Karmische ballast in relaties

Karmische ballast in relaties gaat oa over het leren van lessen die we in vorige levens niet geleerd hebben. De belangrijkste les die we te leren hebben op aarde is leren hoe we weer lief kunnen hebben. Leren hoe we Liefde kunnen ervaren op een natuurlijke manier. Door het pad van een tweelingvlam te lopen, zag ik meer en meer hoe wij als collectief gekozen hebben om te denken en handelen vanuit angst om gekwetst te worden. Hierdoor zetten we allerlei maskers op ipv ons volledig open te stellen voor Liefde…

Hoe het met ons emotionele welzijn gesteld is, wordt in deze tijd heel hard getriggerd. Net opdat we het zouden kunnen helen en transformeren. Want hoe je het ook draait of keert, het enige wat elke ziel wilt, is Liefde ontvangen en zich geliefd voelen door anderen.

Helen van een gebroken Hart

Of je het nu gelooft of niet, elke ziel heeft een gebroken Hart. Slechts zielen die al voldoende innerlijk werk hebben gedaan, leven met een volledig open Hart. Elke andere ziel heeft een Hart dat geblokkeerd is door oordelen, verwachtingen, projecties vanuit trauma en pijn, wrok…. Deze angsten zitten verborgen op een heel diep niveau. Sommigen angsten zijn zelfs zo oud als je ziel zelf en bevinden zich in de mannelijke en vrouwelijke energieën in onszelf.

Vanuit onbewuste angsten gaan we sociaal wenselijk gedrag vertonen. Je gaat slijmen, je doet wat je denkt dat anderen willen dat je doet. Enkel en alleen om aandacht, bevestiging en erkenning te krijgen dat je ertoe doet. Signalen dat je voelt, ziet en hoort dat er een andere ziel is die jou ook “nodig” heeft. Zoeken in de buitenwereld dat jij ertoe doet, dat je het waard bent om hier op aarde rond te lopen. Hierdoor ga je nog meer jezelf aan de kant schuiven voor anderen, ga je anderen pleasen/behagen. Je geeft zonder op een evenwichtige manier te ontvangen.

Door de pijnen en leegtes in jezelf heb je nood aan het vervuld worden via en door een ander… Echter wanneer die ander er niet meer is of niet meer geeft wat je nodig had, voel je onmiddellijk weer die emotionele leegte. Als die persoon je dan nog eens verlaat of in de steek laat, bedriegt of liegt, heb jij er opnieuw een wond bij. In plaats van te helen van een gebroken hart lijkt het erop dat we ons hart nog meer kwetsen.

Lessen op je pad

Wanneer je begrijpt dat alle relaties er zijn om jou te helpen helen van een gebroken hart dan zal je anders gaan kijken naar de relaties in je leven. Meer nog je wordt bewuster over hoe jij in die relaties functioneert. Jezelf afvragen “Welke les mag geleerd worden?” ga je met jezelf aan de slag doorheen alle lessen die als obstakels en uitdagingen op je pad komen.

Elke relatie is een spiegel. Met als doel je referentiekader te laten groeien richting een ruimer bewustzijn en dus een breder referentiekader. Je kan niet bewust zijn over iets die niet kan aangehaakt worden aan je referentiekader. Daarom komen er verschillende leraren in je leven in de vorm van verschillende relaties. Elk op een ander niveau, als een ander soort spiegel. Elke relatie is een andere spiegel die een stuk van je schaduwen en pijnen komt belichten. En dus jou een andere les leert.

Oude menselijke relatiedrama’s, verwachtingen over hoe het zou moeten verlopen, onduidelijkheid over de eigen behoeften. Alles zorgt voor karmische ballast in de huidige manier waarop we relaties aangaan. Liefde ervaren en beleven moet en mag anders verlopen. Maar hoe?

