Wat is de donkere nacht van de ziel?

Wat is de donkere nacht van de ziel eigenlijk? Met alle collectieve gebeurtenissen van de laatste jaren zijn meer en meer mensen bezig met hun ontwaking of het bewustzijnsproces. Ze transformeren trauma’s en oude pijnen om zuiverder te worden. Deze transformatie waar de donkere nacht van de ziel een onderdeel van is, kan heel uitdagend zijn.

Donkere nacht om bewust te worden

Bewustwording is durven het oude los te laten en vertrouwen dat er altijd iets nieuws in de plaats stroomt, want dat is immers één van de kosmische wetten. In dit proces van bewust worden, zijn we ondersteund door de collectieve energie. Maar ook door alle lichtwezens van de eenheid die als gidsen dag en nacht voor ons klaar staan.

Door jezelf te openen en je over te geven aan deze transformatie zal je sneller het proces doorlopen. Het blijft nog steeds jouw keuze (vrije wil) of je hulp vraagt aan de lichtwereld of niet. Of jij je laat ondersteunen door mensen die het pad al gelopen hebben of niet.

Bovendien wil ik je er attent op maken dat dit proces niet lang hoeft te duren en het hoeft ook niet moeilijk te gaan. Ook dit maakt nog deel uit van jouw overtuigingen en dus van de dualiteit die er nog steeds is. Stel jezelf de vraag: hoe denk ik over mijn groeiproces? Dacht ik dat het moeilijk zou gaan, dat het lastig zou zijn of net niet? En wat manifesteer ik hierdoor?

Hoogtes en laagtes

Op het ogenblik dat je aan het ontwikkelen bent, is het logisch dat je gemoedstoestand op en neer gaat. Hierbij is het belangrijk om afstand te nemen van je emoties. Want zij zijn ontstaan door ervaringen uit je verleden. Ze vertellen je wat er mag veranderen, wat je mag leren. Ben je verward? Vraag jezelf dan af wat ervoor zorgt dat je precies gaat twijfelen. Welke gedachten heb je? Waar ben je bang voor?

Weet dat er doorheen het transformatieproces geen verkeerde keuzes zijn. Het zijn allemaal leermomenten. Alles is er om jou te helen. Het zijn kansen voor jouw ziel om de lessen te leren.

Dus wanneer je de ene dag superblij bent en de dag nadien doodongelukkig en liever de ganse dag in je bed ligt, besef dat dit deel uitmaakt van de donkere nacht van de ziel. De ene keer zit je al in de hogere energie, de andere keer val je nog terug. En dat is heel normaal. Wees niet zo streng voor jezelf. Grijp dit aan als een kans om meer over jezelf en je leven te leren.

Wanneer je jou droeviger voelt, wat maakt dan dat je dit aanvoelt als een falen? Elke emotie mag er zijn, want het is de manier van je lichaam om te tonen of je op je pad zit of niet. Ze tonen je wat geheeld mag worden. Waar je nog beter voor jezelf kan zorgen en zo meer.

Onderdeel van je ascentie

De donkere nacht van de ziel, is slechts één onderdeel van het bewustwordingsproces. Doorheen het bewustwordingsproces doorlopen we immers verschillende fases die telkens terugkomen. Echter niet telkens met dezelfde lessen. Wel telkens op een dieper niveau.

Dit betekent dat wanneer we in de donkere nacht van de ziel zitten we in het donker op zoek gaan naar het zelf. Tijdens de donkere nacht van de ziel worden we vaak geconfronteerd met aangepaste omstandigheden in ons leven. We worden niet langer afgeleid en geleefd. We worden verplicht om de weg naar binnen te gaan. De weg naar liefde. Zolang we vastzitten in de race van elke dag hebben we geen tijd om hiermee te verbinden.

Tijdens de donkere nacht van de ziel lopen we naar het donker om onszelf terug te vinden. Het is tijd om volwassen te worden als ziel. Er bestaat een gezegde: het is altijd het donkerste voor de helderste dageraard. Dat gebeurt ook tijdens een donkere nacht van de ziel.

