebt.  Nu wat zijn energetische grenzen? Energetische grenzen werken als onzichtbare poorten. Ze houden schadelijke zaken buiten en trekken aan wat je nodig hebt. Deze poorten of energetische grenzen zijn voor de meeste mensen onzichtbaar voor het blote oog. Deze energetische grenzen helpen je om de vele prikkels die dagelijks op ons afkomen te filteren.

Eén van de belangrijkste energetische grenzen rond je lichaam is je aura of energieveld. Je aura bevat verschillende lagen die in verbinding staan met de chakra‘s. Chakra’s zijn energiepunten op je lichaam die je organen van energiepunten op je lichaam die je organen van levensenergie (chi, prana,…) voorzien.

Functies van energetische grenzen

Energetische grenzen hebben verschillende functies, 3 belangrijke zijn

1/ Beschermen

Alle energieën die je emotionele welzijn en je spirituele essentie niet ondersteunen worden buiten gehouden. Liefde voel je natuurlijk wel.

2/ Filteren

De energieën die we nodig hebben, worden binnen gelaten in je energieveld. En zelf stuur je enkel energie naar buiten die jouw leven en dat van anderen verbetert.

3/ Magnetiseren

Onze energetische grenzen trekken datgene aan wat we nodig hebben. Maw dat resoneert met de trilling die we hebben. Dat kan helende energie zijn maar ook informatie, mensen, situaties, job, geld, levenslessen…

Soms werken die energetische grenzen onvoldoende doordat je bijvoorbeeld niet leeft in harmonie met wie je in wezen bent of door traumatische gebeurtenissen. Een energieveld met gaten in, zorgt ervoor dat je energie lekt en dat je energie overneemt van anderen wat zich kan uiten in emotionele, mentale problemen of zelfs fysieke klachten.

Beschadigd energetisch veld

Als je grenzen onvoldoende werken, kan het zijn dat je grenzen

  • star en onbeweeglijk zijn zoals een ijsmuur
  • doorlaatbaar, los en zwak
  • vol gaten zitten waardoor je levenskracht (chi) verliest

In het eerste geval eerste geval zal je de neiging hebben om jezelf af te sluiten waardoor je anderen een koud gevoel geeft. Dergelijke grenzen stoten niet alleen negatieve energie af maar ook Liefde en warmte.

In het tweede geval tweede geval lijkt het alsof er geen energetische grenzen zijn. Je merkt dat je wordt genegeerd, misschien wel misbruikt of gebruikt. En dat zal altijd gebeuren in het voordeel van een ander. Het lijkt alsof niemand rekening met je houdt.

In het derde geval derde geval laten je energetische poorten alles en iedereen door. Net alsof de tuinpoort open staat én er geen bewaker staat. Je neemt de energieën van anderen over. Als je op dat moment niet goed voor jezelf zorgt, je grenzen niet stelt én dus geen tijd neemt om terug op te laden wordt je ziek en zwak. Je levenskracht wordt door anderen “overgenomen”. Je voelt je leeggezogen. Vaak weet je ook niet goed welke emoties er van jou zijn én welke van de andere.

Hooggevoeligheid en zwak energieveld

Ben jij zorgzaam van aard? Of ben je hooggevoelig? Dan heb jij waarschijnlijk van nature uit de neiging om je poorten te weinig te beschermen. Waardoor je een teveel aan prikkels ervaart. Op dat ogenblik is het héél belangrijk dat jij jezelf goed beschermd. En dat je weet hoe je jouw energie kan reinigen van de energie van anderen.

Net zoals je fysiek vuil kan worden kan je dus ook energetisch vervuilen. Weet dat ongeacht of je hooggevoelig bent of het erkennen van je energetische grenzen belangrijk is. Tenslotte communiceert elk mens ook energetisch waardoor iedereen energetisch kan vervuilen. Ook jij!

Veel hooggevoeligen hebben problemen met het zich energetisch beschermen en het stellen grenzen. Doordat ze feilloos aanvoelen wat de ander voelt, lijkt het alsof het hun eigen gevoelens zijn. Wat natuurlijk héél verwarrend is. Als je jezelf hier niet bewust van bent, kan je jezelf héél moe en uitgeput voelen. Bijvoorbeeld na een familiefeest of na een gesprek met iemand. Je kan het zelfs hebben na een dagje winkelen. Als jij jezelf herkent als een hooggevoelig persoon, let dan op voor overprikkeling en neem regelmatig rust. Doe je dat niet, dan betaal je de prijs dubbel en dik terug.

Verantwoordelijkheid

Stel je grenzen want het betekent dat je jou bewust bent dat er een grens is aan je eigen ruimte en aan die van anderen. En die ruimte dient geaccepteerd en gerespecteerd te worden, want dat toont dat jij jezelf waardeert. Besef dat het niet jouw taak is om de problemen van een ander op te lossen of hun lessen te leren. Ieder mens is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen leven.  Bovendien ontneem je anders de andere de kans om te kunnen leren uit het maken van fouten.

Energetische grenzen herkennen is moeilijk omdat je ze niet kan zien. Echter als jij luistert omdat je ze niet kan zien. Echter als jij luistert naar je lichaam én de signalen van je lichaam leert herkennen dan zal jij weten waar je energetische grens ligt.

Leer je energetische grenzen aanvoelen

Voor nu wil ik je een oefening meegeven om je te leren hoe je jouw energetische grenzen voelen. Een gemakkelijke oefening is om op een afstand van je partner of vriend(in) te staan en die persoon langzaam naar je toe te laten stappen. Die persoon mag zeker 3 tot 4 meter van je af staan. Afhankelijk van hoe breed jouw aura is, zal de afstand tussen jou en die persoon variëren op het moment dat je iets gewaar wordt.

Het beste is dat je jouw ogen sluit omdat je jouw focus dan verlegt naar je lichamelijke gewaarwordingen én niet op wat je ziet. Op het moment dat jij voelt dat die persoon dicht genoeg is, zegt je stop. Je kan ook aangeven als die persoon te snel naar je toe komt, te dicht staat,… Jij geeft instructies én voelt wat dit met je doet. Nadien kan je de rollen omdraaien.

Denk je dat jouw energieveld onvolledig is of niet goed beschermd is, dan raad ik je aan om een transformatiesessie met mij te reserveren waarbij we jouw volledige energiesysteem gaan beschermen, uitlijnen en balanceren en je een gronding optimaliseren. Want waar het visualiseren van een kleur rond je wel helpt, biedt het geen langdurige bescherming. Bovendien wanneer een beschadigd aura het gevolg is van trauma dan mag eerst dat geheeld worden.

Liefs,

Lindsey

🔥💖💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.