De ontgoocheling en teleurstellingen die je ervaarde in vorige relaties zijn er om jou te laten groeien naar wat er nog mogelijk is in je leven. Je weet immers hoe het voelt om geen emotionele vervulling te voelen. Uit vorige ontgoochelingen komt er verandering want je wilt niet meer hetzelfde ervaren. Dus maak je andere keuzes en kan je meer succes ervaren in relaties.

Elke relatie laat je iets in jezelf helen. Eenmaal een les geleerd, verdwijnt de aantrekkingskracht en het nut van die relatie zodat je verder kan groeien naar je volgende spiegel. Daarom zijn er karmische relaties, soulmates en uiteindelijk je tweelingziel en tweelingvlam. Die de ultieme spiegel van je ziel vormen en jou tot op het diepste en zuiverste punt van je zijn triggeren zodat je weer de essentie wordt die je bent.

Echter wanneer je te koppig bent om een bepaalde les te leren, kan het zijn dat die relatie ook stuk loopt en je volgende relatie een nog grotere spiegel wordt zodat je de les zou zien en leren. Ongeacht welk obstakel je ervaart in een relatie er is altijd iets te leren en te helen.

Sommige relaties komen in je leven opdat je een nieuwe kans krijgt om een relatie aan te gaan met die ziel. In een vorig leven mochten jullie bijvoorbeeld door het verschil in afkomst niet samen zijn en kunnen jullie nu vanuit je vrije wil kiezen of je een relatie aan gaat of niet. Misschien was je in een vorige leven collega met je broer of zus en was er jaloezie of afgunst. Door nu te incarneren als broer en zus leren jullie meer over Liefde in al zijn vormen, over zielsconnecties en het feit dat je met iedereen verbonden bent.

Zielsconnecties aangaan

Net daarom is het belangrijk om elke relatie op een natuurlijke manier te laten ontvouwen. Dus niet alleen een romantische relatie, maar die zeker. Leer wat het verschil is tussen ware zielsconnecties en connecties ontstaan en gebaseerd op enkel een fysieke aantrekking. Meer en meer zullen er enkel relaties ontstaan die vanuit een zielsconnectie ontstaan waardoor het fundament van een dergelijke relatie totaal anders is.

Waar een spirituele en emotionele connectie de basis vormen van een relatie zal de invloed op je ziel anders en veel diepgaander zijn. In dergelijke connecties is er natuurlijk ook een fysieke aantrekking maar deze vormt niet de basis van de connectie waardoor die ook anders beleefd wordt.

In elke relatie is het belangrijk om jezelf en de ander te vergeven. We vergeten vaak dat de ander ook geboren is als een zuivere, onschuldige ziel en dat vele gedragingen en reacties ontstaan vanuit eenzelfde gekwetstheid. Alleen iedereen gaat anders met zijn disbalans om.

Zelfacceptatie is een andere tool bij het aangaan van zuivere zielsconnecties. Door jezelf te kennen weet je wat je noden zijn, waar je grenzen liggen en wat je waard bent. Je kent je kracht en hebt niemand buiten jezelf nodig om onvoorwaardelijke Liefde te ervaren. Je weet dat die Liefde een energie is die overal en altijd aanwezig is. Door voor jezelf te zorgen en jezelf onvoorwaardelijk Liefde te geven, creëer je ruimte in je leven zodat een diepe zielsconnectie binnen kan komen.

Wil je meer vrijheid ervaren dan is het belangrijk om bewust te zijn van het slachtofferbewustzijn waar je in vast zat. Vrijheid betekent dat jij bewust wordt dat je zelf de creator bent van je leven. En dat alles wat je ervaart, deel uitmaakt van de lessen die je aan het leren bent.

