Waarom trekken we verschillende soorten relaties aan?

Waarom trekken we verschillende soorten mensen en verschillende soorten relaties aan? Met de ene persoon heb je een nauwere band terwijl je met de andere vooral een werk gebonden connectie hebt. Wat is de reden van de verschillende relaties? En hoe kan je ontdekken wat de reden op zielsniveau is?

Leren via de relatie spiegel

Elke relatie is een spiegel. Met elke ziel heb je een zielsafspraak, ook al is het iemand die je slechts één keer ontmoet in een winkel. Zelfs dan is het niet nodig om fysiek contact te maken of elkaar aan te spreken, één blik kan genoeg zijn. Wanneer je weet dat er altijd meer gebeurt op energetisch vlak dan weet je dat er zielsafspraken op verschillende niveaus en levels zijn. Elk met hun eigen doel en les.

Een aantal jaren terug ontdekte ik dat het een heel normale beweging is dat mensen in je leven komen en weergaan. Vooral wanneer aan de “afspraak” werd voldaan, zal de relatie uitdoven. Ik weet dat dit heel pijnlijk kan zijn. Zelfs zo dat je jezelf gaat afvragen of jij wel instaat bent om vriendschappen of relaties te onderhouden.

Echter hoe meer je leeft, denkt en voelt vanuit het eenheidsbewustzijn, zal je beseffen dat niemand ooit echt weg is. Je bent altijd en overal met iedereen verbonden.

Soultribe

Ik schreef eerder al over karmische relaties en soulmate relaties. Maar er is ook zoiets als je spirituele familie (of zoals ze het in het Engels noemen je soultribe) en daarnaast heb je ook nog je biologische familie. Niet iedereen uit je biologische familie maakt deel uit van je zielenfamilie of spirituele familie.

Vaak word je wel geboren bij je spirituele ouders of zijn er één of meerdere van je gezinsleden lid van je spirituele familie. Zo kan één van je grootmoeders bijvoorbeeld je spirituele of energetische moeder zijn.

Soms kiezen zielen ervoor om geboren te worden in een biologische familie buiten hun zielenfamilie als dit aangewezen is voor de lessen die ze wensen te leren. Om dit verder uit te leggen, wil ik het voorbeeld geven van een weeskind of adoptiekind.

Deze kinderen worden geboren bij zielen waarbij ze die afspraak hebben. Dan is er ook de afspraak dat de kinderen afgestaan worden, dat de ouders sterven of wat er ook gebeurt waardoor deze kinderen wees worden en/of geadopteerd worden.

Als je dan het grotere plaatje gaat bekijken, dan is het vaak zo dat de kinderen geadopteerd worden door hun energetische ouders (of tenminste één van de ouders). Daardoor voelen die kinderen aan als hun eigen kinderen. Je kan dit ook hebben met nichtjes, neefjes, kinderen van vrienden enz….

Energetische kinderen die omwille van bijvoorbeeld vruchtbaarheidsproblemen, vrije keuze van die persoon, … niet bij hun energetische ouders kunnen geboren worden, zullen ervoor kiezen om te incarneren in hun dichte familie. Waarom? Wel enerzijds om dicht bij het energieveld van die persoon/energetische ouder te zijn. En anderzijds om nog steeds van die persoon te kunnen leren.

Karmische lessen

Een andere reden waarom we vaak incarneren in dezelfde familie of kringen is omwille van het uitwerken van karma. Zoals ik eerder schreef, maken we zielsafspraken met elkaar. Eenmaal we geboren worden, vergeten we al deze afspraken en leven we gewoon ons leven, zo goed en zo kwaad als mogelijk.

Echter valt het vaak voor dat omwille van de vrije keuze van een ziel niet tegemoet wordt gekomen aan gemaakte zielsafspraken. Hierdoor kan het zijn dat er door die ziel dan bepaalde lessen niet worden geleerd waardoor die ziel karma opbouwt.

Om dat uit te werken ten aanzien van de andere ziel waarmee een afspraak gemaakt was, beslissen die zielen dan vaak om terug samen te incarneren in een volgend leven. Waardoor je met één bepaalde ziel al verschillende relatiedynamieken hebt ervaren. Zo zijn jullie misschien al ouder/kind, broer/zus, broer/broer, zus/zus, partners, vrienden, baas/werknemer…. Kortom alle soorten relaties die je kan bedenken, komen in verschillende vormen aan bod afhankelijk van wat je meegemaakt en geleerd hebt in vorige levens.

