Angst is als gif voor je ziel

Angst is als gif voor je ziel. Tijdens het proces van bewustwording naar zelfrealisatie doorlopen we verschillende stadia waarin we telkens een diepere laag aanspreken en tegenkomen. De laatste weken waren niet eenvoudig met de planeet Mercurius die retrograde liep.

Angsten en schaduwen

Onder invloed van deze planeet kwamen opnieuw heel veel schaduwen naar boven. Oude patronen, angsten en trauma’s waarvan we dachten het getransformeerd te hebben, werden nogmaals naar de oppervlakte gebracht.

Zelf ervaarde ik die periode als een flashback naar het verleden waarin ik alles wat me overkwam zag als iets buiten mezelf. Ik had geen controle over alles wat gebeurde om me heen.  Een externe kracht die controle over mijn leven had en die het leuk vond om me door allerlei obstakels heen te laten gaan. Even terug als het grote slachtoffer dat ik me ooit voelde.

Hoe vaak ik ook probeerde om de piekerende gedachten, de brandende angsten die boven kwamen te kalmeren en te transformeren het lukte me niet. Ik werd telkens opnieuw naar beneden getrokken in energie. Alsof ik nu nog voor een laatste keer mocht ervaren hoe het leven ooit voor me aanvoelde. Want sinds enkele jaren en nog meer de laatste jaren is mijn bewustzijn opnieuw verruimt waardoor ik nog meer en gemakkelijker contact maak met de bewustzijnsvormen die de meeste mensen nog niet ervaren.

Versterk je vertrouwen

Al deze ervaringen hebben me geholpen om te blijven vertrouwen op mijn intuïtie en mijn innerlijke leiding. Zoals ik eerder al deelde, leek het alsof ik even afgesneden was van de leiding van mijn gidsen. Ik voelde me zo alleen en verlaten. Maar ook dat heeft natuurlijk een groter doel, nl. mij laten ervaren dat wat er ook gebeurt in mijn realiteit ik een sterk, onafhankelijk en soeverein wezen ben.

Niemand, geen enkele kracht buiten mezelf bepaalt hoe mijn leven er uit ziet. De laatste 3 weken zou je een samenvatting kunnen noemen van wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Als een synthese van de groei die ik doorgemaakt heb en vooral van de lessen die ik geleerd heb. Meer nog was het een bevestiging dat ik inderdaad krachtig genoeg ben om alle obstakels en uitdagingen van het leven te doorstaan met mijn eigen leiding als gps. Ik heb de mening, goedkeuring van anderen niet nodig om te voelen, te horen en te zien wat voor mijn hoogste goed is. Hierdoor kan ik keuzes maken die in lijn liggen met mijn zielsmissie, mijn lot en de bestemming waar we allen naar heen groeien.

Vrees niet je angsten

De afgelopen periode heb ik nogmaals mogen ervaren hoe je niet jouw angsten maar angst zelf moet vrezen. Angsten laat je intuïtie, je zelfbeeld vertroebelen. En het is net dat waar verschillende wezens, energieën, machtsorganen, valse profeten, religies… gebruik van gemaakt hebben doorheen de evolutie van de aarde. Door misbruik te maken van het bewustzijn van de mensen, konden ze ongestraft hun energie en kracht gebruiken voor hun eigen doeleinden.

De enige drijfveer van deze energieën is jou te laten geloven dat je afgescheiden bent van alles en iedereen. Dat je aan je lot overgelaten wordt omdat je het niet waard bent om geliefd te zijn door de Bron, God, het universum. Wanneer je dat vaak genoeg ervaart, hoort, ziet of voelt, neem je dat aan als waarheid. Maar mooi mens, dat is niet de waarheid van het leven.

De Liefde die je bent

De waarheid en de enige waarheid is dat jij Liefde bent. We zijn allen een uitdrukking van de Bron, van God, van het universum of hoe je het ook wenst te noemen. Er is geen God die op een troon zit te oordelen omdat je iets goed of fout deed. God is Liefde. En oordelen heeft een tegenovergestelde energie dan Liefde.

Doorheen mijn reis als tweelingvlam heb ik reeds meermaals het verschil mogen ervaren tussen voorwaardelijke en onvoorwaardelijke Liefde. En geloof me wanneer ik zeg dat deze wereld lang genoeg geleden heeft onder de voorwaardelijke Liefde die wij kennen. Het is tijd dat we ons ontdoen van de lasten die deze Liefde met zich meebrengt. Het laat je alleen maar meer afzien, pijn en trauma ervaren. Hopeloos op zoek naar erkenning, goedkeuring, aanvaarding buiten jezelf zal je nooit de ware verbinding voelen met de Bron zoals die er altijd geweest is. Net door naar binnen te keren, jezelf te leren kennen én te helen, kan je vanuit eenheid in onvoorwaardelijke Liefde verbinden met een andere ziel. Wat er op dat ogenblik gebeurt, is ware magie. En dan heb ik het zelfs nog niet over de seksuele connectie en de alchemie daarvan.

Onvoorwaardelijke Liefde als norm

Nee, begin met de onvoorwaardelijke Liefde in jezelf te vinden en te aanvaarden voor wat ze is. Van daaruit zal je meer en meer die Liefde weerspiegelt zien in jouw wereld, je realiteit. Kies niet voor goed genoeg, je bent zoveel meer waard mooi mens. Wat maakt het uit wanneer er mensen weer uit je leven verdwijnen om wat voor reden dan ook? Laat hen los, wanneer de relatie zijn nut heeft gehad.

Hou niet halsstarrig vast aan mensen, situaties uit angst. Het zorgt er enkel voor dat je niet meer verder gaat met je leven, met je zielsgroei en blijft zitten waar je bent. In een plek waar je jezelf niet geliefd, erkend, gewaardeerd, gezien voelt. Je bent zoveel meer dan wat jij nu kan zien, voelen.

Als jij jezelf kon zien vanuit mijn ogen en de ogen van God (het universum) dan zou jij je nu geen zorgen maken. Je zou genieten van het proces, van de lessen die op je pad komen. Want diep van binnen zou je voelen dat er altijd voor je gezorgd wordt, wat er ook gebeurt. En er komen altijd mensen op jouw pad die de Liefde belichamen die jij zelf bent, maar nog niet kan zien. Open jezelf voor Liefde, open jezelf voor overvloed, open jezelf voor geluk en alles wat het universum voor jou in petto heeft.

Met Liefde en Licht voor jullie allen,
van dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey

💚🔥💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.