Welke illusies creëer jij met jouw gedachten?

Als je al een tijdje op het spirituele pad loopt dan heb je al op verschillende websites blogs gelezen of video’s bekeken op zoek naar antwoorden. Al sinds ik een tiener was, werd ik me heel bewust over de gedachten die door mijn hoofd heen gingen. En regelmatig ook die van anderen, alleen begreep ik dat toen nog niet.

Sommigen gedachten maakten me gek, anderen onzeker, vaak werd ik boos zonder te weten waarom, ik werd er verdrietig door en dan weer super gelukkig door andere gedachten. Het was zo overweldigend en vermoeiend.

Gedachten jouw kracht?

Decennia later las ik een artikel dat gedachten jouw kracht zijn. Ik begreep het op dat ogenblik niet volledig. Nu ik zoveel aan mezelf gewerkt heb zodat ik meer en meer in afstemming ben met mijn authentieke, ware zelf weet ik wat er toen allemaal gebeurde. Je gedachten zijn inderdaad jouw kracht alleen je kan ze ook op een destructieve manier gebruiken. Jouw gedachten maken onderdeel uit van het manifestatieproces. En net daarom is het belangrijk dat jij jezelf meer bewust wordt over elke gedachte die jij elke nanoseconde hebt. Ik hoor je al denken “ik denk niet altijd”… Oh jawel hoor “echt?” Ja, echt alleen ben jij er niet altijd bewust over.

Probeer eens 1 minuut mindful te mediteren. Dat betekent dat je gedurende die minuut probeert rust in je hoofd te brengen. Lukt het? Hoe vaak hoor je yogaleraars zeggen “laat alle gedachten los, besteed geen aandacht aan opkomende gedachten…”

Je gedachten en je gevoelens zijn er altijd of je het nu wilt of niet. Alleen heb je wel de mogelijkheid om te kiezen welke gedachten je aanneemt als jouw waarheid én welke niet. En daar mooi mens, begint net de ontwaking in jouw proces naar meer bewustzijn.

Bewustzijn vanuit het ego versus het Hart

Een proces waarbij jouw bewustzijn van ego-gedragen naar een Hart-gedragen bewustzijn verschuift. Wat heel simpel betekent dat je meer en meer keuzes en beslissingen gaat nemen vanuit je Hartenergie i.p.v. vanuit je ego (emoties, gedachten, overtuigingen). Wanneer je leeft vanuit een ego-bewustzijn dan leef je vanuit jouw referentiekader. Dat is alle kennis, ervaringen, geloofsovertuigingen van jezelf maar ook van je familie, vrienden, voorouders/bloedlijn, gemeenschap waarin je leeft, … . Wanneer jouw bewustzijn verschuift van een ego- naar een meer hart-gedragen bewustzijn dan laat je jouw referentiekader door een grote filter gaan. Waarbij je alles bekijkt vanuit alle standpunten om tot een besluit te komen, nl. past dit nog bij wie ik werkelijk diep van binnen ben of niet.

Indien niet, dan kan je die overtuiging, gedachte transformeren tot een idee dat beter bij je past. Zolang je gedachten, overtuigingen en emoties hebt die jou blokkeren, kan je spreken over beperkende gedachten en overtuigingen, trauma’s en kwetsuren van het innerlijke kind.

Gedurende de evolutie van de mens zijn we meer en meer kracht gaan geven aan onze gedachten en dus aan ons ego. Nu hoor je veel zeggen dat je jouw ego moet loslaten, elimineren of wat dan ook. Echter heb jij jouw ego nodig om in deze wereld nog te kunnen manifesteren. Hetgeen wat jij werkelijk mag doen, is jouw ego omarmen en laten werken ten dienste van je ziel, je hart, je passie. Hoe? Wel door elke gedachte, overtuiging, emotie die je hebt bewust te worden. Neem de tijd om te voelen of die gedachte wel jouw gedachte is. Nee niet te denken, voel!