Door te denken, zeggen, voelen dat anderen controle over jou hebben en bepalen hoe jouw leven verloopt, geef je jouw manifestatiekrachten weg aan een bron buiten jezelf. Je bent perfect in staat om zelf aan al je behoeften te voldoen. Alles wat jij nodig hebt, is al in jou aanwezig. De mensen in je omgeving tonen jou waar je nog niet in balans bent, waar jij nog werk te doen hebt. Zo binnen, zo buiten. Deze universele wet zegt letterlijk dat de realiteit om je heen (de buitenwereld) een spiegel is van hoe het er van binnen aan toe gaat (je innerlijke wereld). Dus wanneer je niet tevreden bent met je realiteit, kijk dan wat die wilt zeggen over de disbalans in jezelf.

Energetische oertrauma’s

In verschillende blogs schreef ik al over het oertrauma dat in elk van ons aanwezig is. Omdat dit natuurlijk ook deel uitmaakt van de karmische ballast in relaties, wil ik hier nog even op in gaan. Namelijk de vrouwelijke wond (een leegte in de buik) en de mannelijke wond (de leegte in het Hart) zorgen voor heel wat problemen in relaties.

Beide wonden zorgen ervoor dat we vanuit een vervormde energie reageren tov onze partners. Door balans te creëren tussen je mannelijke en vrouwelijke energie breng je innerlijke rust en heelheid/eenheid in jezelf. Waardoor je als vanzelf een andere dynamiek verkrijgt in je relaties.

Zowel de schaduwkant van de vrouwelijke als de mannelijke wond kunnen zich op verschillende manieren tonen in je leven. Echter wanneer je bewust bent van de oorsprong van de wond, zal het gemakkelijker zijn om patronen te herkennen. Gedrag zoals co-dependency waarbij je afhankelijk bent van een partner voor je geluk, angst om alleen te zijn, agressie, dominantie en controle, geen of te weinig grenzen stellen, onderdanigheid, weinig zelfvertrouwen, bindingsangst… dit zijn allemaal uitingen van deze oertrauma’s telkens op een andere manier.

Om het simpel uit te leggen is het belangrijk te weten wat het verschil is tussen de mannelijke en vrouwelijke energie. De mannelijke energie is diegene die geeft, structureert en actie onderneemt. De vrouwelijke energie is eerder intuïtief, rust, eenheid en ontvangen.

Toen de mannelijke energie zich afsplitste van de bron om de wereld te gaan verkennen en zijn eigen individualiteit te beleven, bleef de vrouwelijke energie achter. Je kan het vergelijken met een moeder die haar kind mag loslaten. De moeder die niet in haar kracht staat, de moeder waarvan haar hele leven in het teken staat van het kind, blijft alleen achter en wilt het kind weer in haar opnemen. Enkel zo kan ze de leegt in haar buik opvullen en weer de eenheid gaan voelen van toen ze nog deel uitmaakte van de bron.

Hierdoor voelt het kind (de mannelijke energie) zich natuurlijk beperkt in het ontdekken van zichzelf. Zie je waarheen we gaan? Zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie hebben doorheen de evolutie geprobeerd controle te krijgen over de andere energie en die te domineren. Echter dat werkt niet. Want elke energie heeft zijn eigen kwaliteiten, maar ook zijn eigen valkuilen. Geheelde, Goddelijke mannelijke en vrouwelijke energie brengen weer eenheid in onszelf waardoor we op een andere manier in relaties kunnen staan, nl. vanuit die eenheid.

Kortom, welk obstakel je ook ervaart, welke pijn er ook wordt getriggerd door relaties. De oplossing ligt altijd in jezelf. Ga aan de slag met jezelf en van daaruit zal je zien dat de dynamiek in je relatie veranderd. Of indien geen diepe zielsconnectie én het niet de bedoeling is dat jullie samen verder gaan, zal je voelen dat je de ander mag loslaten. En dat is ook Liefde.

En zoals altijd, mocht je vragen hebben of ondersteuning nodig hebben, twijfel niet en contacteer me.

Met Liefde en Licht voor jullie allen,
van dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey

💚🔥💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.