Hoe verloopt heling in de mannelijke en vrouwelijke energie?

Hoe verloopt heling in de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf? Hoe breng je eenheid in jezelf? Wanneer merk je dat er een disbalans is in jouw mannelijke of vrouwelijke energie? We hebben allemaal vrouwelijke en mannelijke energie in onszelf. Door de hogere energieën die naar de aarde stromen, worden onze innerlijke disbalans en schaduwen duidelijker. Enkel en alleen met als doel om ze te helen zodat je nog zuiverder je licht kan stralen. Wat betekent dat je de energie uitstraalt die je werkelijk in essentie bent. Zo gaan we ons gedragen en leven vanuit de universele, geheelde vrouwelijke en mannelijke energieën.

Vervormde mannelijke & vrouwelijke energie

Zolang we de wonden in beide energieën niet geheeld hebben, zal dit zich uiten via de relaties die we aangaan in ons leven. Door deze heling en het een worden veranderen we niet alleen zelf naar een kristallen mens met een hoger bewustzijn. Ook de manier waarop we relaties vormgeven verandert en ontstaat vanuit dat hoger bewustzijn. De zogenaamde heilige relaties waar twee hele zielen samen komen en een derde energie vormgeven, namelijk de relatie.

Doorheen het bewustwordingsproces ervaren we verschillende wonden en trauma’s die mogen geheeld worden. Als vrouw houden we veel diepe wonden en emotionele trauma’s vast in onze baarmoeder. Wat blokkades brengt in het tweede chakra. Deze wonden zijn niet alleen ontstaan in dit leven. Meer nog zijn dit wonden die we overgenomen hebben en geërfd vanuit onze voorouderlijke lijnen. Door die te lijnen zuiveren we niet alleen onszelf maar een volledige zielenfamilie in alle tijd en ruimte.

Door met jezelf aan de slag te gaan, kan je de verbinding met je diepste zelf herstellen. Je tweede chakra zal zich meer openen waardoor je eenvoudiger contact kan maken met je creatie. Je centrum situeert zich namelijk in de vrouwelijke geslachtsdelen. Veel vrouwen zijn hiervan afgesloten. Door je chakra’s uit te lijnen, voel je weer dat verlangen. Niet zozeer een verlangen naar seks, maar wel een verlangen naar verbinding, naar eenheid. Die verbinding vind je oa via seks (met jezelf of anderen dat maakt niet uit). Tijdens je heling is het in het begin zelfs beter om vooral seks met jezelf te hebben zodat je de liefde die je voelt aan jezelf kan geven. Dat brengt je nog meer in je kracht én is een krachtig middel voor manifestatie en heling.

Zelfliefde als heling

Het maakt niet uit of je nu in een relatie bent of niet. Om de wonden van je vrouwelijke energie te helen, is zelfliefde een eerste stap. Want alle problemen en discussies die ontstaan in relaties komen voort vanuit je eigen schaduw. Het is de spiegel van die relatie die ervoor zorgt dat jou getoond wordt waar je nog  niet in balans bent.

Door naar binnen te keren en aan jezelf te werken, zal je begrijpen dat het niet de relatie of de liefde is die jou kwetst of die gebroken is. Wel alle stukken van de partners die in relatie zijn, zorgen voor de pijn en ballast. Liefde zelf kwetst nooit. Liefde heelt de diepste wonden. Net daarom mag je beseffen dat het jouw wonden zijn die opnieuw naar boven komen om geheeld te worden. Wonden die we hebben door onbewust ons leven te leiden.

Wonden ontstaan door proberen te leven volgens waarden en normen die niet van jou zijn waardoor we “vast” komen te zitten. Kom los van het idee over hoe je denkt dat relaties moeten gaan. Want dat helpt je om je te openen voor een diepere zielsverbinding. Wanneer beide partners aan zichzelf werken, is de weg geopend voor een bewuste, diepere zielsverbinding. Maar dit vraagt de nodige heling van de vrouwelijke en mannelijke energie in jezelf.

Oerangst in de mannelijke en vrouwelijke energie

Het is niet zo dat enkel de mannen hoeven te werken aan bindingsangst terwijl de vrouwen moeten werken aan verlatingsangst. Dit zijn wonden die ontstaan zijn in de desbetreffende energie en staan dus los van je geslacht. In een connectie waarin de man voornamelijk de mannelijke energie belichaamt, zal je bindingsangst vaker terugzien bij mannen. Maar dat hoeft zo niet te zijn.