Gescheidenheid

Doordat we in een wereld van dualiteit (3D) leven creëerde de mens gescheidenheid om te ervaren hoe het is om niet meer in eenheid te leven. Begrippen zoals dader versus slachtoffer, zwart versus wit, boven versus onder, … zijn eenvoudige voorbeelden van deze dualiteit en gescheidenheid. Maar het gaat veel verder. Elke gedachte waarbij jij jezelf minderwaardig vindt dan de rest of waarbij je van oordeel bent dat je iemand iets verschuldigd bent, zijn eveneens illusies van jouw ego, van de “mind”. Zelfs het idee dat jij “los” bent van de rest van de wereld is een illusie want je blijft verbonden met de rest van de wereld.

Van zodra je iemand haat, verafschuwt, beschuldigd… en dus geen Liefde geeft (vergeet niet dat Liefde vele vormen kent), betekent dat in universele termen dat jij jezelf geen (of niet genoeg) Liefde geeft en dat zal je merken in jouw leven. Gedachten zijn de analyses die je maakt, gedachten is wanneer je probeert dingen te begrijpen. Persoonlijke, spirituele groei van een ego-gedragen bewustzijn naar een Hartgedragen bewustzijn vraagt je om de weg naar binnen te bewandelen. Jouw IN-tuïtie… ga naar binnen, volg je passie/je missie. Het gaat om het balanceren van de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf.

Maar wat is mijn passie en mijn missie dan? Inderdaad, ik weet dat het soms moeilijk is om te weten, te begrijpen wat je passie en je missie is. Maar zoals je ziet hoe ik het hier neerschrijf… begrijpen = opnieuw je mind, je gedachten. En zolang jij die vraag probeert te beantwoorden vanuit je logische denken zal je nooit tot het échte antwoord komen. Zolang je jouw beperkte referentiekader gebruikt om oplossingen te vinden, zal er geen aanknopingspunt zijn om nieuwe informatie te herkennen. Maw als er geen ervaring is binnen je kader die te linken is aan hetgeen waarnaar je op zoek bent, zal de belangrijk nieuwe informatie mbt tot je vraag onbekend blijven en voor jouw denken dus onbestaand lijkt. Opnieuw een mechanisme van de illusie van het ego, het denken.

De eenzame weg van ascensie

Wanneer je bereid bent om het proces echt aan te gaan, dan laat je alles wat je weet los. Dan ga je echt het pad naar binnen. Mensen houden nog te vaak vast aan het vertrouwde, aan het bekende… maar net dat houdt hen ook op een plek waar ze het liefste aan willen ontsnappen. Om uit het “vastzitten” te komen, is het nodig om jouw bewustzijn te verruimen. Hoe? Door het licht (Liefde te geven aan) te laten schijnen op al je gedachten, op je ego. Verplaats je focus naar je Hartenergie, naar dat waar je instant blij van wordt en boodschappen, tekens, signalen zullen jou tonen wat de volgende stap is die je mag nemen.

En nee jammer genoeg krijg je niet alle informatie in één keer op je bord. Waarom? Dat zou vaak te veel zijn voor ons mensen. Je krijgt altijd de informatie, de kennis die je nodig hebt om een nieuwe les te leren, om weer verder te kunnen, om een trauma te helen,… . Telkens opnieuw wordt jou de eerstvolgende stap getoond. Hoe dieper jij die Hartenergie ingaat, hoe ruimer jouw bewustzijn wordt hoe meer de sluier wordt opgelicht. Puzzelstukken vallen in elkaar, de échte waarheid wordt aan jou getoond.

Het is niet altijd een even leuk avontuur, maar je tekende hiervoor in. Dus kreeg je alle talenten en mogelijkheden mee om dit avontuur met succes af te ronden. Bovendien ben jij niet alleen in deze tijd van ascensie naar een Hoger bewustzijn. Vele mensen (zoals ikzelf) gingen je reeds voor en willen je graag vanuit Liefde en licht bijstaan.

Liefs, Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou! Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading.