Optimaliseer je grondingskoorden

Vandaag werd ik geleid om je iets te delen over aarding en dus over je grondingskoorden. Naar aanleiding van de huidige energetische updates zijn veel mensen hun aarding wat kwijtgeraakt. Daardoor is hun levensenergie niet evenwichtig verdeeld over hun volledige lichaam. Bij de meeste mensen zit hun energie in de bovenste helft waardoor je te snel in je hoofd gaat zitten. Tijdens het werken met kinderen merk je ook dat hooggevoelige kinderen vaak een slechte aarding hebben. Meestal komt dit omdat het leven op aarde voor deze kinderen te zwaar is, te confronterend in vergelijking met de energie van hun planeet van afkomst.

Hoe zit het met jouw aarding

Er zijn veel verschillende manieren om je aarding te herstellen. Zeker als je voor de updates al goed gegrond was. Als je dat niet was, kijk dan eens welke blokkade hiervoor zorgde. Vind je het leven onrechtvaardig? Denk je dat je het niet waard bent om te leven (en dat kan ook heel onbewust zijn, zelfs op zielsniveau)? Sluit jij jezelf af omdat je te veel voelt en ervaart van de gevoelens van anderen? Dit alles zijn voorbeelden van de onderliggende oorzaak wanneer je een slechte gronding hebt. In dit geval is het raadzaam om een heler, channeler of spiritueel coach te raadplegen die jou meer kan vertellen over de blokkades en ze eventueel samen met jou kan transformeren (kijk op mijn website als je dat samen met mij wenst te doen).

Want wanneer je niet goed gegrond bent en de reden heeft een emotionele, mentale of een oorzaak op zielsniveau dan kan het traumatisch en overweldigend zijn wanneer je jouw energie bruusk in je lichaam zou trekken en gronden. Echter heb je wel een goeie gronding nodig om goed verbonden te zijn met je Hogere Zelf. Via een stevige gronding en een goeie verbinding met je Bron, kan je immers veel gemakkelijker de boodschappen en signalen van je spirituele leiding horen, zien, voelen en weten.

Kies je manier om te aarden

In deze post wil ik je een aantal technieken meegeven die vaak gedeeld worden om jezelf snel te gronden/te aarden, echter er is nog een veel snellere manier namelijk via je intentie. Een aantal voorbeelden zijn groenten eten die in de grond groeien (en dan liefst groenten die biologisch gekweekt zijn zodat je geen chemische vervuiling opneemt), je vinger in een pot zout steken, kledij met aardekleuren dragen, je verbinden met planten (binnenshuis en buitenshuis), gaan wandelen in de natuur, aan zee met je voeten in het water en door het zand wriemelen of bij ochtenddauw met je blote voeten over het natte gras stappen.

Verder kan je ook werken met kristallen die een aardende werking hebben zoals hematiet, rode jaspis, zwarte toermalijn en nog vele anderen… Ook hier kan je jouw gevoel volgen, kijken naar de kleuren van de steen. Wist je zelfs dat elke steen die je buiten vindt ook een aardende werking heeft? Dus je hoeft niet per se naar de kristalwinkel te rennen. Het mag natuurlijk altijd als je net zoals ik van hun gezelschap houdt 😉

Visualiseer je aarding

Mijn kinderen leerde ik gronden door hen te laten visualiseren dat ze een boom of plant waren die hun wortels zo diep lieten groeien tot in de kern van de aarde. Waar hun wortels zich helemaal nestelde rond de kristallen kern van moeder aarde. Nog regelmatig moet ik hen eraan herinneren om hun wortels te laten groeien wanneer ze “te hoog” zitten met hun energie en dus niet goed gegrond zijn. Ik leerde hun ook om een beschermend veld rond zich te activeren, maar dat is voor een andere post.

Deze visualisatie kan je gemakkelijk ook zelf doen door 4 wortels (grondingskoorden) te visualiseren: 2 onderaan je voetchakra’s, 1 onder aan je basischakra ter hoogte van je stuit en 1 die vertrekt vanuit je pijnappelklier die in het midden van je hoofd ligt. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben, raad ik je aan deze visualisatie zeker te doen zodat je mentale lichaam weet dat die grondingskoorden er zijn. Van zodra je deze kennis opgenomen hebt in je systeem, kan je over naar de volgende techniek.

Transformeer je gronding

De volgende techniek is héél eenvoudig en gaat supersnel. Namelijk je zegt “Ik transformeer mijn grondingskoorden naar optimaal. Dank u.” Ben je niet zeker of je transformatiekracht actief is of krachtig genoeg is (wat over het algemeen wel zo is, maar door trauma kan geblokkeerd zijn => neem contact met me op om meer te weten), vraag je gewoon aan de lichtwezens van de eenheid om dit voor je te doen.

Met deze zin zorg je ervoor dat je zo gegrond bent dat het optimaal aangepast is aan je huidige energie. Want net zoals kinderen constant groeien en je het nauwelijks merkt, groeien wij als zielen ook continue wat een invloed heeft op onze energetische frequentie. Met de verschillende planeetstanden van de laatste maanden en de energetische poorten die allemaal gezamenlijk hun invloed op ons bewustzijn uitoefenen, gaat alles supersnel.

Dus vernieuw en optimaliseer je grondingskoorden én je verbinding met de bron regelmatig. Vraag en visualiseer dat hierbij je chakra’s op één lijn komen te staan en de gouden energie van de Bron helemaal door je heen kan stromen tot in de kern van de aarde. Zo ontvang jij beter de zuivere levensenergie.

Nieuwe grondingskoord

Een vijfde grondingskoord vertrekt vanuit je Hogere Hartchakra en is verbonden met het Hogere Hartchakra van de aarde. Het is niet nodig om te weten waar dit ligt bij de aarde of bij jezelf (enkel het ego wenst alles te weten), wees je bewust dat het er is en jou ook op die manier verbindt met de Liefde die de aarde naar jou stuurt en omgekeerd. Het is belangrijk voor deze verbinding om eerst de vier “basis” grondingskoorden te maken zodat je energie volledig geankerd is in je huidige fysieke lichaam.

Vervolgens kan je contact maken met het Hogere Hartchakra van de aarde. Afhankelijk van je huidige frequentie zal jij andere “kleuren” ontvangen van de aarde die je helpen bij jouw bewustwording. Het is dus niet per se zo dat de kleur roze, groen of geel zal zijn. Het kan alle kleuren mogelijke bevatten die jouw groei stimuleert. Wens je een kleur visualiseren, kies dan de kleur waartoe jij je op dat ogenblik het meeste wordt aangetrokken.

Heb je ondersteuning nodig in je proces van bewustwording? Kijk dan op welke manier we op dit ogenblik kunnen samenwerken om je leven weer op de rails te krijgen. Twijfel niet langer en neem nu de beslissing om je leven in handen te nemen. Je verdient een mooi, prachtig leven op jouw voorwaarden.

Liefs,

Lindsey

🔥💖💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.