Zelfvertrouwen als les voor je ziel

Zelfvertrouwen als les voor je ziel of wanneer je regelmatig obstakels en uitdagingen ontvangt m.b.t. vertrouwen. Weet dan dat het nooit gaat om de andere. Vertrouwensproblemen zeggen niets over het feit of de andere te vertrouwen is of niet. Wel over de mate waarin je kan afstemmen en leunen/vertrouwen op je verbinding met de bron, het universum.

Zelfvertrouwen in het kiezen

Zowel in mijn connectie als tweelingvlam als in het nemen van beslissingen in mijn onderneming kwam het thema vertrouwen vaak naar boven. Telkens wanneer ik geen keuze kon maken of niet goed wist welke weg ik mocht nemen, bleek het telkens te zijn omdat ik onvoldoende in mezelf vertrouwde.

Had ik het wel goed gehoord of maakte ik mezelf iets wijs? Voelde ik het wel goed, kon dit wel echt zijn of was het wishfull thinking. Telkens was er de tweestrijd tussen het volgen van mijn logische verstand enerzijds en mijn hart en buikgevoel anderzijds.

Wanneer je verder loopt op het pad van bewustwording kom je hoe dan ook de les van vertrouwen tegen. De les waar je leert afstemmen en vooral leunen op de verbinding met het universum en de bron diep in jezelf. Op dat moment leer je af te kicken van iets buiten jezelf als bevestiging. Of het nu over relaties gaat of iets anders… leren vertrouwen in jezelf betekent automatisch ook dat je niet meer afhankelijk bent van iets buiten jezelf voor die bevestiging. Ook niet als het gaat om het invullen van liefde.

Wanneer je niet voldoende vertrouwt in jezelf en in de leiding die je krijgt dan is het belangrijk dat je weet dat het universum je altijd antwoord. Ook al lijkt het niet altijd zo, maar het universum geeft je antwoord

  • Door net nog niet te geven wat je denkt nodig te hebben of
  • Door net genoeg te geven zodat je bevestiging krijgt en vertrouwt dat je op de goede weg zit

Zelfvertrouwen versus controle houden

Controle houden en zelf proberen alles in te vullen is net het tegenovergestelde van vertrouwen. En ja, dat zit echt doorheen zoveel kleine details en patronen verweven waardoor we het zelfs niet meer merken wanneer we proberen te controleren.

Diep vertrouwen is je laten leiden en echt alles doen wat je doorkrijgt. Je zou het kunnen zien als het hebben van een “ja-dag”. Waarbij je echt alles doet wat je buikgevoel je aangeeft ook al slaat de angst toe op allerlei mogelijke manieren. Hoe meer je dat doet & jouw intuïtie en de leiding die je krijgt gaat volgen, hoe meer je ervaringen zal hebben die jouw bewijs zijn dat je intuïtie oprecht en zuiver is. En maw dat jij zelf te vertrouwen bent.

Dit gaat verder in een proces van vallen en opstaan totdat je een blind vertrouwen hebt in jezelf en in de leiding die je krijgt. Je weet dat je veilig bent en alles in jouw leven en op jouw pad is er uit liefde voor jou, om jou een beter leven te brengen. Op dat punt heb jij het stuur losgelaten en laat je het universum de weg bepalen. Dat brengt zoveel rust en innerlijke vrede want je hoeft je niet langer zorgen te maken over details. Hou je doel voor ogen en het universum toont de stappen.

Zelfvertrouwen in relaties

Wanneer het gaat om relaties met andere zielen dan krijgt het thema vertrouwen vaak een bittere nasmaak. Want iedereen heeft wel meegemaakt dat ze bedrogen werden. Zelfs al is het niet persoonlijk. Je kent wel iemand die bedrogen werd. Hierdoor worden we achterdochtig voor elke persoon die op ons pad komt.

In plaats van een persoon met goede bedoelingen te verwachten, vertrekken we meestal omgekeerd en moet de andere zich bewijzen betrouwbaar te zijn. Alleen waar zijn we dan mee bezig? Ja, veel zielen zijn gekwetst. Maar ook mensen die bedriegen doen dit enkel en alleen vanuit diepe wonden in zichzelf. Die wonden erkennen in de ander en nog meer in jezelf is de eerste stap naar gezonde relaties. Dus in plaats van achterdochtig in relaties te stappen, geef de ander een kans en zie jullie relatie als een onbeschreven blad. Neem jouw verleden en wonden niet mee in een nieuwe relatie want dan manifesteer je net wat je angstvallig probeert te vermijden.

Ooit zei iemand tegen me dat ik te naïef was. Omdat ik het goede in iedereen zag. Ik voelde me wat aangevallen en begon te twijfelen over de manier waarop ik in het leven stond. Echter na enige tijd hierover te voelen, besloot ik om niet te veranderen. Want ik weet en geloof dat ik creëer wat ik denk. Dus kies ik ervoor om iedereen het voordeel van de twijfel te geven. Blijkt dat zij beslissen om te liegen of wat dan ook te doen, dan heeft dat niets met mij te maken. Wel met het feit dat ze zich niet veilig genoeg voelen om zichzelf te zijn, om hun authentiek zijn te tonen. Bovendien is dit een teken dat ze niet durven om liefde ten volle te omarmen.