Heling in elk lichaam

Er gebeurt heel wat heling in het emotionele en mentale lichaam. De lichamen worden gezuiverd, blokkades worden getransformeerd en alles wordt verschoven om je uit te lijnen met je zielsmissie. Wanneer je nog niet op het pad van bewustwording en spiritualiteit aan het lopen was, kan dit als heel beangstigend voelen. Maar je hoeft jezelf niet te verdedigen of te beschermen.

Alles wat in deze fase gebeurt, is er voor ieders hoogste goed. Ja, ook voor diegenen die je leven verlaten, voor de mensen die je loslaat om wat voor reden dan ook. Hoe verder je loopt op het pad van bewustwording, hoe meer je zal begrijpen dat elke ziel zelf kiest om mee te groeien naar de hogere energieën of niet.

Dus sommigen zielen zullen de Aarde tussen nu en 2033 verlaten als zij niet verder wensen mee te groeien. Ook dat is prima. Deze zielen hebben ervoor gekozen om niet mee te groeien naar de hogere energieën omdat zij nog meer ervaringen wensen op te doen in een 3D-wereld. Deze zielen willen nog meer leren over dualiteit en zijn nog niet klaar om naar eenheid te groeien. Leven vanuit een 5D-wereld en hoger is voor deze zielen nog niet aan de orde.

Gronding van je spiritualiteit

Tijdens de fase van de donkere nacht van de ziel zie je ook gebeuren dat ongegronde spiritualiteit door elkaar wordt geschud. Je gaat twijfelen aan alles waar je voorheen zeker over was. Pas wanneer je hogere en lagere energieën verbonden zijn, ben je goed gegrond. Als dan je verbinding met je hogere zelf en de bron open is, zal je ware spiritualiteit kunnen ervaren en belichamen. Ware spiritualiteit is niet meer of minder dan je ware essentie erkennen en belichamen waardoor je jezelf kan realiseren in deze incarnatie.

Ego versus ziel

Er is meer gaande dan wat je nu merkt en ervaart… geef het tijd zodat alles helderder kan verschijnen. Laat het denken los… want we proberen alles te begrijpen en dat houdt ons net tegen om meer in onze ware essentie te stappen. Overgave en vertrouwen zijn sleutelwoorden in het bewustwordingsproces. Hoe moeilijk ook om de controle los te laten.

Gedachten, emoties en overtuigingen horen toe aan je ego. Je ziel weet zonder dat het hiervoor bevestiging nodig heeft. Denken maakt je vermoeid. Niet alles moet begrepen worden met het hoofd. Het hart is voldoende. Je hoeft dus niet voortdurend met je groei bezig te zijn. Wat aangekeken moet worden, zal naar boven komen. Wat geheeld mag worden, zal gevoeld worden. Vertrouw dat je ziel weet wat het doet en dat je gidsen je proces begeleiden. Zo vaar je mee op de flow van je eigen proces. Je laat de controle los en laat je leiden door je hogere zelf en je gidsen. Je vertrouwt dat alles goed is.

En zoals altijd in oneindige Liefde voor jou mooie ziel,

Lindsey

💫🔥💚

PS: En zoals altijd wil je samenwerken? Heb je antwoorden nodig op jouw vragen? Contacteer me, dan kijken we wat jij nu nodig hebt om weer verder te kunnen. Wil je op een snelle, efficiënte manier werken aan blokkades, problemen of wat dan ook? Dan is de transformatiesessie iets voor jou!
Wil je meer weten over jezelf, je pad, je missie? Ook dat kan in een transformatiesessie of reserveer een online reading. Kijk op de “werk met mij” pagina om te zien wat nog meer mogelijk is zoals een gechannelde boodschap, coaching,… .

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Nood aan gratis visualisaties? Beluister ze op soundcloud.

Elke dag een inspirerend post of tarotreading lezen mbt de huidige energieën? Dan moet je me zeker ook volgen op Instagram 😉