Wat is geluk?

Wat is geluk? Hoe weet je of je gelukkig bent en je niet jezelf iets wijs maakt? Veel mensen zeggen “ik wil gelukkig zijn”. Alleen weten ze niet wat het is dat hen gelukkig maakt. Laat staan of ze weten hoe het voelt om gelukkig te zijn.

In de leegte

De laatste weken zat ik opnieuw in een soort van “void”, leegte… een plek waar zoveel is en toch niets. In die plek verliezen verlangens hun kracht. Een tijd en ruimte waar je niet langer geleid en gestuurd wordt door omstandigheden van buitenaf, zelfs niet door innerlijke drijfveren. Net daarom kwam de vraag “ben ik gelukkig” en “wat is geluk” naar boven. Niet zozeer omdat ik niet gelukkig zou zijn, wel omdat zoveel mensen op dit ogenblik getriggerd worden door wat er allemaal gaande is in de wereld.

Wanneer ik doorheen dergelijke periode ga dan is er altijd iets waarover ik ervaringen mag opdoen zodat ik het met jullie kan delen. Leiden door ervaring is niet altijd evident, maar dit is de manier waarop mijn ziel gekozen heeft het te doen. En dat is ok. Tenslotte is dat ook hetgeen gebeurd op collectief level. De wereld werd op pauze gezet en niemand weet hoe het verder zal gaan.

De angst rond het virus, rond de inperking van onze bewegingsvrijheid en vrijheid in het algemeen wordt weer aangewakkerd nav een zogezegde tweede of derde golf. Meer en meer wordt via de media het bericht dat niemand immuun is tegen dit virus ingestuurd.

Hierdoor worden we opnieuw geconfronteerd met onze eigen grenzen. Het feit dat een menselijk leven eindig is én dat je fysieke lichaam ooit zijn maximum bereikt heeft. Echter jouw realiteit wordt gevormd door de overtuigingen die je hebt. Dus de vraag is, klopt het dat jouw fysieke lichaam een houdbaarheidsdatum heeft? Of is dat slechts iets wat we willen geloven?

Geluk als constante

Wanneer geluk gestuurd en beïnvloed wordt door omstandigheden van buitenaf dan kan je geluk van de ene op het andere moment worden afgenomen. Is het door een pandemie, door een ongeval, door een faillissement of wat dan ook dat er gebeurd in jouw realiteit.

De les hierbij is dat je leert geluk te zien als een staat van zijn. Zodat het niet meer mee veranderd met de uiterlijke omstandigheden in je realiteit. Wanneer je dat geleerd hebt, kan je ervaren dat geluk een constante wordt in je leven. Je kan het oproepen wanneer je wilt. Want je hebt er controle over en roept het op wanneer jij dat wenst.

Vraag even rond in je omgeving “wat is geluk” en je zal heel uiteenlopende antwoorden krijgen. Wanneer je verder vraagt, kom je telkens uit bij een gevoel, een emotie dat je ervaart wanneer iemand zegt op dat ogenblik gelukkig te zijn. Zo is de ene gelukkig door met een bepaalde auto te rijden, de andere is gelukkig met een lekkere maaltijd of met een knuffel van een dierbare. Dus de uiterlijke omstandigheden zijn anders, maar het gevoel van diepe vervulling blijft hetzelfde.

Wanneer je geluk ervaart dan voel jij jezelf krachtig. Je frequentie trilt hoger waardoor je connectie maakt met de overvloedige energie van de Bron. Geluk voelen is één uitdrukking van Onvoorwaardelijke Liefde die we allen belichamen.

Onderdanige versus meester

Echter door ervaringen in ons leven konden we geen verbinding meer maken met die kracht. We waren bang om gelukkig te zijn. Om liefde te voelen in al zijn facetten want we hebben doorheen de vele levens meermaals Liefde en geluk door uiterlijke omstandigheden verloren.