Zelfvertrouwen om jezelf te zijn

Hier komt bij dat mensen dan vaak gaan denken in de plaats van anderen waardoor ze sociaal aangepast gedrag vertonen. En ipv gewoon zichzelf te zijn, gaan ze doen waarvan ze overtuigd zijn dat dit is wat de andere van hen verlangt… pff… lastig en ingewikkeld toch? Het is zoveel eenvoudiger om gewoon lekker jezelf te zijn. Heeft de andere het niet begrepen op jou? Geen probleem, dan is die persoon niet voorbestemd. Dus jezelf zijn is de sleutel om zielen aan te trekken die perfect bij je passen en waar je gewoon jezelf moet zijn om alles vlot te laten verlopen. Zo eenvoudig is het leven bedoeld te zijn.

Om hiertoe te komen is het belangrijk te beseffen dat liegen ontstaat vanuit ideeën, verwachtingen over hoe we denken dat de ander zal reageren. Of over hoe we denken dat relaties moeten verlopen. Of zelfs hoe we denken dat de ander wil wie we zijn. Dus ipv het gesprek open en eerlijk aan te gaan, lopen we weg. De oplossing voor liegen is dat we elk voor onszelf emotioneel volwassen worden. Want dat betekent dat je in je waarde kan blijven en vertrouwen dat de ander ook iets te leren heeft uit de ervaring. Tenslotte gebeurd alles voor ieders hoogste goed, ook al lijkt dat niet zo in de realiteit (3D).

Wanneer je een gevoelig gesprek wilt aangaan, dan is het belangrijk om je eerst veilig te voelen in jezelf. Want iedereen heeft wel een ervaring waarbij je jou afgewezen hebt gevoeld na het tonen van wie je werkelijk bent. Dus dat vraagt dat je zeker bent en voelt dat je goed bent zoals je bent. Ongeacht wat anderen zeggen of denken. Wanneer je dat vertrouwen hebt en jouw zelfbeeld gezond en zuiver is dan kan jij je hart openen waardoor jouw hart dan de weg zal tonen. Tenslotte speelt het hoofd spelletjes terwijl het hart weet. Daarom is je hart de weg die je mag volgen.

Zelfvertrouwen en afwijzing

Afwijzing ervaren is ook een reden waardoor we gaan controleren en sociaal aangepast gedrag vertonen. Met de verwachting om nu wel aanvaard te worden. Echter op dat ogenblik hecht je te veel waarde aan al de rollen die we hebben aangenomen en de externe bevestiging die hiermee verbonden was. Door meer en meer de eigen leiding negeren wordt die uiteindelijk zelfs niet meer erkent als waardevol.

Net door je hart te openen, kan je alle rollen laten vallen. Vergeet alles wat anderen over je verteld hebben en ontdek wie je echt bent op zielsniveau. Dat is jouw sleutel tot geluk.

Wees je bewust dat om meer te gaan vertrouwen in jezelf, je hiervoor je muren mag laten zakken en dat wanneer je jezelf betrapt op controleren dit nog steeds een coping mechanisme is. Maw een verdediging om je hart niet te moeten openen. Voel je weerstand hierbij stel jezelf dan de vraag wat maakt dat je jou nog angstig voelt om niet gezien et worden en dus om niet aanvaard te worden voor wie je werkelijk bent. Want wanneer je jouw hart volledig opent, kan je inderdaad veel dieper gekwetst worden. Alleen als je stopt met te verwachten dat anderen je zullen kwetsten en weet dat het niet liefde is die kwetst maar de wonden die al in jou zijn, zal je elke dag sterker en krachtiger worden.

Zelfvertrouwen helen

Laat je wonden los, heel ze, geef jezelf liefde en je zal merken dat gedrag vanuit de wonden van een ander jou niet langer raakt. Dat is een teken dat je gegroeid en geheeld bent. Weer wat zuiverder en krachtiger in het zijn van jezelf. Zoals je ziet vertrouwen is niet iets wat op zichzelf staat maar is verbonden met hoe jij naar jezelf kijkt, de liefde die jij aan jezelf kan geven en de waarde dat jij jezelf toekent. Hoe zit dat bij jou? Heb je ook nog wat werk te doen?

Laat je bijstaan wanneer je er zelf niet uit geraakt. Het hebben van een zuivere spiegel is namelijk de weg om bewust te worden waar je diepste wonden nog in de schaduw liggen te verzweren. Laat mij of iemand anders er licht op schijnen zodat ze je kan verzorgen en jij kan gaan stralen als de krachtige ziel die je bent.

Wil je echt de diepte in gaan om je schaduwen te helen en te transformeren? Dan nodig ik je uit om mee te doen aan het mentorship groepsprogramma “zelfrealisatie vanuit een hartgedragen bewustzijn”. Dit 9 weken durende programma verloopt volledig online. Dus je plant het in wanneer het voor jou past. Je krijgt tools en middelen aangereikt om je heling in handen te nemen zodat jij zuiverder wordt en jij jouw essentie de wereld kan inzetten zoals het jou past. Leer weken met de universele vlammen zodat je nog krachtiger wordt.

Heb je individuele begeleiding nodig om doorheen deze uitdagende tijd te gaan, neem dan contact met me op. Of start alvast met het e-book waarbij je ook tal van visualisaties ontvangt en meer leert over het eenheidsbewustzijn. Leren hoe je eindelijk weer een meester wordt? Start dan met de video-serie “inzichten in het manifestatieproces”.

In oneindige liefde voor jou,
Lindsey ✨💚

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.