Wat is gelijkwaardigheid in relaties?

Wat is gelijkwaardigheid in relaties? Wat is de meerwaarde en hoe werkt het dan? Je hebt er wellicht al over gehoord. Zeker als je al enige tijd het nieuws in de spirituele wereld volgt. De templates van relaties zijn aan het veranderen. Net zoals wij allemaal als mens, als ziel aan het veranderen zijn. Maar nog niemand weet al hoe het nieuwe template voor relaties er dan uitziet en voelt.

Levenslang leren

Toen mijn gidsen dit thema naar voren bracht om over te schrijven en spreken, wist ik niet goed wat ik hierover mocht delen. Ik leer immers zelf nog elke dag over gelijkwaardigheid in relaties via mijn tweelingvlam connectie.

De manier waarop ik voordien een relatie aan ging, werkt natuurlijk niet in deze connectie. Wat ervoor zorgt dat wij constant verplicht zijn om alles te evalueren en het dan anders te gaan doen.

Via vallen en opstaan, ontdekken we zowat het inhoudt om via het nieuwe template in een relatie te zijn. Eén van de zaken waar je meer bewust mag over worden, is de samenhang tussen vrouwelijke en mannelijke energie. Eerst en vooral in jezelf om dan van daaruit toe te passen en uit te zoeken hoe dit ook speelt in relaties.

Relaties in het verleden

Eeuwenlang belichaamde de vrouw een vervormde versie van de vrouwelijke energie. De vrouw bleef aan de haard. Ze was de verzorgende, voedende component in de relatie. De vrouw was jarenlang de ontvanger. Letterlijk en figuurlijk. Kijk maar hoe het rolpatroon lang geweest is en hoe de vrouw onderdrukt werd door de mannelijke energie.

De vervormde mannelijke energie, belichaamt door de meeste mannen, doorheen de eeuwen heen, toonde zich als diegenen die naar buiten ging. De wereld in, diegene die actie ondernam, keuzes maakte, de richting bepaalde. De man had de taak om te voorzien zodat zijn gezin kon overleven. Op dat punt zou je kunnen zeggen dat de man gaf aan de vrouw.

Echter toen vrouwen meer en meer in hun mannelijke energie gestapt zijn, kwam een ommekeer. Alleen stapten de vrouwen in de vervormde mannelijke energie waardoor ze te veel in die rol zijn gaan staan. Vrouwen werden te onafhankelijk. Zelfs tot op het punt dat je zelfstandig kinderen kan krijgen zonder dat er een man aan te pas komt. Dit is misschien wel het duidelijkste voorbeeld dat vrouwen te onafhankelijk geworden zijn.

Maar mannelijke energie zonder de vrouwelijke energie is niks. En omgekeerd is de vrouwelijke energie zonder de mannelijke een ongeleid projectiel. Hierdoor gaat de vrouwelijke energie alle kanten uit zonder iets te bereiken. Vrouwelijke energie heeft de structuur en richting van de mannelijke energie nodig om te kunnen vormgeven, om te kunnen manifesteren.

Eenheid in jezelf

Hierdoor is het belangrijk om eenheid in jezelf te creëren. Het helpt je niet alleen om contact te maken met het diamanten bewustzijn. Door eenheid in jezelf te brengen, heel jij ook karmische patronen van afhankelijkheid, verlatingsangst en bindingsangst.

De vervormde mannelijke en vrouwelijke energieën worden héél in zichzelf waardoor ze beter kunnen samenwerken. Deze eenheid is ook de basis vooraleer je kan komen tot eenheid met een andere ziel. De reden hiervoor is dat je leert dat je een eenheid kan vormen met een andere ziel zonder je eigen individualiteit en vrijheid te verliezen.

