Liefde, leven en de dood…

Liefde, leven en de dood hebben een rare driehoeksverhouding. Vind je niet? Als je nadenkt over de relatie dat liefde heeft met leven als ook met de dood. Laat het jou dan niet dieper nadenken over de betekenis van liefde.

Ik schreef al vele malen dat we eigenlijk allemaal diep van binnen op zoek zijn naar liefde. Wellicht is dat de enige missie die elke ziel hier op aarde deelt. De zoektocht naar die ene, ware, diep liefde. De tocht doorheen dalen en rivieren, langs kale bergtoppen en weelderige bossen. Het thema van heel wat films en boeken. Toch lijkt niemand het geheim van die ene ruwe diamant te kennen. Doorheen de zoektocht naar die diamant raken velen afgeleid. Ze zijn moe van de tocht en ipv te rusten en geduldig te wachten, gaan ze settelen en kiezen ze een alternatieve route. Of die het waard is, zullen ze pas weten als ze dit leven weer verlaten doorheen die poort des dood.

Dan zullen velen zich weer herinneren waarom ze hier in de eerste plaats waren. Niet voor die dure auto, luxe kleren of rolex om hun pols. Ook niet voor de vele goudstaven in de kluis en unieke kunstwerken aan hun muur. Nee, hun ziel wou ervaren hoe het is om onvoorwaardelijk geliefd te zijn terwijl ze de vorm van een mens hebben aangenomen.

De dualiteit waar ze in terecht gekomen zijn, waren als zand voor hun ogen. Het snelle geld, de illusionaire veiligheid die met alles kwam, liet hen nog verder afzakken van hun pad. Terwijl alle emoties werden onderdrukt want dat is de enige manier waarop hun ziel kon weten dat ze verder van het pad verwijderd werden. Nu velen weer ontwaken en het échte doel van hun leven opnieuw ontdekken, komen de emoties vrij. Zo ook, net voor je de overstap maakt naar je verder energetische leven en hier in de 3D realiteit op aarde dus sterft. Je sluit dit ene hoofdstuk af maar gaat verder met alles wat je ervaren hebt. Niet met wat je verzamelt hebt.

Velen schrijven dat de enige echte ruwe diamant ligt waar niemand hen kan vinden. Gelukkig zijn we in een tijdperk aangekomen dat meer en meer mensen beetje bij beetje open gaan staan voor wat is. De lessen van onvoorwaardelijke liefde zijn uitdagend maar in het leren loslaten en vertrouwen zal je het pad naar die ene ruwe diamant vinden.

Liefde is er wanneer een kind wordt geboren. Ik herinner me wanneer ik in mijn eigen kleine bubbel ging toen mijn kinderen geboren werden. De liefde die ik voelde, was onbeschrijfelijk. De verbinding die er was ongelooflijk wonderlijk. Die eerste weken leek alsof de wereld stopte met draaien. Ook al was dat niet de ervaring van al die andere miljoenen mensen op dat ogenblik. Dat was mijn ervaring, mijn realiteit omdat dit was wat mijn ziel koos. Zo werkt ook bewustwording. Wat wil jij ervaren? Dat is waar je mag op focussen. Nu er in mijn dichte kring opnieuw het einde nadert van een leven word ik herinnerd aan die eerste weken. Want ook al lijkt het alsof we iets gaan verliezen. De liefde is er opnieuw.

De bubbel waarin mensen verdwijnen bij de komst van de dood is net dezelfde als toen er een nieuw leven ontstond. Er is geen verschil tussen geboorte en dood. Het is verandering van de vorm die een energie aanneemt. Van fijnstoffelijk naar menselijke vorm (wat iets vaster is waardoor we elkaar zien, kunnen aanraken, knuffelen, liefde delen en ervaren). Tot op het punt waarop de ziel het lichaam weer loslaat. Alle grondingskoorden ontkoppelt en weer overgaat in pure, energetische vorm. Op dat ogenblik zijn alle emoties ook zichtbaar voor de ziel. Alles wat ooit weggeduwd werd, is er.

Net daarom gaat het bewust worden in dit leven er over dat we zo zuiver mogelijk worden in ons zijn. Dat we eerlijk en open zijn over de emoties die door ons heen stromen. Want emoties zijn energie in beweging. Hou je de emoties vast in je lichaam dan gaan ze voor blokkades zorgen in je lichaam. Wat sommigen trauma noemen of wat dan ook. Het maakt niet uit. Door je lichaam te leren kennen, zal je niet alleen gezonder worden. Je zal ook sneller alle energie kunnen transformeren op een “hoger” niveau. Leer emoties op een goeie manier gebruiken, leer ze begrijpen en leer jezelf kennen als een ware meester. Werk dan met de universele vlammen om jezelf te versterken en alle beperkingen en ideeën die je nog hebt om te buigen tot liefde. Want dat is je ware kern.

Wat mijn persoonlijke situatie nu betreft, heb ik een heel deel van die emoties voor mijn familielid getransformeerd. Zodat zij die ballast niet meer hoeft mee te nemen naar een volgende incarnatie maar nu al kan ascenderen in het hogere eenheidsbewustzijn. Dat is wie we zijn en wat we hier te doen hebben. Van invloed zijn, van dienst zijn, impact maken op grote schaal. Los van het feit of je erkenning krijgt. Je weet beter. We zijn bedoeld een toonbeeld van onvoorwaardelijke liefde te zijn.

Wat zal jij kiezen?

Ik stuur je alvast heel veel liefde
Dat alle mogelijkheden voor je open mogen zijn.

Lindsey

💚💫🔥

PS: Volg de training “manifesteren met de elementen” om te leren hoe ik manifesteer op een moeiteloze manier.

Meer inspiratie nodig, liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en de collectieve energieën.