Over blokkades, valkuilen & blinde vlekken

Over blokkades, valkuilen & blinde vlekken: er worden verschillende redenen gegeven aan het feit dat mensen niet vooruit komen, niet groeien. Mensen blijven vaak in een bepaalde situatie zitten ondanks het feit dat ze zich daar eigenlijk niet zo goed bij voelen. Echter is er naar mijn ervaring een verschil tussen een blokkade, een valkuil en een blinde vlek.

Blinde vlekken

De moeilijkste om mee te dealen zijn de blinde vlekken omdat zoals het woord het zegt er vanuit gegaan wordt dat het niet gekend is. We kunnen het niet zien want het zit in onze blinde hoek. Betekent dat dan dat je die zaken nooit naar het bewuste kan brengen? Jawel, gelukkig. Ik vertel je er verder meer over.

Voor nu is het belangrijk dat je weet dat iedereen blokkades, valkuilen en blinde vlekken heeft. En dat je’r mee aan de slag kan gaan. Op voorwaarde dat je natuurlijk bereid bent om er tijd en energie in te stoppen zodat je jezelf bewuster wordt van wat jou nu werkelijk tegenhoudt.

Leven met blokkades

Wat zijn blokkades nu eigenlijk? En hoe weet je als je een blokkade hebt. Wel je weet dat we allemaal energie zijn. Zolang de energie blijft stromen door ons energetisch lichaam zullen we ons fit, gezond, gelukkig, in balans voelen.

Echter worden we dagelijks geconfronteerd met uitdagingen en leermomenten. Afhankelijk van het “leerstadium” en dus van je innerlijke wijsheid zal je op een bepaalde manier reageren op die uitdaging. Echter betekent het ook dat je geconfronteerd wordt met angsten, boosheid, verdriet. Allemaal negatieve zaken die een lagere energiefrequentie hebben dan dankbaarheid, Liefde, vertrouwen,…

Energieblokkades ontstaan door angsten (bewust en onbewust), door boosheid (denk maar aan opgekropte woede), door onverwerkte emoties (trauma, verdriet). Al deze zaken zorgen ervoor dat de energie niet meer vrij kan stromen waardoor we eerst op energetisch vlak, dan op emotioneel, mentaal en uiteindelijk op fysiek vlak blokkeren. Wat zich dan weer uit in fysieke ongemakken. Door onder ogen te zien, te ervaren, te voelen wat er aan de hand is, kan je de energiestroom weer op gang brengen. Door emoties er te laten zijn, kan je ze makkelijker loslaten ipv ze op te slaan in je lichaam.

Het nut van blokkades

Echter blokkades hebben ook zijn nut. Want ze zorgen ervoor dat we op zoek gaan naar oplossingen. Veel mensen gaan fysieke ongemakken oppervlakkig bestrijden met medicatie bijvoorbeeld. Wat op lange termijn nooit het resultaat geeft waar ze op hoopten. Echter door naar binnen te keren en jezelf beter te leren kennen, zal je de taal van je lichaam beter begrijpen. Door aan de slag te gaan met je blokkades op bewust niveau kan je opnieuw volledige balans brengen in je energetische lichaam. Je kan weer intappen op de energiestroom van de aarde, op de universele energie.

Blokkades kan je beschouwen als leermomenten waarbij je emoties, je gedachten of je lichaam je iets vertelt over wie je werkelijk bent. Ze laten je groeien als ziel.

Blokkades versus valkuilen

Het verschil met valkuilen is dat valkuilen blokkades zijn waarvan je al een deel bewust bent, maar nog niet volledig omgevormd en losgelaten hebt. Dus van zodra je niet in balans bent of je komt opnieuw een uitdaging tegen val je terug in oude patronen, in oude gewoonten, je oude gedragspatroon. Alleen dat heeft je gebracht naar die blokkade… dus is het belangrijk om nog dieper te gaan kijken wat er achter die blokkade zit of waar heb je nog niet volledig vrede mee genomen waardoor je de nieuwe patronen, nieuwe manier van denken nog niet volledig hebt omarmt.

Het kan zijn dat er nog een angst, overtuiging of onverwerkte emotie zit op een dieper niveau die mag geheeld worden. Je kan pas de blokkade volledig opheffen als je begrijpt wat de onderliggende reden is. Alleen soms gebeurd het dat we gewoon uit automatisme nog op dezelfde manier reageren of denken…

Vaak denken we dat iets of iemand de reden is waarom we iets niet/wel doen, maar in gesprekken met klanten (en ook in mijn eigen leven) is gebleken dat er altijd een verdriet, een angst of een emotie onder een blokkade zit afkomstig uit dit leven, uit vorige levens of zelfs uit je voorouderlijke lijnen. Hoe dan ook de oplossing is altijd te vinden in jezelf.

Word jezelf hier bewust van, door dit zichtbaar te maken én het er gewoon te laten zijn zonder je schuldig te voelen of wat dan ook. Het is wat het is. Niets meer, niets minder.

Wat zijn blinde vlekken

Het gevaar van blinde vlekken is dat je zou zeggen “ik moet er niets mee doen, want ik zie ze niet, ze zijn blind”.

Echter zijn er verschillende manieren waarop je contact kan maken met stukken die nu nog in je onderbewuste zijn. Vaak worden die onbewuste stukken ook gespiegeld door mensen uit je omgeving die je nauw aan het Hart liggen. Denk maar aan je partner, je kinderen, je beste vriend(in), soms zelf een coach of leraar waar je nauw mee samenwerkt.

