Spiritueel ontwaken, wat te verwachten?

Spiritueel ontwaken, wat kan je verwachten? Wel spiritualiteit is je waarheid kennen, weten en leven.

Mijn ontwaken

In het begin dat ik wakker werd, dacht ik vaak dat ik gek aan het worden was. Maar tegelijkertijd gebeurde er zoveel om me heen waardoor ik het niet langer kon ontkennen. Hetgeen me het meeste wakker schudde was toen in zoon 2 dagen oud was. Ik was nog in het ziekenhuis nav de bevalling en mijn zoon was die nacht niet te kalmeren. Ik voelde me zo in de steek gelaten en voelde me zo alleen.

Ik wou niet constant de verpleegsters roepen want ik had ze de nacht ervoor gebeld en ze hadden opgeschreven dat ik mezelf niet kon redden… wat??? Ik koppig als ik ben, zou dus voor geen geld ter wereld hen opbellen… want ik voelde me op dat moment alleen. Ik liep van de ene kant van de kamer naar de andere kant met mijn zoon op mijn armen. Hem aan het wiegen, tegen hem aan het praten in de hoop om hem stil te krijgen…. Ik wou natuurlijk niet dat iedereen in de gang wakker werd…

In ieder geval op een bepaald ogenblik kreeg ik het idee om hem bij me in bed te nemen, zo dat hij mijn Hart kon horen (net zoals in de baarmoeder). Ik deed het licht uit en probeerde wat te rusten… nog geen 2 min later begonnen mijn oren zo hard te suizen dat ik niet goed wist wat er aan de hand was… en toen ik mijn ogen opendeed, zag ik in de linkerhoek van de kamer een grote bol energie.

Ik was zo hard geschrokken dat ik supersnel het licht aandeed. Ondanks ik eerst niet bang was, werd ik wel bang doordat ik het niet kon verklaren met mijn logische verstand. En ik begreep het niet. Ondanks dat was mijn zoon in slaap gevallen en kon ik hem in zijn bedje leggen. Hij sliep langer dan normaal waardoor ik ook een paar rustige uren had.

Vast in het systeem

Nu weet ik dat dit mijn gidsen waren om te laten weten dat ik niet alleen was. En zij hielpen me met het kalmeren van mijn zoon. Dat was mijn echte ontwaking, eind 2008. Nu bijna 12 jaar later is er zoveel gebeurd. Na de geboorte van mijn zoon ging ik eerst opnieuw fulltime werken ondanks dat ik eigenlijk niet meer de emotioneel voldoening had als voorheen.

Ik liep tegen allerlei vaste structuren aan omdat ik voelde dat het allemaal zoveel makkelijker en anders kon. Uiteindelijk bleef ik gaan en bleef ik werken. Ik pushte mezelf tot het uiterste, maar de onderbroken nachten en in shiften werken, eisten hun tol. Ik was politieambtenaar en kwam ook met vele mensen in contact. Op dat ogenblik was mijn energie nog veel te open waardoor ik alles voelde en van iedereen energie overnam om te helen. Wist ik veel wat er gebeurde… ik heb mezelf dus uitgeput en kwam in een burn out terecht. Dat was het begin van het einde van dat deel van mijn leven.

Ik ben uiteindelijk in februari 2013 in ziekteverlof gegaan, heb al mijn ouderschapsverlof opgenomen en nadien verlof zonder wedde om uit te zoeken welke weg ik wou opgaan. Ik ben lessen gaan volgen, gaande van persoonlijke ontwikkeling waar ik werkte en verdriet en ontgoochelingen uit mijn kindertijd. Ik had immers een bachelor in psychologie dus mijn Hart werd weer blij.

Ik vond weer een passie, nl. mezelf weer beter voelen. En ondertussen zorgde ik voor mijn twee kinderen. Ik deed ook allerlei jobs gaande van Tupperware verkopen, tot enquêtes, verzekeringen verkopen. Ik startte zelfs een strijkservice, ging helpen in een frituur… maar niets wat me blijvend geluk bracht. Eenmaal ik het gedaan had, gevoeld had… verloor ik de verbinding er mee. En als indigo heb ik die verbinding nodig om te kunnen blijven gaan voor iets, om te kunnen blijvend inzetten.

