Wat is spiritualiteit?

Ik kan me niet herinneren wanneer de eerste keer was dat ik het woord spiritualiteit gehoord heb. Mijn ouders werden katholiek opgevoed dus ik kreeg dezelfde opvoeding mee. Dus bidden en spreken met God of hulp vragen aan moeder Maria en Jezus zijn zaken die ik als kind heb meegekregen.

Mijn referentiekader

Ik denk dat de eerste keer dat ik me bewust herinner dat ik ook beroep deed op overleden dierbaren als steun en toeverlaat, was toen ik voor de eerste keer van dichtbij met verlies geconfronteerd werd. Mijn grootvader overleed toen ik 11 jaar was. Als 11-jarige observeerde ik alles wat rond mij heen gebeurde vanuit een ander oogpunt dan de volwassenen om me heen waardoor ik de manier waarop mijn familie met verlies omging niet zo goed begreep.

Waar ik niet mee wil zeggen dat ik geen respect had voor het rouwproces van elke mens en dat ik niet zou weten dat iedereen daar anders mee omgaat. Wat oké is natuurlijk. Hetgeen ik niet begreep was dat de mensen deden alsof het een einde was. Als gevoelig kind wist ik onbewust al beter. Daarom ging ik nooit graag naar de kerk, behalve dat ik het saai vond, kon ik me om een of andere reden niet vinden in hetgeen die gast vooraan in de kerk stond te verkondigen. Ik ging meestal heel snel mijn eigen wereld in. En begon de vensters te observeren en te kijken naar de mensen en me af te vragen wat ze dachten, wat ze voelden… niet wetende dat ik toen al kon voelen wat andere mensen voelde. Ik heb bijvoorbeeld altijd gezegd dat ik de wereld zou verbeteren zodat er vrede was voor iedereen. Als ik daar aan terug denk dan weten we onbewust als kind waarvoor we geboren zijn en wat hier komen doen.

Verbinding met spirit

Dus om op de vraag “wat is spiritualiteit” te antwoorden. Voor mij is spiritualiteit wie je bent, het verwijst naar de verbinding met je geest, je spirit. Alhoewel verbinding wellicht geen goeie omschrijving is, want je bent je ziel. Dus het zou eerder moeten zijn dat je spiritualiteit omarmen betekent dat je jouw fysieke lichaam omarmt en verbindt met wie je bent, dus met je ziel.

Spiritualiteit is geen geloofsovertuiging en is niet gebonden aan een bepaalde kerk of religie. Het is alles van dat plus de verbinding van dit alles als geheel waardoor de kracht van de elementen onderling versterkt worden in wie we zijn.

Spiritualiteit is voor mij geen geiten wollen sokken gedoe. Het is het verruimen van je kijk op de wereld. Het ontdekken van het leven, meer willen weten over hoe het universum werkt want dat bepaalt hoe we ons leven vormgeven. Spiritualiteit is het worden en belichamen van het eenheidsbewustzijn waarbij je weet en voelt in je ganse lijf dat er meer is dan wat de meesten nog steeds enkel met onze fysieke ogen zien.

Spiritualiteit is de multi dimensionaliteit zien van het leven en beseffen dat alle religies een kern van waarheid in zich dragen: gaande van natuurreligies tot het besef van galactische beschavingen over het feit dat wij, alle mensen, broeders en zusters van elkaar zijn.

Eenheidsbewustzijn & spiritualiteit

En dat brengt me terug op het eenheidsbewustzijn, een hogere vorm van waarnemen waarin je kennis hebt van dit alles en dit geankerd hebt in je leven. Dat uit zich in het zich één voelen met alle leven, dat uit zich in het zorg dragen voor de aarde, de planten en de dieren. Dat toon zich in het respect hebben voor ieders eigenheid en ieders proces.

Ware spiritualiteit laat zich niet als beter bestempelen en dringt zichzelf al helemaal niet op als zijnde dé waarheid. Ware spiritualiteit laat ruimte over voor ieders individuele groei omdat we allen aan het groeien zijn naar eenheid met behoud van onze individualiteit.

Mensen die het pad lopen van ware spiritualiteit focussen niet op de buitenwereld omdat ze weten dat verandering van binnenuit gestuurd wordt. Ze werken aan zichzelf om wonden en trauma’s te helen via de energie van het Hart. Leren hoe je opnieuw de verbinding maakt met je Hogere Zelf om vanuit afstemming en uitlijning met je ziel je leven vorm te geven voor meer voldoening, vervulling op elk vlak, overvloed, harmonie, vrijheid… kortom datgene wat je ziel nodig heeft en op dit ogenblik naar op zoek is.

Meesterschap over je leven

Spiritualiteit is meester worden over je leven zodat je energiefrequentie verhoogt en je opnieuw beschikt over alle overvloed van de wereld en de oneindige mogelijkheden die het leven jou biedt. Dat mooi mens is wat spiritualiteit is voor mij. Dus dat is niets om beschaamd over te zijn of om niet over te praten.

Te lang hebben we gedacht dat mensen met gaven zoals helderziendheid, helderhorendheid, helderwetendheid en heldervoelendheid raar en apart waren. Ze waren niet te vertrouwen. Maar lieve mensen, we zijn allemaal dezelfde. We hebben allemaal de potentie in ons om deze gaven te ontwaken en opnieuw te gaan gebruiken. Het is echter jouw vrije wil die bepaalt of je met die gaven en talenten iets doet in dit leven. En ook dat is ok.

Loop het pad van je ziel

Kortom als jij nu niet gelukkig bent en het beu bent om andermans zijn dromen te zien vervullen. Dan wordt het hoog tijd dat jij het pad van je eigen ziel gaat bewandelen. Erken wie je bent, volg je hartsverlangen en ruim onderweg de obstakels op je pad op. Transformeer blokkades door ze aan te kijken, door ze Liefde te geven, door ze in het licht te brengen. Dat is ware spiritualiteit voor mij.

En zoals altijd, wens je met mij samen te werken. Kijk dan hieronder wat de mogelijkheden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen en om samen jouw nieuwe leven te creëren. Heb je vragen of weet je niet welke dienst je op dit ogenblik het meeste aangewezen is? Stuur me dan een mail via de contactpagina.

Liefs, Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Ik zet er regelmatig op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