Leven vanuit 3D en 5D energie, dualiteit versus eenheid

Het verschil tussen dualiteit en eenheid vertelt je meer over het verschil in een leven in 3D energie of leven vanuit de hogere 5D energie. Alleen wat betekent het om te gaan leven vanuit die hogere energie wat als 5D energie omschreven wordt. En hoe toont zich dat in onze realiteit.

Verschil 3D en 5D

Het verschil tussen 3D en 5D is het makkelijkste te zien in het verschil tussen mensen die al “wakker” zijn en bewust leven en zij die dit nog niet doen. De kloof tussen beiden zal ook groter en groter worden.

Een samenleving vanuit 3D kenmerkt zich door macht, hebzucht, dominantie, controle, bemoeienis, overheersing, competitie, dualiteit, ego-denken, kritiek en oordeel, … Doordat de aarde haar energiefrequentie aan het verhogen is, komen veel schandalen aan het licht en komen mensen op voor hun rechten. Maar worden schaduwen en angsten nog meer in de verf gezet. Echter die kentering hebben we nodig om te komen tot een samenleving vanuit 5D.

Een samenleving vanuit 5D kenmerkt zich door soevereiniteit, creativiteit, zelfbewustzijn, zelfsturing, vrijheid, mededogen, genade, begrip, gerechtigheid en aanvaarding. Maar ook vrede, eenheid, vreugde, universele Liefde, overvloed en welvaart voor elk levend wezen behoren tot deze hogere energie. Relaties veranderen meer naar het aangaan van verbindingen op zielsniveau en samenwerkingen ontstaan vanuit gelijkwaardigheid en gemeenschappelijkheid. Ook dat is 5D energie.

Door de hogere energieën op aarde zullen meer en meer mensen op een spirituelere manier willen gaan leven. Doordat ze bewuster worden, beschikken ze over een groter onderscheidingsvermogen waardoor ze zullen zien dat er verschillende mogelijkheden zijn om op een andere manier te gaan leven.

Net door zelf uit te komen voor jouw spirituele kant, geef je de andere de kans om dat ook te doen. Mensen zijn bang om afgewezen te worden. Echter als iedereen open kan zijn over wie ze zijn en over de manier waarop ze spiritualiteit beleven, zal spiritualiteit een deel van het dagelijks leven zijn. Ongeacht wat spiritualiteit voor jou is, het is voor iedereen de weg van je ziel, van spirit. Spiritualiteit brengt ons een nieuwe manier om te kijken naar het leven en hoe we die als mensheid willen vormgeven.

Door zelf te delen wat ik ervaar, wie ik ben en wat ik doe, geef ik anderen de mogelijkheid om op een veilige manier te vertellen over hun beleving van hun gaven en talenten, hun gevoeligheid, hun spiritualiteit. Zodat ze ook zichzelf beter leren kennen.

Dualiteit versus eenheid

Dualiteit hoort bij een 3D wereld. Wat eigenlijk een dimensionale ruimte is, een leerschool voor de ziel zodat die zich verder kan ontwikkelen door ervaringen op te doen. In een duale 3D wereld is er verdeeldheid, gescheidenheid, polarisatie. Door het ene uiterste te leren, ontdekken we wat het andere is. Geen licht zonder donker, geen boven zonder onder, geen mannelijke energie zonder vrouwelijke, geen warm zonder koude,… elk aspect in een 3D wereld heeft een tegenovergestelde.

In een 3D wereld is er ook een economie en wordt geld gebruikt als uitdrukking van de waarde van een dienst of service. Vroeger deed men aan landbouw om te kunnen overleven. Enerzijds om zichzelf te voeden, anderzijds om goederen te ruilen of te verkopen voor andere diensten en goederen. Echter de dualiteit en vooral het jezelf zien als afgescheiden van de rest, zorgde ervoor dat mensen controle en macht wilden over de anderen uit eigenbelang.

Dualiteit als het tegenovergestelde van eenheid helpt onze ziel te leren over verschillende aspecten van het leven. Wat maakt dat dualiteit geen slecht ding is. Het is een tool om te leren. Echter nu zijn we eenmaal in de tijd gekomen dat we klaar zijn om meer en meer de 5D te belichamen en vanuit die energie te leven.

De 5D wereld zou je kunnen zien als de tuin van eden waarin eenheid, heelheid en harmonie is. Er is geen strijd meer tussen verschillende volkeren en rassen omdat we de eenheid erkennen en leven tussen alles wat is. Er is geen lineaire tijd meer wat ons een ander besef van tijd geeft. Alles is gekend doordat iedereen telepathisch is en volledig bewustzijn heeft. Termen als verbinding, samenwerken, creativiteit, liefde, acceptatie, gemeenschappelijkheid omschrijven hoe het is om te leven in een puur 5D wereld en bewustzijn. Werken is niet zoals in een 3D wereld maar komt voort uit je ziel. In 5D manifesteer je onmiddellijk via je gedachten. En dat maakt dat vele mensen op dit ogenblik nog aan het oefenen zijn in 3D om enkel dat te manifesteren voor ieders hoogste goed.

