Ben ik te vertrouwen? En jij?

Ben ik te vertrouwen? En jij, ben jij te vertrouwen? Wat is vertrouwen eigenlijk? En wat maakt dat er zoveel mensen problemen ervaren in het vertrouwen van anderen, van zichzelf, van het leven… Ik probeer het begrip wat te verduidelijken en uit te leggen waarmee dit verbonden is.

Gebrek aan vertrouwen

Veel zielen hebben diepe wonden wanneer het komt m.b.t. vertrouwen. Hierdoor vervallen meeste mensen in het angstvallig vasthouden van relaties, destructieve gedragspatronen en overweldigende emoties. Wanneer je probeert op één of andere manier controle te houden dan komt dit vanuit het gebrek aan vertrouwen. Of het nu te weinig vertrouwen in jezelf is of in anderen of zelfs in het algemeen in het leven. Het is belangrijk om te kijken waar de eerste keer ontstaan is.

Net daarom wil ik je eerst even meenemen naar je kindertijd. Want de eerste personen waar we ons veilig geacht waren te voelen waren onze ouders of de opvoeders waar we mee geconfronteerd werden. Dus al van jongsaf aan worden we aangewezen op volwassenen in de hoop dat ze het beste met ons voor hebben. Als pasgeboren ziel hebben we wel de wijsheid maar ons fysieke lichaam is nog niet voldoende ontwikkeld zodat we in staat kunnen zijn om voor onszelf te zorgen.

Doorbreek de patronen

Nu komt het. De volwassenen die ons moeten leiden en helpen tijdens het opgroeien zijn zelf zielen met wonden en trauma’s die nog niet volledig geheeld zijn. Dat maakt dat zij doen wat ze kunnen met de mogelijkheden die ze zelf hebben. De een slaagt er al beter in dan de andere om ervoor te zorgen dat kinderen een warme, zorgzame plek krijgen. Zodat kinderen kunnen ontdekken en exploreren in een veilige omgeving. En hier komt het…

Je moet je veilig kunnen voelen om jezelf te uiten, om jezelf te zijn. Van zodra je ervaart als kind dat je niet volledig jezelf kan zijn of dat er niemand is die je opvangt wanneer je valt (vooral figuurlijk dan), dan gaan we onszelf opsluiten. Onze ware essentie verdwijnt meer en meer naar de achtergrond terwijl onze maskers tevoorschijn komen. Naargelang de signalen die we krijgen van onze omgeving gaan we sociaal aangepast gedrag vertonen. We leren hoe we ons moeten gedragen in de hoop om gezien te worden.

Leg je masker neer

Naarmate we opgroeien gaan we onszelf vereenzelvigen met de gecreëerde persoonlijkheid, maar dat is verre van onze ware essentie. Het gaat zelfs zo ver dat we in geen enkele relatie onszelf zijn maar telkens diegene proberen te zijn waarvan we onbewust voelen wat de ander van ons verlangt. Wanneer we dan merken dat ook dit niet de vervulling, de erkenning en de onvoorwaardelijke liefde brengt waar we zo diep naar verlangen dan slaat de ontgoocheling opnieuw toe. Weer een bevestiging dat we zo goed mogelijk controle moeten proberen te houden op ons leven in plaats van te vertrouwen dat we goed zijn zoals we zijn. Overgave is op dit punt heel moeilijk want dan geven we onze veilige plek op, ook al is die veilige plek een illusie waar we niet onszelf kunnen zijn.

Neem het voorbeeld van slaapproblemen bij kinderen. Als kind voelde ik me ook nooit veilig om te gaan slapen. Ik voelde allerlei energieën om me heen en wist niet wat dit betekende. Laat staan dat ik wist hoe ik er mee moest omgaan. Mijn kinderen kon ik leren wat dit betekent en dat er niets is waar je bang over moet zijn. Echter bleven ze zich onveilig voelen.

Vertrouwen & veiligheid

Toen ik afstemde op dit issue begreep ik dat ze mij toonden dat wanneer je gaat slapen, je totaal geen controle meer hebt over je fysieke leven. Je wordt opnieuw hulpeloos en afhankelijk van je omgeving. Dus als je daar geen vertrouwen in hebt dan zal het heel moeilijk zijn om je veilig te voelen. Lange tijd vond ik het ook lastig om te gaan slapen want in het donker kon ik veel beter al die energieën zien dan tijdens de dag. Wat ervoor zorgde dat ik me niet veilig voelde.

Maar als ik zou slapen dan zou ik geen controle meer hebben over mijn veiligheid. Dus hoe meer ik vertrouwde in mezelf en dat ik veel krachtiger was dan alle energieën die er maar zouden opduiken of zijn, hielp me om meer in overgave te zakken en te vertrouwen dat ik overal en altijd beschermd ben. En dat kan ik ook nu doortrekken in alles in mijn leven. Ongeacht wat er zich gebeurt ik geef mijn kracht niet langer weg aan een bron die buiten mezelf is.

Erken je kracht

En zo komen we tot een tweede belangrijk onderdeel wanneer het gaat over leren vertrouwen. Zolang jij iemand of iets buiten jezelf als groter, beter, machtiger, krachtiger, succesvoller ziet dan jezelf dan ontkracht je hiermee jezelf. Je geeft je kracht weg aan een externe bron. Kijk maar eens hoeveel je dat nog doet in jouw leven. Je gelooft de media of je raadpleegt een dokter of je luistert naar je ouders over de oplossing voor een probleem. Het zit hem echt in zoveel kleine dingen.

