Hoe leer je vertrouwen en loslaten?

Hoe leer je vertrouwen en loslaten? Dat is een vraag die regelmatig gesteld wordt door klanten die doorheen hun bewustwording gaan en leren om meer af te stemmen om de flow van het leven. Om jou ook te tonen hoe het universum werkt, wil ik je een kleine anekdote vertellen. Eerlijk gezegd, ik heb ondertussen genoeg verhalen waar het universum getoond heeft hoe het werkt én hoe loslaten voor je hoogste goed is.

Verkeerde banden

Gisteren had ik een afspraak voor de jaarlijkse technische controle van mijn auto. Het was de eerste keer dat ik met mijn auto naar de controle moest omdat hij nog maar 4 jaar was. Dus ik verwachtte eigenlijk geen problemen. Toen ze bezig waren met de keuring voelde ik dat er iets niet was zoals het zou moeten gaan, maar ik wimpelde mijn gevoel af want ik wou natuurlijk geen problemen manifesteren. Dus ik hield mijn gedachten positief en ging uit van een probleemloze keuring.

Tot de controleur me riep. Hij vertelde me doodleuk dat twee van de vier banden niet de correcte maat hadden en ik hierdoor een rode kaart kreeg. Wat???? Toen het leek om de twee banden te gaan die ik nog niet had vervangen en dus origineel bij het voertuig zaten, was ik helemaal van de kaart. Dat zou betekenen dat ik een voertuig had gekocht met verkeerde banden en dus al 4 jaar gevaar liep door met het voertuig te rijden.

Controle of vertrouwen

Lang verhaal kort… ik reed naar huis, voelde me gefrustreerd want nu moest ik door de schuld van anderen twee nieuwe banden kopen. Een kost waar ik niet op gerekend had. Bovendien moest ik binnen de 15 dagen dit in orde brengen én mocht ik met mijn voertuig niet meer rijden behalve naar de garage en de keuring. Een dikke streep door mijn planning. Bovendien had ik geen zin en wou ik geen energie en tijd daarin stoppen. Ik reed naar huis en belde met mijn ouders. Ik moest even mijn gedachten ordenen door met iemand anders te praten. We kwamen tot hetzelfde besluit, namelijk dat de garage hier een passend antwoord mocht op geven gezien het om de originele banden ging.

Dus na een telefoontje met de garage waar ik het probleem uitgelegd had, mocht ik langs gaan. Voordien had ik hulp gevraagd aan het universum en mijn gidsen om alles op te lossen voor mijn hoogste goed. Maar ik vroeg ook om mij te tonen wat de les was. Want alles in je realiteit is een kans voor lessen. Alles wat gebeurd is een kans om te groeien. Ik besloot om het los te laten omdat het niet aanvoelde als mijn probleem. Ik hoefde mij er niet slecht door te voelen, laat staan me door angst of een gevoel van slachtofferschap (waarom overkomt mij dit weer) te laten leiden.

Dus vanuit een gevoel van alles is reeds opgelost, ging ik naar de garage. Daar werd ik heel professioneel en vriendelijk geholpen. Ze hebben alles bekeken en opgezocht. Toen bleek dat de banden wel correct waren, maar dit stond op een kleiner symbool vermeld onder de normale plek van de juiste code. De verantwoordelijke van de garage belde naar de technische keuring voor me. Ik moest onmiddellijk terug gaan én kreeg zonder problemen een groene kaart en excuses.

Opgelost, les geleerd 😉

Vertrouwen en hulp vragen

Net door hulp te vragen aan het universum en mijn gidsen kon ik het stomme voorval loslaten in vertrouwen dat alles opgelost was. Hetgeen mij opgevallen was, is dat de oplossing zelf nooit in mij opgekomen was. Ik had gedacht dat er inderdaad een fout was gebeurd en hierdoor de problemen waren ontstaan. Echter door het los te laten, gaf ik de ruimte aan het universum om me te tonen dat er oneindig veel oplossingen zijn. Ook diegenen waar ik zelf niet aan dacht. En dat is wanneer magie zijn werk doet.

Dus wanneer je zelf tegen obstakels aanloopt of stomme voorvallen zoals dat van mij, zorg er voor dat je jezelf niet vast zet door ervan uit te gaan dat het op een bepaalde manier moet gebeuren… Vraag hulp, laat los, vertrouw en zie wat er gebeurd…

En dan komen we bij de vraag: hoe kan je loslaten?

