Welke lessen zijn er te leren van een virus zoals COVID

Welke lessen zijn er te leren van een virus zoals COVID? Hoe haal je het meeste uit een periode die de geschiedenis zal ingaan als levensveranderend? Misschien wordt 2020 wel herinnerd als één van de donkerste periodes uit de geschiedenis. Wie zal het zeggen? Wat maakt het jou uit hé. Het belangrijkste is wat jij eruit kan en zal leren. Daar wil ik het met jou even over hebben.

Lock down & vrijheid

Komt er een nieuwe lock down? Gaat het nog lang duren? Wanneer zal alles weer normaal zijn? Dat zijn allemaal vragen die je wellicht ook al gehoord hebt of misschien vroeg jij zelf ook die vraag. Mijn antwoord is altijd vanwaar die vragen? Wat maakt dat jij dit alles wenst te weten. Want zelf heb ik er nog geen enkele keer bij stilgestaan en me afgevraagd of er een tweede lock down komt door het COVID. Ik ga ervan uit dat dit niet zo is.

Bovendien heb ik ook nooit het gevoel gehad dat ik mijn leven moest aanpassen, behalve dan het dragen van een mondmasker. Mijn kinderen kregen al huisonderwijs en ik werkte reeds van thuis uit. De enige verandering die ik ervaarde was dat ik mijn focus mocht verleggen van offline werken naar enkel nog online. En eerlijk gezegd dat werkt even goed, misschien zelfs nog beter. Maar daar gaat het nu niet om.

Om een antwoord te geven op “gaat het nog lang duren”, tijd is een illusie. Dus ja en nee… hangt ervan af wat lang voor jou betekent. Wat ik jou wel kan meegeven is dat de tijd ook afhankelijk is van het collectieve bewustzijn. Maar als je de astrologie erop naslaat, dan zal je merken dat de standen van de planeten in zo’n constellatie staan zoals we al jaren niet meer gezien hebben. Sommige zelfs meer dan 100 geleden. Wat duidt op een massieve verandering. En dus niet alleen een individuele verandering in elke mens teweegbrengt, maar als doel heeft ganse gemeenschappen af te breken en te hervormen.

Covid neemt in kracht af

Bovendien komen we aan het hoogtepunt van de COVID-crisis. We zitten echt op het puntje van de berg… eigenlijk er net voor waardoor iedereen de spanning en de verandering voelt maar we zien nog geen bewijs in de realiteit. Net daar is het weer belangrijk om overgave en vertrouwen te hebben. Vanuit astrologisch standpunt zal de energie en vooral de frustraties/de angsten die nu heel voelbaar zijn in het collectief na deze week verzachten. Zeker nu het einde van 2020 bijna in zicht is, zal je zien dat veel poorten sluiten. Planeten komen opnieuw verder van de aarde te staan waardoor hun invloed minder krachtig is.

Je weet het of niet, maar het virus COVID is ontstaan onder invloed van het collectieve bewustzijn. Wat dus betekent dat we via dezelfde weg het virus kunnen verslaan. En neen in tegenstelling tot wat je denkt, betekent dit niet dat we massaal weer in lock down gaan door een opflakkering van COVID én onszelf afsluiten van de medemens. Wij zijn immers wezens die een immuunsysteem opbouwen door in contact te komen met virussen en bacteriën. Hoe denk je dat er anders een groepsimmuniteit komt? Heel lang heb ik me niet uitgesproken over het virus, over de aanpak of over het verplicht dragen van mondmaskers. Toch niet via deze weg, mensen uit mijn omgeving weten natuurlijk wel hoe ik erover denk en wat de informatie is die ik van mijn gidsen en hogere leiding ontvang.

Omdat ik merk dat de angst voor het COVID-virus weer aangewakkerd wordt via media, wil ik een tegengif bieden voor de angst die verspreid wordt. En dat tegengif is Liefde en vertrouwen. Niet alleen de les: vertrouwen in het hogere plan waar we allen deel van uitmaken, meer nog vertrouwen dat alles verloopt zoals het moet verlopen. En ik ga zelfs nog wat verder… vertrouwen dat jij als lezer van dit blog beseft dat het tijd is om de lessen te leren die het virus en alles wat ermee verbonden is, jou brengt.

Overgave & vertrouwen

Wanneer je op het spirituele pad van bewustwording en zelfrealisatie loopt dan zal je weten, voelen, horen en zien dat alles in je buitenwereld er is om jou iets te leren. Ja ook de zaken waar je zogezegd geen controle over hebt. Want dat zijn net zoals angst en twijfel allemaal illusies.

Wij mensen hebben niet alleen een individueel bewustzijn (geheugen), maar zijn ook verbonden met het collectieve bewustzijn (geheugen). Daarin zijn allerlei overtuigingen, visies, ideeën, patronen, karma,… van eeuwen ver, opgeslagen onder invloed van de collectieve energieën. Door angst te verspreiden via de media wordt de collectieve energie weer getriggerd met als doel de energie te verlagen. De laatste jaren is de collectieve energie verhoogd waardoor meer en meer mensen in contact komen met lichtcodes (sleutels) die hun bewustzijn aanwakkeren. Ze herinneren zich wie ze zijn. Meer nog ze stappen in hun kracht en gaan verantwoordelijkheid nemen voor hun leven.

