Bestaat ware geluk echt?

Bestaat ware geluk echt of houden we onszelf voor de gek? Deze vraag kwam naar boven toen mijn tweelingvlam vroeg “Does true happiness exist?”. Zonder aarzelen antwoordde ik hem “ja want ik voel het”. Alleen wanneer weet je of je het geluk, het diepe zielsgeluk hebt gevonden? Of zijn we gehersenspoeld door al die romantische komedies en denken we dat we gelukkig zijn? Wie zal het zeggen…

Illusies versus waarheid

Pas toen ik deze vraag ook zag terugkomen bij klanten wist ik dat het tijd was om hierover iets te delen. Uit ervaring kan ik je nu vertellen dat beiden mogelijk zijn. Het kan zijn dat je denkt gelukkig te zijn. Wellicht zeg je nu ook “ik voel me gelukkig”.  Alleen het probleem hiermee is dat je het pas nadien doorhebt. Eens je bewust geworden bent én vooral hebt toegegeven aan jezelf dat je niet gelukkig bent. Dan vallen de oogkleppen af en zie je de waarheid.

Zelf ervaarde ik het meermaals dat ik fysiek en mentaal gezien gelukkig zou moeten zijn. En eerlijk gezegd dat dacht ik dus ook. Volgens een aantal logische verklaringen en referentiekaders van anderen had ik alles om gelukkig te zijn. Dus waarom zou ik niet gelukkig zijn. Alleen wat iemand anders gelukkig maakt, zorgt daarom niet onmiddellijk voor jouw geluk. Vergeet dat niet.

Bovendien hoe kan je diep, oprecht geluk ervaren als je niet leeft volgens je authentieke zelf. Hoe kan je oprecht zielsgeluk ervaren als jij je ziel verstopt en niet toont in het leven dat je nu leidt? Sorry dat ik je roze wolk doorprik, maar dat is een illusie. Je voelt je nu wellicht ontgoocheld maar het is gewoon onmogelijk. Ware zielsgeluk kan niet zonder jezelf te zijn.

Diep zielsgeluk komt er pas wanneer je gezien wordt voor wie je authentiek bent. Met al je gebreken, al je angsten, al je wonden en trauma’s voel je dat je er toch mag zijn. Alles in je leven, iedereen om je heen spiegelt jou terug wie je werkelijk bent. Heb je tijd nodig… dan word je dat gegeven. Het wordt gerespecteerd wanneer je ruimte nodig hebt.

Wil je een ander weg inslaan in je leven? Je ziel roept ja graag. Liefste ziel, liefste jij… waarom nog langer doen alsof? Proberen controle houden over je leven put jezelf alleen maar uit. Wat als je de muren laat zakken én leert jezelf te zijn. Geen moeilijke regels over rollen of over hoe alles zou moeten verlopen. Het enige wat jij hoeft te doen, is jezelf zijn. En hier de beste in worden. Zonder aarzelen of twijfelen, jezelf in de wereld zetten. Tenslotte is er maar één van jou, dus we hebben de échte jij nodig hier op aarde. Geen slechte kopie van iemand anders.

Hoe weet je nu of jij gelukkig bent?

Het is pas wanneer je iets zelf ervaart dat je kan zeggen of iets écht bestaat. Tenminste dat is het ogenblik waarop je door niets of niemand je nog iets laat wijs maken. Tot dan moet je vertrouwen in jezelf, vertrouwen in je visie en in het innerlijke weten dat oprecht geluk écht bestaat. Weten dat jij het waard bent om dit diepe zielsgeluk te ervaren met elke vezel van je bestaan.

Toen ik het verschil mocht ervaren tussen “denken geluk te ervaren” én “oprecht diep zielsgeluk” wist ik dat ik mezelf jaren iets wijs gemaakt had. Ik had een referentiekader opgebouwd vanuit alles wat ik wist, vanuit wat ik ervaren had in de wereld om me heen. Het enige waar ik geen rekening mee hield, was de verbinding met mezelf, met mijn ziel.