Blinde vlekken zijn die zaken die totaal nog niet in balans zijn. Daarom laten we ze ook liever in de schaduwkant van onze ziel. Het zou ons te veel pijn doen om ze in het licht te zetten.

Alleen door ze net bewust te worden, door ze aandacht en Liefde te geven, kunnen die blinde vlekken geheeld worden. Door ze tegen het Licht aan te houden, kan je ze anders gaan bekijken en loslaten of omvormen tot een constructieve gedachte. Ze beperken je leven niet langer. Het maakt dat je jouw leven anders kan gaan leven, anders kan vormgeven. Het maakt dat jij als persoon heler wordt. Het gebroken puzzelstuk is vervangen of gelijmd. Je hebt leren leven met de kras die er nog opzit. Je hebt geleerd dat het ook anders mag.

Kortom blokkades zijn eigenlijk die zaken die ervoor zorgen dat jij je gewenste doel nog niet hebt bereikt. En soms ook de reden van hoe het komt dat je nog niet weet hoe je jouw doel zou moeten bereiken. Er ligt een enorme rotsblok op je weg en je hebt geen idee hoe je erlangs komt. Laat staan hoe je die rotsblok aan de kant ruimt.

Wat nu

Om je alvast op weg te zetten geef ik je 3 vragen om mee aan de slag te gaan. Neem een notitieschrift of noteer het ergens op je computer. Het beste is dat je het neerschrijft maar ook hier heb jij natuurlijk de keuze.

1/ Wat is het doel dat je zou willen bereiken en die je tot nu toe nog niet bereikt hebt? Je hebt van alles geprobeerd en toch slaag je’r niet in om dat doel dichter te brengen.

2/ Wat maakt dat je … (je doel) nog niet hebt bereikt? Wat houdt je tegen? Schrijf het eerste wat in je opkomt neer, wees eerlijk tegen jezelf.

3/ Wat als je de enige mens op aarde zou zijn? Wat zou je dan anders doen om je doel te bereiken?

Ik hoop dat dit je alvast weer inzichten mocht brengen. Wil je niet alleen aan de slag gaan met je blokkades, valkuilen en blinde vlekken dan nodig ik je uit om met mij en gelijkgestemde zielen samen te werken. In het mentorship groepsprogramma werken we gedurende 9 weken op een heel efficiënte, diep transformerende manier aan dit alles.

Zodat je ontdekt wie je werkelijk bent én de moed en kracht vindt om meer en meer je ware essentie te omarmen. Op die manier kan je meer in flow gaan leven en het leven vormgeven zoals jij voelt wat mogelijk is. Kies je ervoor om te blijven waar je nu zit dan kan ik daar niets in tegenin brengen, alleen hoop ik dan dat je gelukkig bent met het leven dat je hebt.

Zodat je geen slapeloze nachten meer hebt, geen dagen waar de angst je overvalt en je geen raad meer weet met jezelf, je kinderen of wie dan ook. Het is aan jou! Neem je opnieuw verantwoordelijkheid voor je leven of kies je voor een leven waarbij je verder worstelt? Wat je ook kiest, ik wens je de moed en de kracht zodat je elke dag keuzes mag maken die voor je hoogste goed zijn.

In oneindige liefde voor jou,
Lindsey

Neem controle over je leven

Dus wil jij leren hoe je de meester van je leven wordt? Zonder dat je het gevoel hebt dat alles je overkomt. Dan nodig ik je uit om het traject “zelfrealisatie vanuit een hartgedragen bewustzijn” te volgen. Dit is een 9 weken durende mentorschip waarbij ik met je meeloop natuurlijk. Ik ben er om jou antwoorden te geven op al je vragen en zoveel meer. Je kan nu al starten op jouw tempo, in jouw tijd zodat je klaar bent voor de wekelijkse live calls die starten in oktober en lopen die zo goed als elke week plaatsvinden tot begin december.
Wat een mooie manier om je leven een positieve wending te geven zodat jij 2022 kan starten vanuit je kracht en ware essentie. Gedaan met het spelen van een toneel, je aan te passen aan al de rolletjes in je leven. 🤗 Enkel nog focussen op het zijn van jezelf en elke dag hierin sterker en zelfzekerder worden. Dat is wat ik zie gebeuren bij iedereen met wie ik werk. Ik ben trost op iedereen die de stap durfde te zetten om met mij te werken.
Want ik weet dat ik geen “normale” coach ben, ik daag je uit, ik push je, ik laat je soms wat worstelen… maar omdat ik vertrouw en weet dat je zoveel meer in je hebt. Ik heb er alvast zin in om samen met jou dit traject te lopen. En oh ja, voor het geld moet je het zeker niet laten. Er is voor ieders budget een termijnplan. 💪 Niets houdt je nu nog tegen. 😘 Ook hier spreek ik uit ervaring… er waren dagen waar ik niet wist hoe ik brood zou kopen… en toch bleef ik vertrouwen omdat ik wist dat dit mijn weg was. Waardoor het universum altijd voor me zorgde. En die magische ervaring wens ik ook jou toe.
Laat me toe de oneindige, onvoorwaardelijke liefde delen met jou die ik elke dag mag ervaren,
Fijne dag verder & geniet van elk moment,
Lindsey
💚🔥💫

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