Net alsof een externe Bron of meester beslist over hoeveel geluk en Liefde we mogen ervaren. Die meester besloot wanneer het genoeg geweest is en dit overkwam ons zonder enige waarschuwing. Echter dat is wat “ze” ons willen doen geloven. Maar niemand anders heeft controle over jouw leven dan jij.

Dualiteit versus eenheid

Door te leren over deze dualiteit en te ervaren hoe het voelt wanneer je gescheiden zou zijn van de ander, kan je meer appreciëren dat je één bent met alles om jou heen. Niet alleen met je geliefde, maar met alle leven waar ook ter wereld, universum of dimensie. Wanneer je dat gaat erkennen dan krijg je de kracht om geluk te integreren in je zijn. Omdat je weet dat geluk niet bepaald wordt door uiterlijke omstandigheden maar eerder een gemoedstoestand, een emotie is dat altijd in jou aanwezig is. Dus ook altijd beschikbaar is als jij daarvoor kiest.

Door alle laag trillende emoties zoals verdriet, ontgoocheling, angst… te ervaren, kan je ontdekken wat het verschil is met hoog trillende emoties als geluk, dankbaarheid, Liefde, innerlijke rust en zelfs vrijheid.

Vrijheid is het ultieme doel van je ziel. Voelen dat je zelf je leven vormgeeft maar toch nog tot een eenheid behoort. Dat bedoelen we met eenheid in individualiteit. Beseffen dat je deel uitmaakt van een grote geheel én al jouw acties een invloed hebben op de rest van het leven.

Omarm je authenticiteit

Hiermee rekening houdende weet je wat jou uniek maakt. Waardoor je in staat bent om vanuit je authenticiteit in het leven te staan én alles wat je doet niet enkel een meerwaarde is voor je eigen leven, maar ook voor het grotere geheel.

Leven vanuit je authenticiteit zal je meer emotionele vervulling geven waardoor je niet zo zeer leeft om materiële doelen te bereiken. Daar ligt net de magie… van zodra je materie minder kracht geeft en je minder materie in je leven wenst, creëer je meer ruimte om meer aandacht te kunnen geven aan de innerlijke gevoelens die je ervaart.

Waardoor je als automatische reactie van het universum meer overvloed zal ontvangen. Net omdat je de verwachtingen rond je verlangens loslaat en vertrouwt dat wat voor jou voorbestemd is altijd komt. Dit weten, brengt je niet alleen innerlijke rust, maar is ook een kans om meer geluk te ervaren.

Ervaar je toch moeilijkheden met het verbinden met dat geluk in jezelf? Kijk dan waar je gedachten op gericht zijn? Welke emoties ervaar je die mogen aangekeken worden? Waar heb je verwachtingen over? Hoe denk je dat iets of iemand sus of zo moet reageren?

Laat dit alles los, breng je aandacht in het nu. Hiervoor helpt het om je aandacht naar je ademhaling te brengen want ademen gebeurt altijd in het nu. Besef dat je leven nu is. Niet in de toekomst of in het verleden. Echter ben je niet tevreden met wat je nu “hebt” in je leven, kijk dan wat er mag veranderd worden. Waar hou je jezelf nog tegen? Welke blokkades zijn er nog in je overtuigingen en emoties die mogen aangekeken en geheeld worden?

Als jij klaar bent om meer geluk te ervaren en te ontdekken waar jij jezelf nog tegenhoudt, dan nodig ik je uit om een transformatiesessie met mij te reserveren. Tijdens een transformatiesessie vertel ik je exact wat jouw blokkades nu zijn zodat je weer verder kan. Waar nodig ontvang je heling en inzichten om je leven weer in handen te nemen. Weet je niet goed wat te doen? Stuur me dan een mail met je vraag, ik antwoord altijd.

In licht & oneindige Liefde,

Lindsey

💚🔥💫

PS: Wil je hulp, meer helderheid of richting mbt jouw (toekomstige) relatie, je missie? Dan is een online reading  iets voor jou! Dan kan je alle vragen stellen die je in je hoofd hebt en die je slapeloze nachten bezorgen.

Liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en readingen doe mbt de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je op soundcloud.