Rouwen en veiligheid in relaties

Rouwen en veiligheid in relaties is een thema die ik nog niet vaak zie passeren in de spirituele wereld. Zoals je weet, deel ik waar ik zelf tegenaan gelopen heb of wat ik zie voorbijkomen bij klanten en volgers. Net omdat dit dan een thema is waar nog andere zielen tegenaan lopen, lessen te leren hebben. Of tenminste bewust mogen over worden.

Diepe transformatie

Sinds oktober 2020 heb ik veel diepe emoties weer aangekeken, geheeld en getransformeerd. Het duwde me opnieuw tot de rand waardoor ik meermaals dacht niet te slagen. Me afvragend wanneer er een einde aan kwam. Echter we zijn altijd sterker dan we denken én krijgen enkel dat voorgeschoteld waar we klaar voor zijn om mee om te gaan, te helen.

Net daarom mocht ik de tijd nemen om dieper in te zoomen op de manier waarop ik relaties deed. Toen op een bepaald ogenblik me duidelijk werd wat er werd getoond, waar ik bewust mocht over worden. Namelijk dat ik een hele tijd reageerde en leefde vanuit een oud paradigma over relaties.

Oude relatie paradigma’s

Als je terugkijkt in de geschiedenis dan was er een lange tijd waar meisjes werden opgevoed om een goeie vrouw te zijn en om kinderen op te voeden. Niets meer, niets minder. Ze werden zelfs niets verteld over hoe kinderen verwekt werden… echt hé!! Mocht je Netflix hebben, dan is er een leuke serie Bridgerton die daar ook op inspeelt. Maar daar gaat het nu niet om.

Het maakt wel duidelijk hoe we vanuit de maatschappij en opgelegde ideeën jarenlang relaties gedaan hebben én eigenlijk nog doen. Namelijk volgens oude paradigma’s die zo verankerd zijn in het collectieve bewustzijn dat we ernaar leven zonder dat we het bewust zijn. En daar ligt het gevaar.

Liefde heelt relaties

Onbewuste keuzes maken, brengt ons pijnen en triggert nog meer diepe emotionele wonden. Daarom is het ook belangrijk om te rouwen na een stuk gelopen relatie. Neem de tijd om even alleen te zijn, om bewust te worden over wat er gebeurd is in die stuk gelopen relatie. Wat maakt dat je nu verdrietig bent? En het maakt niet uit of jij diegene bent die de relatie beëindigde of niet. Het gaat erom dat je kijkt waar die persoon jou het meeste triggerde. Want daar ligt je groei.

Als je dat consequent doet na elke relatie, zal je als ziel een enorme groei doormaken. Elke relatie of het nu romantisch of vriendschappelijk is, komt op je pad met een reden. Vaak is dat om onbewuste patronen en paradigma’s bewust te maken. Alleen als jij de les niet wilt leren, zal de relatie ook mislukken maar zal je tegen hetzelfde (vaak nog een stukje erger) aanlopen in je volgende relatie. En dat wil je toch niet?

Veiligheid in relaties

Dus om terug te keren naar het paradigma waar ik het vandaag met je wil over hebben. Want er zijn er natuurlijk nog veel meer, jammer genoeg. Ik heb het over het paradigma dat de meeste mensen in een relatie vluchten of willen zijn omdat ze zich hierdoor veiliger voelen.

Ik heb het afgelopen weken ervaren in de connectie met mijn tweelingvlam. Toen ik tijdens een gesprek met mijn zus mijn gedachten aan het ordenen was, zag ik het. Laat mij uitleggen wat ik precies zag.

Als tiener was ik meestal in een relatie. Er waren weinig momenten waar ik niet bij iemand was of waar ik niet op iemand gefocust was. Bovendien als een relatie voorbij was (al dan niet door mijn eigen keuze), nam ik meestal niet de tijd om te helen van het verdriet. Of je zou kunnen zeggen, nam ik niet de tijd om de lessen die ik geleerd had te integreren.