Sommige zielen hebben niet ingetekend op dit “programma” naar een hoger bewustzijn én zijn nog niet klaar om uit de matrix van de 3D te stappen. Hun ziel heeft nog niet de maturiteit of de ervaring om mee te liften op de hogere energieën. Deze mensen voelen nu des te meer hoe de wereld in elkaar aan het vallen is. We zijn immers met zijn allen een nieuwe wereld aan het vormgeven. Mensen die nog steeds leven vanuit de lagere energieën en te koppig zijn om het “licht” in zichzelf te zien, zullen ook deze angsten, frustraties, machtsmisbruiken enz… voelen. Het zal ook erger worden totdat ze letterlijk wakker geschud worden of tot hun ziel beslist dat het genoeg geweest is. Want deze zielen zijn niet in staat om verbinding te maken met de hogere energieën, met het 5D-grid op aarde.

Grote schoonmaak

Het virus is er enerzijds om de koppige zielen wakker te schudden. Anderzijds biedt het virus de kans aan de zielen die niet wensen mee te gaan om op deze manier te transformeren. Hiermee bedoel ik dat deze mensen ziek worden en sterven. Of ze worden niet ziek en krijgen een ongeval (dus het hoeft niet persé met het COVID-virus te maken te hebben). We hadden evengoed iets anders als collectief kunnen kiezen, zoals aardbevingen, inslag van een meteoriet, overstromingen, oorlogen…

Hoe dan ook, zielen die niet wensen mee te gaan, zullen deze planeet verlaten de komende jaren. Afhankelijk van hoe ver hun ziel wenst mee te gaan zullen ze nog dit jaar of pas over 10 jaar de aarde verlaten. Daarmee zijn we op het punt gekomen waar je moet beseffen dat overgave tijdens je spirituele groei en ontwikkeling een belangrijk ingrediënt is. En dus ook in de aanpak van dit virus.

Want alles wat je moet en mag ervaren, zal sowieso op je pad komen. Dus wat voor zin heeft het om niet meer van je leven te genieten uit angst dat je het virus zou krijgen? Tenslotte zal de angst ervoor zorgen dat je energie verlaagt waardoor je automatisch vatbaarder bent voor ziekten, dus niet alleen het COVID-virus… Denk hier eens over na… wat als jij door jouw energie te verhogen, door te genieten van het leven, door blij en gelukkig te zijn ervoor kan zorgen dat je beter bestand bent tegen welk virus dan ook? Zou je dan nog steeds kiezen om in angst te gaan zitten?

Hoe zuiver ben jij

Gebruik je gezond verstand zoals je al je ganse leven gedaan hebt (tenzij je smetvrees hebt, dan zou ik het anders gaan doen). Was je handen zoals je aanvoelt dat nodig is. Hou er een persoonlijk, gezonde hygiëne op na. Voed je lichaam met gezonde, verheffende dingen. En dan spreek ik hier zelfs nog niet over het voedsel dat je eet. Maar over alle andere dingen die je dagelijks absorbeert.

Met welke mensen omring jij je? Naar wat kijk je op televisie, internet… wat lees je? Wie volg je op sociale media? Want onthoudt dat dit ook een verlenging is van je energie. We zijn echt allemaal met elkaar verbonden en hebben zo’n invloed van elkaar. En dus ook op wat er collectief gebeurt. De leiders die een land regeert, zijn een veruiterlijking van het collectieve bewustzijn van dat land.

Leer hoe jij als energie werkt. Stop met te denken en te leven vanuit de fysieke vorm die je nu hebt. De invloed die we op elkaar hebben is zo groot. Hiervoor hoef je zelfs niet fysiek bij elkaar te zijn. Telkens je denkt aan iemand maak je energetisch een koord aan… Kan jij je nu voorstellen hoeveel koorden je vandaag al aangemaakt hebt? Wat als iemand anders dat ook bij jou doet maar vanuit angst, vanuit afhankelijkheid…

Yep, dan is dat niet gezond voor jouw energie. Dus daarom doorbreek elke avond de koorden die je niet meer nodig hebt en niet meer voor je hoogste goed zijn. Enkel de koorden gemaakt vanuit zuivere Liefde blijven. Je kan dus nooit iemand afsnijden waar het niet van bedoeld is. Vraag hiervoor hulp aan je gidsen, ze zullen je met véél plezier verder helpen.

Energie verhogen via innerlijk werk

Dus mijn boodschap: je hebt heel wat te leren nav het virus. Waar loop je tegenaan door de veranderingen in de samenleving? Met welke ideeën word je geconfronteerd? Hoe komt het dat je enkel alleen maar aan doemscenario’s denkt wanneer je de mogelijkheid om een positieve afloop te bedenken. Vergeet niet jij geeft je leven vorm via jouw gedachten én niemand anders.

Geef niet langer je kracht weg aan energieën buiten jezelf. Breng je focus naar jezelf, naar jouw dromen én vertrouw dat wanneer jij het nodige werk doet je alles zal ontvangen wat je maar wenst als dit voor ieders hoogste goed is. Je bent hier nu in deze tijd geboren om te leren over jouw werkelijke afkomst. Dus laat je niet afleiden van het werkelijke doel, nl. jouw ontwaken zodat je zelf weer krachtiger wordt.

Laat je niet verleiden om mee te gaan in doemdenken, angst en horrorscenario’s. Gebruik je onderscheidingsvermogen, blijf in het nu (gebruik hiervoor je ademhaling als dat lastig is voor je), grond jezelf dagelijks en wat je ook doet, ga vooral niet mee in de angst. Want dat is een illusie van de oude 3D-wereld.

En zoals altijd wil je samenwerken? Heb je antwoorden nodig op jouw vragen? Contacteer me, dan kijken we wat jij nu nodig hebt om weer verder te kunnen.

In licht en oneindige Liefde,
Van dienst voor ieders hoogste goed,
Lindsey
💚💫🔥

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