Echter alle antwoorden die goed zijn voor jouw hoogste goed en welzijn, zitten reeds in jou. Net door naar binnen te gaan, aan jezelf te werken en te leren hoe je de antwoorden hoort, zal je krachtiger in jezelf komen te staan. Het grootste deel van mijn werk is bevestiging geven aan mijn klanten dat ze het kunnen, vertrouwen in hun talenten en gaven, vertrouwen dat ze zullen slagen. Want doordat ik vertrouw en zie in hun talenten en mogelijkheden, toon ik hen de weg dat ze dat ook kunnen doen.

Neutraliseer de manipulatie

Eeuwen geleden werd onze soort geprogrammeerd via manipulatie van ons DNA zodat we slaafs bevelen zouden opvolgen van iets buiten onszelf. Hierdoor zijn we het gewoon dat we onze eigen kracht weggeven aan een externe bron. Maar dat is niet onze ware essentie. Deze manipulatie ligt aan de wortel van veel vertrouwensproblemen. Want we hebben geleerd dat de mening en visie van anderen waardevoller is dan onze eigen innerlijke leiding. Wanneer je meer en meer experimenteert hiermee en durft je eigen leiding te volgen, het op jouw manier doen… hoe meer je bewijzen zal verzamelen dat dit manier voor jou perfect werkt.

Dus laat je ook niet tegenhouden door astrologie, tarot, boodschappen van lichtwerkers of wat dan ook. Want ook hier durft hetzelfde patroon te spelen. Wanneer jij gelooft wat een ander zegt, zal jij deze realiteit vormgeven enkel en alleen omdat je het gelooft. Niets meer, niets minder. Maar we hebben telkens de keuze om de tijdslijn en hiermee de realiteit te ervaren die we wensen.

Je weet, je vertrouwt

Wees je ervan bewust dat elke ziel door zijn eigen ascentie heen gaat, ook alle tarotreaders, channelers, waarzeggers… hierdoor kunnen ze enkel informatie channelen en doorgeven die afgestemd is op hun bewustzijnsniveau. Informatie die daarbuiten valt, zullen zij niet kunnen herkennen waardoor je een belangrijk onderdeel van de puzzel misloopt. Dus ook hier vertrouw op je eigen informatie en ja het is heel waardevol om met spirituele leraren en coaches samen te werken, maar zorg dat je niet afhankelijke ervan wordt in die zin dat je jouw kracht weggeeft.

Voel, resoneert het in je lichaam neem het dan mee in je groei. Voel je weerstand, probeer het dan niet in te passen. En ja… hier is een dunne lijn van toepassing want soms zijn we zo verstrikt geraakt in onze eigen beperkingen en overtuigingen dat we weerstand voelen om die los te laten. Maar vertrouw dat als je jezelf vastzet door een overtuiging dat er altijd wel iemand zal zijn die jou de spiegel zal voorhouden. Dus ook daar… vertrouw in de leiding van je hogere zelf en stem af op je ziel. Daar ligt je pad al uitgeschreven. Je hoeft enkel de aanwijzingen te volgen.

Ga naar binnen

Dus conclusie: heb je vertrouwensproblemen in je relatie of in het algemeen? Kijk dan wanneer je de eerste keer ontgoocheld bent in het vertrouwen van anderen? Wanneer voelde jij je niet veilig meer om jezelf te zijn? Waar toon jij jezelf nog niet volledig uit angst om veroordeeld of afgewezen te worden? En weet dat alle liefde van de wereld of dit in de vorm van bevestiging, vertrouwen, erkenning, goedkeuring, respect of wat dan ook is. Geef het eerst aan jezelf, voel het in jezelf én dan zal dit weerspiegeld worden in de buitenwereld.

Dus dat is wat ik doe. Jou en de wereld tonen dat liefde en relaties anders mogen verlopen. En de enige weg hiervoor is door aan je eigen schaduwen te werken. Door naar binnen te gaan, door je emoties te leren begrijpen. Stem je af op je eigen bron en laat dan alles door je heen stromen. Geef liefde aan wat er voorbijkomt, aan dat wat je aandacht trekt.

Mocht je dat willen leren hoe je dat op een moeiteloze manier kan doen, dan nodig ik je uit om mijn boek 96 Vlammen te lezen. Ik vertel je namelijk hoe je liefde in je leven manifesteert via je eigen ascentie. Of als je er helemaal klaar voor bent dan kan je natuurlijk helemaal invliegen en meedoen aan het groepstraject “zelfrealisatie vanuit een hartgedragen bewustzijn” dat samen met het boek je leert om de universele vlammen te gebruiken voor je diepste transformaties en heling.

Laat de inzichten van vandaag bezinken en kies welk leven je wilt leiden.

In oneindige Liefde voor jou, in Liefde voor het leven,
In dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey
💚💫🔥

Zit je vast, zie je niet onmiddellijk een uitweg? Stel me al die vragen die in je hoofd rondspoken en je slapeloze nachten bezorgen.  Via een een transformatiesessie kunnen we kijken wat jij nu nodig hebt.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.