Relatieproblemen

Afhankelijk van het doel van de relatie zal je ook een andere dynamiek ervaren. Ongeacht of je nu een nauwe band hebt of niet, alles wat je triggert in die relatie, dus door die persoon, is er om jouw ziel te doen groeien. Kortom alles wat jou in de andere triggert, toont waar er nog een disbalans is in jezelf.

Dergelijke triggers en levenslessen zal je het snelste herkennen bij mensen die heel dicht bij je staan. Omdat die jou het diepste kunnen kwetsten. Echter wees je ervan bewust dat mensen die frustratie bij je oproepen ook iets in jou wakker maken. Je leert van elke relatie iets.

Vaak zorgt het gedrag van anderen ervoor dat jij je slachtoffer voelt van iets of iemand. Of dat daadwerkelijk zo is, hangt enkel af van jouw perceptie. Zo worden we uitgenodigd om te werken aan beperkende overtuigingen, trauma’s en kwetsuren waardoor we ons niet volledig openen voor Liefde. En hiermee dus ook niet vanuit ons volledige potentieel leven.

Wanneer je verder loopt op het pad van bewustwording zal je merken dat het vaak ook gebeurt dat andere mensen hun pijnen weggeven in de vorm van verwachtingen. Dan is het natuurlijk belangrijk om duidelijk het onderscheid te ervaren/te zien tussen wat jouw aandeel is en wat het aandeel van de ander is. Aanvaard je het geschenk met bijhorende verwachtingen of blijf je zuiver en stel je daar ook een grens? Loop eveneens ook niet in de valkuil om te denken dat jij perfect bent en nergens nog moet aan werken. Want als je dat denkt, wel dan ben je per definitie van het pad afgeweken en ben je niet meer aan het groeien.

Nieuwe relaties

Kortom relaties zijn aan het veranderen naarmate wijzelf veranderen. Wat heel logisch is. Echter wanneer jij relaties blijft benaderen en behandelen zoals je altijd gewoon bent geweest dan zal je toch verdwaasd achterblijven. Relaties zijn er zodat jij kan leren over het leven en over jezelf. Kijk anders naar elke relatie en vraag je af welke les je aan het leren bent. Stop met een masker te dragen en je telkens anders te gedragen afhankelijk van de rol die je vertolkt.

Wat als je nu eens elke dag probeert om jezelf te zijn? Zeg wat je denkt, wat je voelt, wat je nodig hebt. In plaats van te verwachten dat de andere het wel zal weten of zal raden. Spreek je waarheid vanuit respect. Is de ander getriggerd? Kijk dan wat er gebeurt? Is dit omdat jij iets aan jezelf mag veranderen of is er een pijn van de andere getriggerd?

Wanneer we allemaal vanuit ons ZIJN leven, wanneer we onze ware kleuren zouden tonen, zou alles duidelijk zijn. Want dan weet je dat de ander eerlijk en oprecht is. Dan hoef je geen tijd en energie te verspillen met jezelf af te vragen wat de andere nu eigenlijk echt bedoelt. Zou het leven niet zoveel simpeler zijn? Ben je boos, uit dat dan op een respectvolle manier.

Kijk welke emotie er onderliggend zit en heel dat stuk in jezelf. Ben je ontgoocheld? Wees dan eerlijk met jezelf over de verwachtingen die je had ten aanzien van die persoon. Leven vanuit een plek van onvoorwaardelijke Liefde is nieuw voor de mens, dus ook voor jou. Geef jezelf de tijd en wees eerlijk wanneer je nog in oude patronen hervalt.

Het is niet erg. We lopen allemaal op hetzelfde pad van zelfontwikkeling en zelfrealisatie. Je bent goed zoals je bent, dus verstop jezelf niet langer. Laat je licht schijnen, toon wie je echt bent… dat is de enige weg naar vrijheid en blijvend geluk.

En zoals altijd, mocht je ondersteuning nodig hebben dmv een reading, heling, channeling. Kijk hieronder of op de website op welke manier we kunnen samenwerken aan jouw nieuwe leven afgestemd op jouw ware essentie, je authenticiteit.

In Liefde voor het leven,
In dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey

💚💫🔥

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.