De kracht van je mindset

Wanneer je meer en meer gaat leven vanuit die 5D energie is het belangrijk dat jij je ten volle bewust bent van de kracht van je mindset, van je gedachten. Wanneer je wilt afstemmen op een moeiteloos leven dan ga je samenwerken mét het universum en met je ziel.

De kracht van je gedachten is heel simpel uit te leggen door deze zin: wat je aandacht geeft groeit. Dus dat betekent ook negatieve dingen die je eigenlijk liever niet wilt. En dat is ook eigenlijk een beetje hoe de Wet van Aantrekking én de Wet van Afstemming werken.

Je trekt aan wat gelijkaardig is aan jouw energie. Je werkelijkheid is eigenlijk een weerspiegeling van jouw energie en dus jouw trillingsniveau. Door in het leven te staan vanuit je volle potentie zal je aantrekken wat jij wilt/nodig hebt. Dat betekent dus dat je enkel situaties en mensen zal aantrekken die op jouw energie afgestemd zijn.

Eén onderdeel van spiritualiteit zijn de vele waarzeggers en toekomstvoorspellingen. Zelf wil ik hier even op ingaan omdat dit aansluit bij de Wet van Aantrekking en op het idee dat je zelf verantwoordelijk bent voor je leven. Jij bent de meester van je eigen leven. Door te gaan geloven dat voorspellingen uit zullen komen, geef je jouw verantwoordelijkheid eigenlijk uit handen. En ja, sommige zaken worden voorspeld.

Maar ik kan me niet van de mening ontdoen dat door die voorspellingen te geloven je door “self fulfilling prophecy” meewerkt aan het aantrekken van die situatie. Dus net door je manifestatiekracht te gebruiken en je voor te stellen hoe die voorspelling zou zijn, creëer je die voorspelling in je leven. Niet persé omdat het zo hoort te zijn. Want er zijn verschillende tijdslijnen mogelijk afhankelijk van de keuzes die je maakt. Hoe meer je leeft vanuit de 5D energie, hoe meer je afstemt op multidimensionale werkelijkheden.

Ik werk liever met de Wet van Aantrekking en de wet van afstemming want dan bepaal ik zelf voor het grootste deel hoe mijn leven er uitziet. Je zal me wel zien werken met orakelkaarten, tarotkaarten en een pendel. Maar dit zijn allemaal hulpmiddelen om inzicht te krijgen in iets wat tot op dat moment onbewust was. En dus niet om ervan uit te gaan dat het zo zal gebeuren, want dat is het niet. Ik heb de keuze.

Kiezen is verliezen

Vaak weten we niet wat we moeten kiezen, zijn we bang om te falen en dus bang om verkeerd te kiezen. We willen het liefste dat iemand anders ons vertelt hoe we het moeten doen om op de snelste, eenvoudigste manier ons doel te bereiken. Echter als je leert te luisteren naar je lijf, als je leert je emoties te begrijpen en je gedachten onder controle houdt, leef je in lijn met je ziel én zal je altijd de keuzes maken die het dichtste bij je levensweg liggen. Dan hoef je jezelf geen zorgen meer te maken over de keuzes die je mag maken. Je neemt in vertrouwen een beslissing. Dus maak een stevige, bewuste keuze en weet dat je nooit kan falen.

Oordelen of respecteren

En gezien ik nu toch al een lange blog aan het schrijven ben, nog iets over oordelen of respecteren. Want een oordeel vellen over iets of iemand is zo snel gebeurd. Ik merk het vaak in het verkeer. Mensen vinden de andere toch zo’n slechte chauffeur… dheu… net alsof je zelf nooit geen overtredingen begaat of nooit afgeleid bent. Respecteer wie de ander is door eerst naar jezelf te kijken.

Het is niet voor niets dat het spreekwoord “wie zonder zonde is werpe de eerste steen”. Of in kranten lees je ook constant oordelen over jan en alleman. En op zich is niets mis met het hebben van een mening over iets, maar laat de anderen in hun waarde. Zeker als je zelf nooit stappen onderneemt om je leven te beteren. Zijn mijn woorden een spiegel voor je? Wel, het is nooit te laat om andere keuzes te maken.

Wil jij aan de slag met de obstakels en uitdagingen in je leven? Wil je ook meer en meer gaan leven vanuit die 5D energie en bijhorende waarden? Dan kan je alvast starten met de vraag “wie ben ik werkelijk” voorbij ideeën, verwachtingen van de buitenwereld.

Ondersteuning nodig?

Denk je dat jouw energieveld onvolledig is of niet goed beschermd is, dan raad ik je aan om een transformatiesessie met mij te reserveren waarbij we jouw volledige energiesysteem gaan beschermen, uitlijnen en balanceren en je een gronding optimaliseren. Want waar het visualiseren van een kleur rond je wel helpt, biedt het geen langdurige bescherming. Bovendien wanneer een beschadigd aura het gevolg is van trauma dan mag eerst dat geheeld worden.

Liefs,

Lindsey

🔥💖💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie? Dan is een online reading  iets voor jou!

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.