Eenheid met een partner

Vrijheid in een relatie is dat je de ruimte en tijd krijgt om jezelf te zijn, je eigen verlangens na te jagen. Vrij om je authenticiteit te uiten. Meer nog hoe authentieker je bent, hoe meer je jouw zielspartner naar je toetrekt. Door deze aantrekking en de onvoorwaardelijke Liefde die er is, leer je hoe jij jouw authenticiteit kan vormgeven. De andere mag er zijn met alle pro’s en con’s. We willen de andere niet langer veranderen of aanpassen. Wel vertrouwen we dat de ander zijn unieke pad loopt en wij dat van ons mogen lopen.

Terugkeren op gelijkwaardigheid betekent dit dat jij gelijk bent als je partner. Jullie hebben eenzelfde waarde. Wat niet betekent dat jullie dezelfde zijn. Integendeel… gelijkwaardigheid betekent dat “samen” zijn een meerwaarde is en dit samenzijn je stimuleert om nog meer in je authenticiteit en heelheid te gaan staan.

Gelijkwaardige relaties

Want de ander geeft je de ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je graag doet, kortom je eigen lessen te leren. Wetende dat er altijd iemand is om op terug te vallen als je het even niet meer weet. Het licht niet meer ziet of van je pad gevallen bent door je eigen schaduwen.

En wat de andere voor jou betekent, is ook omgekeerd het geval. Je hoeft geen tijd of energie te verspillen aan het afvragen of de ander nog verbonden en toegewijd is aan jullie relatie.

Je vertrouwt dat alles een weerspiegeling is van je innerlijke balans. Hoe meer je in je zuivere zelf staat, hoe zuiverder je connecties en relaties worden. Je geeft zonder er iets voor terug te verwachten. Je geeft de ander ruimte en maakt je geen zorgen. Want je vertrouwt dat de andere in staat is en alles in zich heeft om zijn leven zelf te leiden. Om zelf bewuste keuzes te maken voor ieders hoogste goed. Je vertrouwt dat wanneer de andere nood heeft aan jouw luisterend oor of een bemoedigende knuffel die zelf het initiatief zal nemen en het zal tonen.

Kortom dat de andere het jou zal laten weten door hierover een gesprek te starten. Je hoeft dus niet constant zelf in verzorgmodus zitten. Of een barometer bij te houden om te weten hoe goed of slecht het gaat met de ander. De enige verantwoordelijkheid die jij hebt, is zorgen voor jezelf terwijl je de andere in onvoorwaardelijke Liefde houdt.

Nieuwe templates

Gelijkwaardigheid is alles. Beide partners zijn heel in zichzelf. Ze lopen elk hun eigen pad, ook al is de ander jouw tweelingvlam of een diepe zielsconnectie. In de nieuwe wereld waarin je leeft vanuit een hoger bewustzijn gaat het vaker om vertrouwen dan om controleren. Eerder overgave dan sturen… niet alleen in het verwezenlijken en vormgeven van je eigen leven, maar ook in elke interactie met een andere ziel.

Hoe je het draait of keert, de wet van resonantie brengt samen met de andere universele wetten wat jou toekomt. En toont je waar je nog niet in balans bent. De stukken waar je nog werk te doen hebt, worden verlicht in relaties zodat jij ze kan aankijken en helen. Want dat maakt jou zuiverder en brengt je dichter bij je ware zelf. We hebben niet de taak om ervoor te zorgen dat de andere zich comfortabel voelt.

Wel de belofte dat we de andere zien voor wie hij/zij is met alle licht en alle schaduw die er nog is. Omdat via het licht van jouw onvoorwaardelijke Liefde jij de andere de kans geeft om zijn schaduw in het licht en de Liefde te brengen. Jij lost de problemen van de andere niet op. Echter jij toont vanuit Liefde dat de andere krachtig genoeg is om zelf het antwoord te vinden. Hierdoor worden jullie beiden krachtiger en onafhankelijk. Om dan samen te komen in een oneindige, krachtige, onvoorwaardelijke Liefde van eenheid.

Daar gaat gelijkwaardigheid om.

In oneindige licht en Liefde,

Lindsey

💚🔥💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie, je missie? Dan is een online reading  iets voor jou! Dan kan je alle vragen stellen die je in je hoofd hebt en die je slapeloze nachten bezorgen.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.