Hoe omgaan met ontgoochelingen?

Hoe omgaan met ontgoochelingen op een bewuste manier. Wel wanneer je in het leven geconfronteerd wordt met ontgoochelingen dan is dat eigenlijk niets meer of niets minder dan dat je verwachtingen had die niet gerealiseerd zijn. Je had een bepaald beeld in je hoofd over wat er zou gebeuren over hoe het zou gebeuren, wat wel en wat niet mogelijk is. Alleen doen we dat vanuit de controle modus. Net daar ligt de sleutel. Je bent niet meer in flow met overgave.

Ontgoochelingen door anderen

Zeker als het gaat om het gedrag en keuzes van andere mensen dan is het beste om geen verwachtingen te hebben. En ja, ik weet ook dat het belangrijk is dat geven en nemen in relaties gelijkwaardig is. Alleen soms heeft de andere net ruimte nodig op de ogenblikken dat jij genegenheid en samenzijn nodig hebt. Ook hier is de enige oplossing een open en eerlijke communicatie waarbij je eerlijk kan meedelen waar je bent, hoe je in je vel zit, waar je zin in hebt of wat je nodig hebt. Door dat te communiceren kan je dan kijken waar jullie tot een overeenkomst kunnen komen. Als er natuurlijk geen communicatie is, ontstaan frustraties. Die dan weer voor nieuwe ontgoochelingen zorgen en dan weer voor meer frustraties.

Maw ongeacht wat de andere doet, deel altijd open en eerlijk je mening. Vertel hoe de keuzes die ze gemaakt hebben en hun gedrag jou liet voelen. Niet omdat ze zich moeten verontschuldigen want dan ga jij er van uit dat je een slachtoffer bent. Wees hier bewust over wanneer je besluit te delen hoe je jou voelt en wat je dacht. Want niemand is een slachtoffer. In elke situatie zit een les voor iedereen betrokken.

Leer van je ontgoochelingen

Door er vanop een afstand naar te kijken, zal je veel sneller de les zien. Voel jij je wel een slachtoffer gebruik dan wat er gebeurd is om naar binnen te gaan. Kijk jezelf aan in de spiegel en vraag jezelf wat je gedacht hebt. Waar probeerde je controle te houden over de situatie en misschien zelfs wel over de andere? Eens je dat helder hebt, kan je kijken hoe je het in de toekomst anders kan doen zodat het voor beiden werkt.

Ik weet dat op deze manier in een relatie staan voor heel wat mensen nog moeilijk is en een hele andere aanpak is dan wat ze gewoon zijn. Maar dit is hoe gezonde relaties vanuit een hoger bewustzijn nu eenmaal verlopen. De manier waarop we relaties meer en meer zullen gaan vormgeven.

Neem ontgoocheling niet persoonlijk

Een eerste belangrijk punt om in te onthouden is om nooit iets persoonlijk te nemen. De andere is ook een ziel die hier op aarde komt leren. Dat betekent dus dat we het soms verkeerd doen, dat we vallen en weer opstaan… Obstakels zijn er om te leren hoe het dan anders kan. Door vanuit liefde naar alles in je wereld te kijken, geef je jezelf de ruimte om veel lichter door het leven te gaan. Niet alles is zoals wat jij ziet… vaak gaan mensen door processen waar je zelf geen idee over hebt. Vergeving is een krachtige tool om jouw leven moeitelozer te maken.

Zeker in deze turbulente tijden worden veel mensen uitgedaagd en geduwd om hun waarheid voor de spiegel te houden. Natuurlijk zijn dan een nieuwe leerling van het leven, zeker als ze pas wakker aan het worden zijn. Het is net alsof je voor de eerste keer naar school gaat. Of wanneer je naar een nieuwe klas of nieuw werk gaat. Het is spannend en vraagt veel van je… je stapt immers uit je comfortzone en springt in het onbekende. Je weet niet wat er zal gebeuren, hoe het zal aanvoelen.

Je probeert vanuit die onzekerheid een beeld op te bouwen van hoe het zal verlopen, maar verwachtingen en oude ervaringen kunnen er voor zorgen dat je net meer stress en spanning ervaart. Vertrouw dat echt alles voor je hoogste goed verloopt en dat je de teugels mag loslaten en mee stromen op die flow. Je hoeft niet tegen de stroom in te zwemmen. Ook niet als het gaat om nieuwe regels te implementeren of nieuwe structuren binnen een maatschappij tot stand te brengen. Alles ontstaat vanuit flow. Jij hoeft enkel mee te stromen & open zijn om te ontvangen.

Vertrouwen & overgave

Wanneer de vaste structuren wegvallen dan voelt het alsof we op een onbestuurbaar schip zitten in een storm waarvan we het einde nog niet zien. Of dat je op een rollorcoaster zit maar zonder bescherming waardoor je het gevoel hebt dat je elk moment kan vallen. Weet dat dit een illusie is. Want alles wat in je leven gebeurd, is er om jou te leren waar het pad van jouw ziel ligt.

Het pad voor je hoogste goed is voor je uitgestippeld. Het is dan ook jouw keuze of je de lessen leert of je eigen vrije wil gebruik om het op jouw manier te doen. Door te aanvaarden dat het leven is zoals het is, zal je veel sneller de kansen zien om je leven te verbeteren in de richting van je dromen. We zijn voortdurend aan het manifesteren. Of je het nu bewust bent of niet. Of je het nu voelt als iets goed of niet. Dat maakt zelfs niet uit. Dus gebruik je energie wijs, word je bewust van je gedachten en overtuigingen en manifesteer enkel nog dat wat goed voelt. Vertrouw in de liefde en alles wat op je pad komt. Ook al lijkt het niet zo, je leven blijft voortdurend verschuiven voor jouw hoogste goed.

Oneindige liefde en licht voor jullie allemaal,

Lindsey

💫🔥💚

Ps: Ik nodig je uit om met me samen te werken. De diepe transformaties waar mijn klanten doorheen gaan, zijn het bewijs dat heling niet lang hoeft te duren. Je hebt enkel iemand nodig die even met je meewandelt zodat je in het diepe springt… en weet dat je niet zal verdrinken. Ik wil heel graag die persoon voor je zijn.

Wil je de diepte in gaan om je schaduwen te helen en te transformeren? Dan nodig ik je uit om mee te doen aan het mentorship groepsprogramma “zelfrealisatie vanuit een hartgedragen bewustzijn”. Dit 9 weken durende programma verloopt volledig online. Dus je plant het in wanneer het voor jou past. Je krijgt tools en middelen aangereikt om je heling in handen te nemen zodat jij zuiverder wordt en jij jouw essentie de wereld kan inzetten zoals het jou past. Leer weken met de universele vlammen zodat je nog krachtiger wordt.

Heb je individuele begeleiding nodig om doorheen deze uitdagende tijd te gaan, neem dan contact met me op. Of start alvast met het e-book waarbij je ook tal van visualisaties ontvangt en meer leert over het eenheidsbewustzijn. Leren hoe je eindelijk weer een meester wordt? Start dan met de video-serie “inzichten in het manifestatieproces”.

In oneindige liefde voor jou,
Lindsey ✨💚

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en info deel mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.