Al heel vroeg was mijn ziel op zoek naar iets. En ondanks het feit dat ik dacht gelukkig te zijn, bleef mijn ziel zoeken. Mijn ziel wist immers dat er nog iets hogers voor me voorbestemd was. Iets wat meer was dan goed genoeg. Want mooi mens, jij verdient ook meer dan goed genoeg.

Of het nu om een relatie gaat, je job, je woonplaats… het maakt niet uit. In alles wat je doet, mag je jouw ziel laten doorstralen. En dat kan alleen als jij durft je authentieke zelf te zijn op elk moment van de dag. Wat anderen ook denken, wat anderen ook zeggen… jij weet wat je nodig hebt en wat je te doen hebt.

Vrije wil versus zielspad

“Je hebt altijd een keuze,” dat vertel ik aan iedereen die met me samenwerkt. Het enige wat anders is, zijn de consequenties of resultaten van die keuzes. Wanneer je leert keuzes te maken die in lijn liggen met je zielspad dan zal je zien dat niet alleen het universum voor je gaat werken. Er openen deuren waar voorheen blokkades en obstakels zaten.

Kies je ervoor om op het op jouw manier te doen, dan is dat ook goed. Alleen zal je merken dat je tegen de stroom blijft inzwemmen. Je komt telkens weer op hetzelfde pad uit én het lijkt alsof je dezelfde les over en over krijgt voorgeschoteld. Leer de les als je wenst door te gaan naar het volgende level.

Wil je ware geluk in je leven ervaren? Wil je vreugde, onvoorwaardelijke Liefde aantrekken in je leven? Kijk dan je demonen in de ogen, omarm je schaduwen want zij vormen de ballast. Ze zorgen ervoor dat het lijkt alsof je ware geluk buiten bereik ligt. De ballast zorgt dat je verwijderd blijft van alle overvloed, ware geluk, onvoorwaardelijke Liefde die voor iedereen beschikbaar is.

Ware geluk is niet afhankelijk van andere mensen of situaties. Het is een innerlijke staat van zijn. Eens je het gevoeld hebt, weet je wat op jouw pad ligt en wat niet voor jou is. Loslaten gaat moeitelozer omdat je vertrouwt dat er altijd iets beters op je pad komt. Tenslotte gebeurd alles in je leven voor ieders hoogste goed betrokken, ook al lijkt dat niet onmiddellijk zo. Vertrouw dat het op de lange termijn én vanuit zielsaspect bekeken de beste weg is.

Wanneer je in een zielsconnectie bent (tweelingvlam, tweelingziel of soulmate) dan is de uitdaging er om je authentieke zelf neer te zetten in die relatie/connectie. Dat is best uitdagend want het laat je door angsten heen gaan opdat je vanuit je zuiverste zelf in de relatie zou staan. En laat nu dat hetgeen zijn wat nodig is om te doen om ook het ware geluk diep in jezelf te bevrijden van alle dikke lagen stof.

Omarm de uitdagingen in elke zielsconnectie want het laat je ziel groeien. Het is een tool om de zuiverste, beste versie van jezelf te worden. Met als beloning onvoorwaardelijke Liefde, ware geluk én vrijheid. Het is zalig. En ja soms lijkt het alsof je in de zevende hemel bent beland. Een andere wereld… en eerlijk… het is ook een andere wereld. Omdat jij aan jezelf gewerkt hebt, verhoog je jouw trilling waardoor je in een hoger bewustzijn gaat leven. En dus de deuren naar een nieuwe dimensie, de nieuwe aarde voor jezelf hebt geopend.

Welkom in het volgende avontuur van je leven.

In licht & oneindige Liefde,

Lindsey

💚🔥💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie, je missie? Dan is een online reading  iets voor jou! Dan kan je alle vragen stellen die je in je hoofd hebt en die je slapeloze nachten bezorgen.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.