Op ontdekking naar mezelf

Naarmate ik verder liep op het pad en meer de spirituele kant ontdekte, volgde ik esoterische cursussen. Ik leerde over de Tree of Life, leerde channelen (ook al kon ik dat eigenlijk al, je zou kunnen zeggen dat mijn logische verstand leerde wat mijn ziel en Hart reeds wist), ik volgde een helingcursus, leerde meer over kristallen, aromatherapie, kruiden, over leven volgens het ritme van de maan.

Ik verdiepte me in astrologie en ontdekte meer en meer over mezelf en waarom ik op een bepaalde manier reageerde, me voelde of me gedroeg. Ik ontdekte dat alles wat in mijn leven gebeurde geen toeval was. Het waren lessen gestuurd en gepland vanuit mijn ziel en Hogere Zelf. Ik las heel wat boeken, deed aan yoga, volgde zelfs een cursus om kinderyoga te geven. Verdiepte me meer in het coachen en scherpte mijn kennis en vaardigheden aan.

Tot ik op een punt kwam, dat er geen enkele cursus me nog iets leek bij te brengen. Antwoorden op vragen die ik had, vond ik enkel nog door in gesprek te gaan met mijn gidsen. Net zoals één van mijn eerste spirituele leraren tegen me had gezegd. Lindsey, wees je bewust dat er een dag komt dat je enkel nog zal kunnen leren van de opgestegen meesters omdat alle aardse kennis al in jou zit.

Innerlijke rust en vertrouwen

Waar ik vroeger ongelooflijk veel angst zou gevoeld hebben door alle gebeurtenissen in de wereld, voel ik nu net een enorme rust. Ik weet… en maak me geen zorgen. Het vertrouwen dat ik de laatste jaren heb opgebouwd, de connectie die ik heb met mijn gidsen en de lichtwezens laten met het grotere geheel zien. Enkel zodat ik dit kan doorgeven aan jou en iedereen die met me connecteert of die naar mijn video’s kijkt, mijn blogs lezen of mijn podcast horen.

Ik leef ondertussen al een paar jaar vanuit het eenheidsbewustzijn en merk dat het moeilijk is om uit te leggen wat er precies veranderd is. Als ik zeg, ik ben opnieuw mezelf geworden dan zal dat jou wellicht niet veel helderheid brengen. Maar het gaat vooral om een andere gemoedstoestand, een andere manier van naar het leven te kijken en vooral leven op een nieuwe manier.

Leven vanuit het eenheidsbewustzijn

Ik manifesteerde een leven waarbij ik mijn eigen natuurlijke ritme kan volgen. Heb ik nood aan rust dan doe ik dat en plan een dag niks doen. Heb ik veel inspiratie en krijg ik veel downloads dan werk ik tot ’s avonds, vergeet ik alle tijd en ruimte om me heen… Week of weekend, elke dag in mijn wereld is dezelfde. Ik hoef geen weekend om uit te rusten. Ik doe wat ik nodig heb op dat ogenblik.

Ik koos ervoor om meer natuurlijke producten te gebruiken voor het huishouden en voor zone verzorging. Omdat ik merkte dat niet alleen ikzelf, maar ook mijn kinderen heel gevoelig waren aan chemische stoffen. Ik verdiepte me in aromatherapie en zocht oliën die zuiver en puur zijn. Gekweekt met respect voor de natuur. Daarom werk ik met de oliën van Young Living bijvoorbeeld. Want de natuur kent zijn natuurlijke ritmes en dat betekent dus dat lavendel niet het ganse jaar door beschikbaar is waardoor het dus soms gebeurd dat de stock uitverkocht is.

Zoveel mogelijk eten volgens het seizoen, kiezen voor streekgebonden producten, het versterken van je immuunsysteem (zeker nu) ipv te kiezen voor behandelen nadien met chemische medicatie. Dat zijn allemaal bewuste keuzes die ik de afgelopen jaren heb gedaan nav mijn spirituele ontwaken.

Nog meer vrijheid

Net zoals ik in 2019 bewust kozen voor thuisonderwijs te geven aan mijn kinderen. Allemaal zodat we een leven zouden kunnen vormgeven volgens de hogere normen en waarden in lijn met mijn verruimde bewustzijn, nl. een leven vanuit een hoger bewustzijn, vanuit het eenheidsbewustzijn. Mijn kinderen leerden doorheen mijn ontwaking werken met energie. Ze kunnen communiceren met engelen, weten hoe hun energie te beschermen en verbinden met dieren op een telepathische manier. Ze hebben net zoals vele kristalkinderen een diep respect voor alle levende wezens. Ondanks het feit dat ze evengoed Nintendo spelen.