Eenvoudig loslaten

Loslaten is eigenlijk niet zo moeilijk. Alleen hebben we het nooit geleerd en net daarom is het voor veel mensen lastig om de controle los te laten. Besef dat wanneer je de controle probeert vast te houden dat dit voorkomt vanuit het niet vertrouwen. Wat vertrouw je niet? Jezelf, je pad, het universum, dat er iemand is die altijd je back up is. Ik begrijp het… in het begin is het eng.

De touwtjes loslaten en zien wat er gebeurd… het is alsof je op een rollercoaster zit maar voelt dat de bescherming niet voldoende is om je stevig op je stoel te houden. Maar weet dat wanneer je zou vallen, het universum automatisch zorgt voor het valnet. Dus je bent beschermd. Altijd en overal, maar je moet vertrouwen dat het ook zo is. Het universum werkt niet onder het motto “eerst zien en dan geloven”. Het is omgekeerd “eerst geloven en dan zal je het zien”. Waarom? Wel omdat we met onze gedachten en emoties de realiteit om ons heen vormgeven. Hoe hoger je bewustzijn, hoe meer je bewijzen zal zien van deze universele wet.

Het is onmogelijk om dit allemaal in een blog of video uit te leggen, maar ik wil je alvast op weg zetten zodat je weet hoe je kan loslaten. Zodat je al kan experimenteren wat het voor jou betekent.

Bewust loslaten

Wanneer ik met een obstakel geconfronteerd wordt dan zorg ik er eerst voor dat ik bewust word van mijn gedachten en gevoelens. Zo ontdek je ook patronen… Welk thema komt naar boven, wat mag geheeld worden, waar denk je nog verkeerd vanuit iets wat je aangeleerd hebt. Elke situatie is natuurlijk anders. Vaak worden we in onze innerlijke rust verstoord omdat we het toelaten.

Meningen van anderen, uiterlijke omstandigheden waar je wellicht geen controle over hebt. En dat is beangstigend. Maar de innerlijke rust is er altijd. Door je aandacht te veranderen van buiten naar binnen, zal je dat merken. Vertrouw op wat je intuïtie zegt, niet op wat anderen je opdringen. Laat het universum jou tonen wat de beste oplossing is. Want met ons beperkte referentiekader zijn er oneindig veel mogelijkheden waar we nog niet aan dachten.

Hou alles open, alles kan, dus ook het kleinste, stomste waar je nu niet aan denkt…

Onthecht en laat je gedachten los

Eens je dat allemaal bewust hebt aangekeken en de emoties hebt erkent, keer je terug naar het nu. Focus op je ademhaling en vraag je zelf het volgende af:

– kan ik er nu iets aan doen

– moet ik er nu iets aan doen

– ben ik of iemand anders in gevaar

=> meestal is het antwoord altijd nee

Dus dat betekent dat je gewoon doorgaan met je dag en alles loslaten. Ontspan en focus op wat je wel wilt ervaren. Dan zorg je ervoor dat het universum alles kan oplossen voor jouw hoogst goed, want jij vertrouwt in het grotere geheel van alles. Ondertussen werk je doorheen elke trigger die opkomt want dat is de enige reden waarom er obstakels op je pad komen. Namelijk jou de kans geven om nog op een dieper niveau te helen. Zodat je de zuiverste versie van jezelf in de wereld kan zetten.

Neem controle over je leven

Dat is wat we ook doen in het mentorship groepstraject “zelfrealisatie via het hartgedragen bewustzijn”. We overlopen de verschillende fasen van ascentie en bewustwording. Een traject van 9 weken waarin we trauma’s helen op een diep level. Waar we overtuigingen ombuigen en leren hoe alles in onze realiteit een spiegel is voor waar we zijn op het pad van zelfontwikkeling en zelfrealisatie.

Wil je meer tools en tricks aanleren zodat je jouw passie kan vormgeven en je beste leven nu al kan ervaren? Wel, dan nodig ik je uit om samen met mij dit transformerende traject te doorlopen. Lees er meer over en voel wat het met je doet. Ik leer je graag kennen.

In oneindige liefde voor jou,

Lindsey

💫🔥💚

PS: En zoals altijd wil je samenwerken? Heb je antwoorden nodig op jouw vragen? Contacteer me, dan kijken we wat jij nu nodig hebt om weer verder te kunnen. Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals de video-serie over manifestatie.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