Ik reinigde mijn energie niet van de relatie. En ik sneed de energetische koorden niet door. Toen wist ik nog niets van dit alles. Dus ging ik eigenlijk met versnipperde energie van mezelf, verbonden met de energie van al mijn vorige partners door naar de volgende relatie. Natuurlijk kan je jou wel voorstellen dat geen enkele van die relaties lang standhielden. Want ik was op zoek naar veiligheid, een soort van bevestiging. Het idee dat als er één iemand van me houdt, ziet wat ik toen nog niet zelf kon zien, ik het wel waard moest zijn om te leven en de wereld in te stappen en te doen wat ik graag doe.

Vervormde vrouwelijke energie

Mijn familie zei toen altijd dat ik zo hard veranderde en helemaal op ging in de relatie die ik had. Ik had (toen al) de behoefte om één te worden met die andere. Maar daardoor verwaarloosde ik wie ik werkelijk was. Die behoefte om één te worden, kwam voort uit mijn gekwetste vrouwelijke energie. Een oertrauma waar ik eerder over schreef. Een patroon dat ik vaak zie terugkeren bij vrouwen die hoofdzakelijk de vrouwelijke energie belichamen. Zeker wanneer ze de wond in zichzelf nog niet geheeld hebben.

Het constant achterdochtig zijn waar de partner zit, willen weten met wie ze spreken of chatten. Dat brengt een zware last mee in de relatie waardoor als deze niet geheeld wordt, de relatie doet mislukken. Wanneer er geen vertrouwen is in jezelf, kan je de andere niet vertrouwen. Als je relaties nodig hebt om je zelfvertrouwen, zelfwaarde te versterken, zal je blijven in patronen stappen die jou nooit de ware, onvoorwaardelijke liefde zal brengen die je eigenlijk verlangt.

De wonde is ontstaan op het ogenblik dat de mannelijke energie zich afsplitste van de vrouwelijke energie. Dus de vrouwelijke energie wil zich weer een voelen en wil zich opgenomen voelen in de eenheid. Echter er is zowel mannelijke als vrouwelijke energie in onszelf. Dus je moet je niet één maken en verbinden met een andere ziel waar je de mannelijke energie bij voelt. Nee, in eerste instantie moet jij de eenheid in jezelf terug in balans brengen. Je innerlijke wonden helen. Koester je vrouwelijke energie met je eigen mannelijke energie. Wanneer je dat gedaan hebt, zal je geen relaties meer aantrekken die jouw vervormde energie en disbalans weerspiegelt. Je zal relaties aantrekken en naar je toe magnetiseren die de eenheid en onvoorwaardelijke liefde in jezelf zal weerspiegelen.

Dus neem de tijd om te rouwen om een stukgelopen relatie, scheiding of wat dan ook. Kijk wat de relatie jou geleerd heeft, ook al is het slechts om bewust te zijn wat je niet meer wilt. Wat heb je geleerd over jezelf? Welk patroon zie je in jouw verschillende relaties? Waar sluit jij je nog af van jezelf? Innerlijke groei en werken aan jezelf is heel krachtig. Want het maakt van jou een kanaal waardoor het universum heen kan stromen om jou al de wensen te brengen die je waard bent.

Wil je samenwerken aan de patronen die je hebt in jouw relaties? Neem dan contact op om te kijken op welke manier we kunnen samenwerken om jou sterker te maken. Ik ben er klaar voor. Jij ook? Kies vandaag nog voor jezelf en laat mij je ondersteunen. Al mijn talenten en wijsheid staan immers ten dienste van jouw groei en geluk. Dat is de reden waarom ik leef. Vraag het aan mijn klanten zou ik zeggen wat het betekende om in zichzelf te investeren door met mij samen te werken. Alhoewel ik eerlijk moet zijn, ik zie mijn klanten niet als klanten. Ik ben met jou begaan, ik wil dat jij weer gelukkig bent en je diepste verlangens najaagt. Jullie zijn, een voor een, deel van mijn zielenfamilie. Daarom blijf ik doorgaan, blijf ik vertrouwen welke uitdaging op mijn pad komt. En jij kan dat ook. Laat mij het jou leren.

In oneindig veel Liefde en Licht,
Lindsey ✨💚

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie, je missie? Dan is een transformatiesessie iets voor jou! Dan kan je alle vragen stellen die je in je hoofd hebt en die je slapeloze nachten bezorgen.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.