Dat allemaal om jou een beeld te geven over hoe leven vanuit een hoger bewustzijn heel aards is. Je kijkt enkel anders naar de wereld en laat je niet meeslepen in emoties van anderen. Ik heb wonden aangekeken en diepe kwetsuren in het licht gebracht om te helen. Vader- en moederwonden, trauma’s ontstaan uit vorige levens en ballast van voorouderlijke lijnen… ik heb reeds heel wat achter de kiezen en groei nog elke dag verder.

Want dat is het nu net… je bent nooit volgroeid in dit leven. En zelfs na dit leven gaat de groei en de uitbreiding van je ziel oneindig verder. Ik ontdekte dat ik een tweelingvlam ben en leerde het afgelopen jaar ook in de realiteit wat het écht betekent om een tweelingvlam te zijn. Ik zal daar nog wel eens een blog over schrijven of een video over maken. Want dat is ook niet niks.

Jouw ontwaken, jouw verantwoordelijkheid

Spiritueel ontwaken is net hetgeen ik gedaan heb. Naar het donker gaan, in de schaduw van jezelf stappen ipv weg te lopen van het verleden. Want het verleden is er om van te leren en niet om er van weg te kijken. Hoe meer je wegkijkt, hoe meer je gevoelens van verlatenheid, frustratie, afgewezen worden, niet goed genoeg zijn, niet gezien of gehoord worden, niet erkend worden, niet geliefd of gewenst zijn…

Wanneer je alles in de schaduw laat, wordt de kracht ervan altijd maar groter en grotere totdat we uiteindelijk ziek worden: fysiek, mentaal of emotioneel. Het maakt niet uit. Er is een disbalans in je zijn. Je energie is uit alignement, is niet meer afgestemd op de Bron noch op de aarde waardoor je ballast niet kwijtraakt en er geen toevoer meer hebt van verse energie. Je voelt je ongelukkig, zit vast, ziet geen uitweg meer en vraagt je af of alles wel nog zin heeft.

Je voelt je één groot slachtoffer van allerlei complottheorieën. En ja er zijn vele waarheden die het licht nog niet zagen en die de komende jaren helder zullen worden. Maar laat dat je niet weerhouden van het nu nemen van je verantwoordelijkheid voor jouw leven.

Hemel op aarde

Je bent hier nu omdat je ziel wil groeien. In ere hersteld worden, opnieuw kunnen gebruik maken van al je talenten en gaven. Hoe kom het trouwens dat je die meekreeg? Inderdaad om te gebruiken voor ieders hoogste goed, om hemel op aarde te creëren. Dit is niet langer een utopie. Als kind zei ik “ik kom de wereld redden”, wel lieve mensen wat denk je dat we nu aan het doen zijn.

Het is tijd. Zie het grotere plaatje, het grotere geheel. Verlos je van de oude templates en structuren. Wees de creator die we allemaal zijn. Het is mijn taak om je op weg te zetten, om de weg te tonen. De reden van wereldwijde quarantaine is omdat mensen zichzelf zouden tegenkomen. De tijd zouden nemen om opnieuw te verbinden met het kostbaarste geschenk ooit, hun authentieke zelf.

Je buitenwereld, je realiteit is de spiegel van waar er nog schaduwen zijn. Waar zie, voel of ervaar je nog problemen, frustraties, conflict, belemmeringen of hindernissen. Tijd om hier bewust mee om te gaan en je manifestatiegaven op een zuivere manier te leren gebruiken. Schijn je licht op het donker en geef Liefde waar angst heerst. Open dan je ogen en kijk hoe jouw wereld veranderd en er zoals mijn wereld uitziet: vrede, harmonie, balans, rust, compassie en onvoorwaardelijke Liefde.

We zijn begonnen. Ben jij er klaar voor?

Heb je ondersteuning nodig bij je spirituele ontwaken? Wil je inzichten om te weten van waar klachten komen?
Reserveer een reading, channeling of transformatiesessie en dan zet ik je graag weer op weg.

Zoals altijd…
In licht en Liefde
Van dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey
💫💖😘

PS: Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