Relaties zijn iets speciaal

“Relaties zijn iets speciaal,” was hetgeen me opviel tijdens een gesprek dat ik laatst had. Ik bevestigde de zin van mijn gesprekspartner. Echter de zin bleef door mijn hoofd spoken waardoor ik me afvroeg, is dat wel zo?

Je rolmodel voor relaties

Hoe je relaties aangaat? Wat moet je zeggen? Een handleiding bij relatieproblemen… niets van dit alles leer je op school. En ook tijdens het huisonderwijs proces waar ik met mijn kinderen doorheen ga, merk ik dat het aangaan van relaties, het leren luisteren, het opkomen voor jezelf met respect voor de andere… dit zijn zaken die je nergens bewust geleerd hebt. Dus de meesten van de volwassenen keken naar hun rolmodellen om te weten/zien hoe het dan moet, wat je kan doen. Maar wat als jouw rolmodellen eigenlijk zelf niet de beste voorbeelden kregen? Ben jij dan wel ooit in staat om op een evenwichtige manier relaties aan te gaan?

Door de echtscheiding waar ik vorig jaar doorheen ging, besef ik nu heel hard dat het niets uitmaak hoe jouw ouders een relatie hadden. Of je ouders gescheiden zijn of niet, zegt niets over de manier waarop jij naar relaties gaat kijken. Ja, het kan wel zijn invloed uitoefenen op jouw ontwikkeling. Echter het hoeft het niet voor altijd te tekenen.

Want indien dat zo is dan komt dit doordat je vooral de wonden en de vervormde overtuigingen van hun ervaringen hebt overgenomen. Maar dat betekent niet dat jij daarom dezelfde ervaringen zal meemaken. Wat voor nut zou dat hebben? Dan zouden we toch niet met zijn allen moeten incarneren als we zo zouden kunnen leren. Kijken naar anderen en hetzelfde nadoen, leert je enkel dat dit niet de beste keuze voor jou was. De bedoeling van hier op aarde leven is dat je zelf op zoek gaat welke oplossingen bij jou passen. Op welke manier wil jij een relatie ervaren en aangaan? Wat vind jij belangrijk? Wat geeft jouw emotionele vervulling? Hoe kan jij het anders doen?

Complexe relaties

Relaties zijn complex omdat we het gewoon complex maken. Maar wanneer je weet hoe het eigenlijk écht werkt dan zijn er geen onoverkomelijke obstakels & problemen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden als er zielen zijn. Het is niet Liefde die jou gekwetst heeft en je pijn heeft gedaan, wel de verwachtingen, de ideeën én je eigen bagage die jou opnieuw geraakt heeft.

Relaties gaan stuk doordat we onze eigen gebroken stukken projecteren op de andere. Terwijl in wezen niemand schuldig is. Kijk maar eens rond… in de meeste relaties gooien we angsten en volledige rugzakken met trauma’s naar elkaar. In het begin dan weet je niet goed wat je daarmee moet aanvangen. Je bent overweldigd, maar eigenlijk mooi mens is het niet jouw taak om de lasten van een ander te dragen. Dus het enige wat je mag doen, is de rugzak in Liefde teruggeven.

Niet veel mensen zijn al klaar om op deze manier in relaties te stappen want het vraagt werk en een andere kijk op het leven én dus ook op relaties. Tijd, energie en introspectie om met jezelf aan de slag te gaan. Wanneer jij je gekwetst voelt door het gedrag van je partner, wanneer jij je ontgoochelt voelt omdat je partner anders reageert dan je had gehoopt… dan kan ik je nu zeggen dat je nog heling te doen hebt. En dat is niet erg, zolang je stopt met het te negeren.

Heel jezelf, heel je relatie

De schaduwen en pijnen komen boven via onze relaties net omdat we ze zouden kunnen helen. Dus ja, relaties zijn iets speciaals. Dat klopt voor een gedeelte omdat we al onze bagage meeslepen in de relatie terwijl die bagage eigenlijk in het verleden hoort én dus mag losgelaten worden. Door je connectie, je relatie zuiver te houden van al die ballast zal je merken dat ware, onvoorwaardelijke Liefde warm & ongelooflijk magisch aanvoelt.