Mijn tweelingvlamconnectie is hier een voorbeeld van. Waar ik aan de slag mocht met verlatingsangst (wonde in de vrouwelijke energie), mocht mijn tweelingvlam aan de slag gaan met bindingsangst (wonde in de mannelijke energie). Ik vertel hier ook meer over in mijn boek 96 vlammen dat verschijnt op 26 maart 2021. Mocht je interesse hebben, zorg dat je ingeschreven bent op de nieuwsbrief.

Als tweelingvlam merk ik dus hoe de universele vrouwelijke en mannelijker energieën doorheen patronen breken. Hoe de heling stapsgewijs verloopt en hoe we eveneens gestuurd worden door collectieve thema’s.

De mannelijke energie is zich aan het verbinden met de vrouwelijke energie. Waar ze heel lang de vrouwelijke energie negeerden, merk ik nu hoe er door patronen gebroken is. En dat is een thema die bij veel mannen nu ook terugkomt… Ze zoeken hoe ze zich kunnen vrij voelen en toch in een diepe verbinding kunnen zijn met een andere ziel. Zonder zich onmiddellijk bemoedert te voelen.

De mannelijke energie wil zich vrij voelen maar heeft de liefde en koestering nodig. Wanneer dit op een geheelde manier gegeven wordt door de vrouwelijke energie dan is er geen trigger in het zich gevangen voelen. Want dat is waar de beiden wonden over gingen. Net doordat de vrouwelijke energie geleerd heeft dat ze volledig is in zichzelf kan de mannelijke energie als een in zichzelf toenadering zoeken. Hierdoor is het samenzijn met de mannelijke energie en een eenheid vormen een meerwaarde. Waar het vroeger een noodzaak was ontstaan vanuit een tekort of leegte. De leegte in zowel de mannelijke als vrouwelijke energie mag eerst gevuld worden vooraleer ze kunnen samenkomen op een uitgebalanceerde manier.

Leegte vullen in jezelf

Ook omgekeerd heeft de mannelijke energie geleerd (of is hij aan het leren) dat de leegte die hij voelt, niet kan gevuld worden door andere zielen. Hij moet die eerst in zichzelf vullen vooraleer één te kunnen worden met de vrouwelijke energie. En dat doen “mannen” door hun vrouwelijke, intuïtieve kant te erkennen en te helen. Hierdoor zal je merken dat mannen veel gemakkelijker hun emoties gaan uiten. Want het is ook meer aanvaard dat mannen emoties uiten.

Waar ze vroeger hard gemaakt werden om naar de oorlog te kunnen trekken en meedogenloos te kunnen moorden, is dat allemaal aan het uitzuiveren. Maar ook hier geef jezelf de tijd. Laat je partner helen op zijn tempo. Dan verloopt alles volgens het hogere plan en worden er geen stappen overgeslagen. Wanneer beide partners geleerd hebben om van zichzelf te houden, brengen ze meer eenheid in zichzelf.

Dan komen ze vanuit eenheid in individualiteit samen. Niet meer vanuit een behoefte aan tekort. Alles wat je nodig hebt, is al in jou aanwezig. Want alles of het nu rust, liefde of goedkeuring is, komt niet van de ander wel van jezelf. De ander weerspiegelt enkel naar je terug wat er reeds in jou aanwezig is.

Net daarom is de belangrijkste relatie die je ooit kan ervaren die met jezelf! Je kan jezelf immers niet ontlopen. Je kan dus maar beter diep van jezelf gaan houden op de meest zuiverste manier die er is. Dan zal je dat weerspiegeld zien via de liefde van een andere ziel.

En zoals altijd. Wil je ontdekken welke wonde jij nog mag helen? Of wat de reden is dat je voortdurend dezelfde soort partners aantrekt? Wel laat mij jouw spiegel zijn zodat je snel en moeiteloos doorheen deze transformatie kan gaan.

In oneindige liefde voor jou,

Lindsey

💫🔥💚

PS: En zoals altijd wil je samenwerken? Heb je antwoorden nodig op jouw vragen? Contacteer me, dan kijken we wat jij nu nodig hebt om weer verder te kunnen. Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