Mannelijke en vrouwelijke energie zijn geen tegenpolen

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten zijn mannelijke en vrouwelijke energie geen tegenpolen. In balans vullen ze elkaar aan, meer nog ze versterken elkaar. Toen de Bron (het universum, God) zichzelf wilde ervaren in de wereld was het eerste wat gebeurde de splitsing tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Hierdoor is een soort strijd ontstaan.

Elke een andere behoefte

De mannelijke energie wou de wereld in om ervaringen op te doen. Actie ondernemen, naar buiten treden, structuur aanbrengen, op avontuur gaan… Later in de evolutie zag je dit ook bij de eerste volkeren waarbij het meestal de mannen waren die gingen jagen, die naar “buiten” gingen.

De vrouwelijke energie voelde zich alleen en in de steek gelaten door de mannelijke energie na de eerste opsplitsing. De vrouwelijke energie probeert daarom terug de eenheid te ervaren, wil zorgen voor de rest, is de ontvangende energie. Dat toonde zich ook in de evolutie waarbij vrouwen thuisbleven en zorgden voor het gezin.

Echter dit is niet altijd zo geweest. Want waar er eeuwen waren dat de mannelijke energie de vrouwelijke energie domineerde, zijn er tijden geweest waar de vrouwen (onder invloed van de vrouwelijke energie) de mannen domineerden en mishandelden. Beide energieën werden misbruikt om macht en controle uit te oefenen over de andere energie. En dat uitte zich in een strijd tussen mannen en vrouwen.

Groeien naar eenheid

Meer en meer komen we tot het besef dat we beide energieën in ons hebben (eenheidsbewustzijn). En dat we beiden energieën in balans moeten aanwenden om te creëren ipv zoals we altijd gedaan hebben en te focussen op één energie. Je zou nu kunnen denken dat je als vrouw meer vrouwelijke energie in je hebt. En dat mannen meer de mannelijke energie in zich hebben, maar dat hoeft niet zo te zijn. Hoe de energieën in jou verdeeld zijn, is afhankelijk van je ervaringen, je persoonlijkheid en de lessen die je ziel komt leren. Bovendien is dit een dynamisch proces naargelang je groeit als ziel.

2020 is het jaar waarin de mannelijke energie meer en meer collectief geheeld wordt door oa tweelingvlammen. In 2019 werd vooral de focus gelegd op de vrouwelijke energie. Ongeacht wanneer welke energie geheeld of getransformeerd wordt van karmische ballast, het is belangrijk dat elke ziel bewust wordt van beide energieën in zichzelf en die in balans brengt.

Enkel zo kan je evenwichtige en gezonde relaties aantrekken, diepe innerlijke rust ervaren, overvloed creëren en verder evolueren als ziel (verder ascenderen). Jezelf meer en meer realiseren in deze incarnatie en je unieke zielstrilling, je essentie via je passies en talenten tot uiting brengen. Spirituele groei en werken aan jezelf loont en heeft een positieve invloed op jouw leven en dat van je omgeving.

Ik schreef reeds blogjes over deze energieën. Je kan het eerste over mannelijke en vrouwelijk energie omarmt hier lezen.

Liefs,

Lindsey

🔥💖💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.