Wat heeft gronding te maken met conceptie

Wat heeft gronding te maken met conceptie. Je hoort zo vaak wanneer je spiritueel ontwikkelt dat je een goeie gronding nodig hebt. In het begin van mijn ontwaking kreeg ik vaak te horen dat mijn gronding of aarding steviger mocht zijn. Ik begreep toen eigenlijk niet zo goed waar ze het over hadden. Als aarde-teken (maagd) vond ik immers dat ik heel “aards” was en er allesbehalve spiritueel uitzag. Lol…

Grond je energie in de aarde

Nu weet ik immers meer over het belang van een stevige gronding in de aarde. Zowel uit eigen ervaring, als uit ervaringen met klanten, collega’s en nog het meeste door de boodschappen die ik ontvang van mijn gidsen en Hogere Zelf. Het is ook hun vraag om een blog te maken over het belang van gronding.

Heb jij je ooit al eens afgevraagd hoe we als ziel in ons lichaam komen? Je weet wellicht wel (tenminste dat mag ik hopen) hoe het geboorteproces verloopt. Wel je zou kunnen zeggen dat op het ogenblik van conceptie er iets gelijkaardigs gebeurt met je ziel/je energie. Waar je bij de geboorte jezelf op wonderbaarlijke manier door het geboortekanaal duwt richting het licht. Ga je vooraf als ziel door een lichtkanaal richting de bevruchte eicel.

Op het ogenblik dat een zaadcel en een eicel samenkomen, ontstaat er een kracht waarbij een energetische opening gecreëerd wordt naar hogere realms. De ziel die klaar is om te incarneren, kan dan indalen in de zygote (bevruchte eicel). Je weet om een mens te creëren heb je een mannelijke zaadcel en een vrouwelijke eicel nodig. Deze cellen versmelten en de chromosomen komen bij elkaar. Op dat ogenblik kan de zygote zich gaan delen. Op energetisch vlak komt de Goddelijke mannelijke en vrouwelijke energieën samen om nieuw leven, een derde energie te creëren.

Je zou vanuit het logische verstand kunnen zeggen dat deze opening enkel kan ontstaan door de kracht en het magnetisme van orgasmes maar dan zou dat betekenen dat er geen bevruchting of indaling kan plaatsvinden wanneer iemand niet tot een orgasme kan komen. Wat de kans op incarnaties aanzienlijk laat dalen. De natuur is heel vernuftig en daarom hebben orgasmes een ander doel. Daarover vertel ik je meer in een andere blog.

Ziel koppelen aan materie

Hoe kan een ziel zich aan materie koppelen? Aangezien een ziel energie is en dus licht van materie, is het moeilijk om enkel als bewustzijn hier op aarde te blijven. En vooral ervaringen op te doen zoals wij dit kunnen in ons fysiek lichaam. Want als puur bewustzijn kan je wel naar de aarde komen, maar je blijft niet verbonden aan je fysieke lichaam. Eigenlijk komt het hierop neer, geen gronding betekent dat je energie uit je fysieke lichaam gaat. Je maakt opnieuw de transitie naar een pure bewustzijnsvorm.

Dat is wat er ook gebeurd wanneer je sterft. Je laat je grondingskoorden volledig los waardoor je energie via de energetische kanalen boven je, teruggaat naar de Bron (Hogere Zelf). Hierbij is het belangrijk om te weten dat je niet het witte licht volgt zoals zovelen zeggen, maar wel de gouden tunnel boven je. Het witte licht vertegenwoordigt een dimensie (leefwereld) waar er nog altijd dualiteit is. En net dat willen we ontstijgen. Eenmaal we hier onze lessen geleerd hebben, willen we terugkeren naar de eenheid in de hogere realms. Dus dit even terzijde, volg de gouden tunnel om terug thuis te komen bij jezelf.

Het omgekeerde proces vindt dus plaats wanneer jij als ziel in daalt in een bevruchte eicel. Niet alleen op fysiek vlak gebeurt er heel wat in de eerste uren na bevruchting ook op energetisch vlak.

Er worden namelijk energetische koorden aangemaakt. Die grondingskoorden verbinden je met de zilveren kristallen kern van je Goddelijke moeder, nl. met de kern diep van binnen in de aarde. Naarmate je groeit als ziel en je energie verhoogt, worden je grondingskoorden aangepast, geoptimaliseerd en komen er zelfs grondingskoorden bij. Dit alles om je energie stevig op de aarde te houden zodat je nog steeds kan blijven functioneren in de 3D wereld.

Mensen met persoonlijkheidsstoornissen kunnen problemen hebben met hun gronding. Ook mensen die met behulp van drugs proberen de illusies van deze wereld te ontsnappen, zorgen ervoor dat hun grondingskoorden beschadigd worden waardoor het drugsgebruik er uiteindelijk kan voor zorgen dat hun ziel de aarde voortijdig verlaat.

Nut van gronding

Wat is het nut van gronding? Kort gezegd een goeie gronding zorgt voor een goeie verbinding met de Bron, het universum, je gidsen, je Hogere Zelf. Dus als jij je helderziendheid, helderhorendheid, heldervoelendheid of helderwetenheid wil ontwikkelen, weet dan dat jij een kanaal mag zijn die zowel bovenaan als onderaan goed verbonden is. Daarom is het ook handig om zoveel mogelijk blokkades in je energiesysteem en chakra’s te zuiveren. Opdat de levensenergie die van de Bron komt vrijelijk zou kunnen stromen naar de kern van de aarde doorheen je fysieke lichaam en al je lichtlichamen.

Naarmate je energie verhoogt, zal je ook te maken krijgen met wat we noemen ascentie-verschijnselen. Als je daar veel last van hebt, vraag dan aan de lichtwezens van de eenheid om je grondingskoorden aan te passen en te optimaliseren naar je huidige, vernieuwde energie. Mijn ervaring is dat wanneer je dit regelmatig doet, de ongemakken gepaard gaande met de verhoging van energie draaglijker worden of zelfs volledig verdwijnen. Echter hou er rekening mee dat je voldoende rust en luistert naar je lichaam. Dat vertelt je helder wat jij nodig hebt. Hoe meer je in tapt op je innerlijke leiding, hoe gemakkelijker je fysieke lichaam zich kan aanpassen.

Een ander voordeel van een goeie gronding is dat je minder last hebt van energieën van anderen. Wellicht zijn er personen of situaties die je uitputten, die je moe maken, die je verdrietig maken of die je angsten triggeren. Via een goeie gronding kan je heel gemakkelijk telkens voor het slapen gaan alle energieën die niet van jou zijn naar de aarde sturen via je grondingskoorden. Visualiseer dat die energieën je fysieke lichaam en lichtlichamen verlaten via je benen, voeten en zo via de energetische koorden onderaan je voeten tot in de kern van de aarde. De aarde neemt deze taak op zich en transformeert deze laag trillende energieën opnieuw naar Liefde.

Laat je ondersteunen

Persoonlijke groei en het ascentieproces (bewustwording) verloopt voor iedereen anders afhankelijk van de lessen die je komt leren en de taken die je hier hebt op aarde. Daarom is het ook heel waardevol om je te laten ondersteunen en meer inzicht te hebben in je eigen ontwikkeling. Inzicht heeft kracht waardoor je jou niet langer laat gek maken door ideeën en meningen van anderen.

Zoals altijd…

In licht en Liefde

Van dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