Het is jouw taak om je partner niet te belasten met jouw stukken. Dat is jouw verantwoordelijkheid want het enige dat je partner kan doen, is luisteren én er zijn voor je. Samen het pad lopen… maar jij mag het werk doen. En dat zal altijd zo zijn. Of je nu een relatie aangaat met een karmische partner, een soulmate of je tweelingvlam. Het innerlijke werk is jouw missie.

Je partner komt je iets leren, je iets tonen, je iets spiegelen. Net door elkaar de ruimte te geven om elk aan zijn eigen stuk te werken, zal je zien dat relaties eigenlijk niet zo moeilijk zijn. Het vraagt wel van je om eerlijk en open te zijn. Gezonde grenzen stellen, helen van afhankelijkheid in relaties, heelheid in jezelf creëren, balans brengen in jezelf en in de connectie wat dan vervolgens een stevige basis zal zijn om de “heilige relatie” te ervaren waar vele zielen naar op zoek zijn.

Heilige relaties

Waar twee zielen samenkomen vanuit onvoorwaardelijke Liefde is er onthechting en toch emotionele betrokkenheid. Er is connectie en Liefde vanuit een gezonde energie ipv de vervormde energieën waar de meesten in relaties stappen. Of we zoeken een relaties om niet alleen te hoeven zijn. Hoeveel mensen zijn of blijven in relaties omdat ze bang zijn voor de oordelen van anderen? Wanneer je oordeelt over iemand anders dan heb je nog niet het eenheidsbewustzijn omarmt. Want wanneer je leeft vanuit eenheid dan weet je dat oordelen een uiting is van het zien van jezelf los van de ander, gescheiden van de ander. Terwijl we allen verbonden zijn én afkomstig zijn van dezelfde energiebron.

Wat jij doet in je leven, heeft zijn invloed op de rest van ons. Als jij oordeelt over een ander of jezelf beter vindt, dan ontken je een belangrijk deel van jezelf en zal je nooit de diepe, zuivere onvoorwaardelijke Liefde ervaren waar je zo naar verlangt. Gezonde emotionele betrokkenheid ontstaat niet vanuit afhankelijkheid, maar vanuit die ware, oprechte Liefde.

Kortom hoe meer je evolueert en je ziel leert over het leven, hoe meer je zal ontdekken dat ook je seksuele relatie zal veranderen. Seks is niet langer enkel een fysieke daad van genot. Het is helend. Seks met de juiste partner én vanuit de juiste intentie, brengt eenheid in jezelf, bij je partner & in de relatie. Daarom gaan mensen met een hoger bewustzijn zich meer en meer distantiëren van een one-nightstand. Net omdat je zoveel energie én dus ballast van de andere overneemt. Als je weet dat je al energie kan overnemen door enkel in iemand zijn energieveld te zijn of zoals bij tweelingvlammen door de spirituele energetische connectie (energiekoord) dan kan jij je wel voorstellen wat je allemaal overneemt bij een seksuele connectie.

Dus ja relaties zijn speciaal. Maar de sleutel tot een magische, diep verbindende connectie ligt in jezelf. Werk aan jezelf, ga met jezelf aan de slag, volg je eigen bliss en zorg dat je meer en meer de trilling aanneemt van je eigen essentie ipv de overgenomen energieën, pijnen, trauma’s, ideeën, visies en overtuigingen van anderen. Want dan zal jij jouw unieke partner aantrekken… diegene die de ultieme spiegel vormt van jouw ziel. En dan is je relatie speciaal in een magische, opwindende en stimulerende manier. Wat jou doorheen een fantastische transformatie zal laten gaan waardoor je nog meer in je kracht zal komen te staan. En zo mooi mens creëren we de nieuwe wereld.

In licht en Liefde
Van dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