De ware betekenis van intuïtie

Hoeveel keer hoorde je al niet: het is beter om je intuïtie te volgen. Luister naar je intuïtie voor het antwoord op je vragen. Hoe weet je dan of het jouw intuïtie is of voortkomt uit je ego?

Ja, ik weet het. Het is vaak gemakkelijker om de vraag te stellen aan een reader, channeler of een goeie vriend(in). Alleen dan doe je beroep op de talenten en de intuïtie, de gevoeligheid van die andere. Bovendien ondermijn je jouw eigen talenten en verloochen je jouw eigen intuïtie. Net alsof jij jezelf minder voelt dan diegene waarvan je het antwoord wel vertrouwd.

Voorspellingen volgen of niet

Zelf doe ik zelden voorspellingen omwille van verschillende redenen. Ten eerste wanneer je een tijd meegeeft dan zal je automatisch vanuit een self fulfilling prophecy jouw manifestatie zo sturen dat het gebeurt zoals in de “voorspelling”. Maar niets is in steen geschreven én elke dag heb je nieuwe keuzes die je kan maken. Je kan beslissen een ander pad in te slaan.

Ten tweede speelt niet alleen de vrije wil hier een rol, maar ook de zielsafspraken die je gemaakt hebt m.b.t. de lessen die je komt leren en eventueel m.b.t. de missies die je hier komt doen. Het universum en je gidsen brengen je altijd uitdagingen op je pad die in lijn zijn met de lessen die je wenst te leren. Dus wanneer jij beroep doet op anderen, dan maak je geen gebruik van de innerlijke leiding die in elk van ons aanwezig is.

Dus i.p.v. waarde te geven aan anderen zou het efficiënter zijn als je leert te vertrouwen op je gevoel en dus te luisteren naar je intuïtie. Doorheen de laatste jaren van spirituele groei en ontwikkeling twijfelde ik zelf ook meermaals aan mijn eigen leiding en dus aan mijn intuïtie. Echter nadien bleek dat ervaren readers en channelers het ook niet altijd bij het rechte eind hadden. Want je kan pas iets channelen of lezen wanneer het antwoord dat nodig is binnen je kennis & ervaringen ligt.

Elke ervaring is een les

Had ik toen wel vertrouwd op mijn intuïtie i.p.v. te twijfelen en te denken dat ik het allemaal verzonnen had dan zou ik een aantal lessen veel sneller geleerd hebben. Maar net die ervaringen hebben ervoor gezorgd dat mijn vertrouwen en mijn connectie in mijn intuïtie nu sterker is dan ooit. Dit betekent niet dat ik nooit meer naar andere readers kijk of mijn dilemma’s met anderen bespreek. Want door er over te spreken met anderen zie ik plots de situatie anders. Hetgeen anders is, is dat ik niet meer afhankelijk ben van het antwoord van de ander.

Ik gebruik de conversatie met de anderen om de situatie van verschillende kanten te bekijken. Elke ziel heeft andere ervaringen wat maakt dat we van elkaar kunnen leren. Dit betekent niet dat het antwoord en de oplossing van de andere ook die van jou zijn. Dus daarom is het noodzakelijk dat je beter leert luisteren naar je intuïtie, naar je buikgevoel. Vertrouw jezelf en je gidsen meer, want in-tuïtie = naar binnen gaan. Het antwoord op al je vragen zit reeds in je lichtlichamen vervat. Aan jou om de codes te breken zodat je de antwoorden uit je schatkist kan halen en gebruiken ten dienste van je dagelijkse leven en dus je geluk.

Naar binnen gaan

Hoe begin je ’r aan? Gewoon door te doen natuurlijk. Ik adviseer om eerst voor iets heel simpel te kiezen waarvan je weet dat het niet uitmaakt of je de verkeerde beslissing neemt. Tjah… uiteindelijk maakt het nooit uit, want elke keuze is de goeie, je leerde immers een andere les onderweg naar je doel. Elke verkeerde keuze toonde je wat beter bij je past, wat wél op je weg ligt.

Belangrijk tijdens het luisteren naar je intuïtie is om je bewust te worden van de eerste reactie van je lichaam bij de confrontatie met de situatie. Want op dat ogenblik had het ego nog niet de kans om te redenen, om te analyseren. Vaak helpt het ook om jezelf af te vragen: wat dacht ik voordat iedereen zijn mening gaf, kwam dit idee van mezelf of via iemand anders? Komt het van jezelf, dan is het afgestemd op je weg. Is het idee van iemand anders, voel dan extra of het inderdaad iets voor jou is of niet. Verder is het belangrijk om stil te staan bij de gedachten en overtuigingen die je hebt over die situatie. Wat denk je? Welke “oké, maar…” komt er bij je op? Schrijf ze op, lees ze een aantal keer opnieuw en voel voor jezelf of deze overtuigingen nog bij je passen? Wat wil je echt?

Maak eveneens ook een duidelijk verschil tussen je emoties en je gevoelens. Je emoties zijn de gekwetste gevoelens, de trauma’s uit je verleden. Gevoelens daarentegen zijn zuiverder en vertellen je wat je ziel jou wil meegeven. Leer het verschil tussen beiden kennen. Emoties mag je transformeren zodat ze geen invloed meer op je hebben. Gevoelens zijn je gps om de route van je zielspad te ontdekken.

Volg een zuiver kanaal

Vooraleer ik dit onderwerp afsluit, wil ik je nog meegeven dat niet elke reader of channeler ook zuiver werkt. Jammer genoeg worden nog te veel zielen onbewust negatief beïnvloed tijdens hun reading enkel met als doel om de ascentie van de planeet en de mensheid te dwarsbomen. Dus aub maak gebruik van je intuïtie. Als je voelt dat er iets voor jou niet klopt, leg het dan naast je neer. En probeer niet als een gek alles te laten passen en te transformeren zodat het zou passen in je leven. Dat is niet de bedoeling. Je weet beter, je ziel weet beter. Luister naar je intuïtie, luister naar je buikgevoel, omarm je vrouwelijke kracht, wees de koning(in) van jouw leven.

Liefs, Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Ik zet er regelmatig op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post lezen? Dan moet je me zeker volgen op Instagram 😉