Bindingsangst als zielsles

In navolging van de blog rond verlatingsangst en afhankelijkheid bekijken we nu dezelfde oerwonde maar meer vanuit de vervormde mannelijke energie. Dus als je de blog rond verlatingsangst nog niet bekeken hebt, doe dat dan eerst. Zodat je mee bent in deze manier van denken en het bekijken van deze angst als zielsles.

Verlatings- of bindingsangt

Want bindingsangst en verlatingsangst zijn verschillende uitingen van dezelfde oer-wonde in ons zijn. De reden waarom het zich op een andere manier manifesteert is omdat het verbonden is met de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf. Dus afhankelijk vanuit welke energie je hoofdzakelijk leeft, zal je die oerwonde eerder ervaren als bindings- of als verlatingsangst. Dit heeft dus niets te maken met het geslacht wel met de energie.

Bindingsangst is verbonden met de oerwonde in de mannelijke energie. Toen de mannelijke energie zich wou gaan ervaren in de wereld, splitste de mannelijke energie zich af van de vrouwelijke energie. Hierdoor ontstond een leegte in de vrouwelijke energie waardoor die vanuit de leegte in zichzelf de mannelijke energie opnieuw wou absorberen. Vandaar ook het “loper-jager” patroon in diepe zielsconnecties… dit heeft met deze oerwonde te maken.

Bindingsangst & zich laten vangen

In het dagelijks leven zie je deze wonde zich ook uiten bij mensen die hun seksuele energie gebruiken om de andere te “vangen”. Deze vorm van vervormde vrouwelijke energie is er enkel en alleen om de leegte in zichzelf te vullen. Je ziet het ook in het aangaan van betekenisloze seksuele contacten. Waarbij de persoon in kwestie eigenlijk een diepe nood aan liefde en intimiteit heeft maar niet weet hoe die liefde in zichzelf te vinden. Laat staan dat ze geleerd hebben hoe ze zich op een geheelde, gezonde manier kunnen verbinden met een andere ziel.

Dus zoals je merkt kan je verlatingsangst en bindingangst ook niet zo eenvoudig van elkaar scheiden. Zoals ik al zei bij de video rond verlatingsangst, je kan zelfs beide angsten ervaren. Ook al lijken ze tegenovergesteld ze zijn ontstaan vanuit dezelfde wonde, maar worden anders geuit afhankelijk van de energie waar je vanuit leeft.

Bindingsangst & seks

Veel zielen die kiezen voor betekenisloze seksuele contacten hebben eigenlijk de angst om zich te binden maar verlangen wel naar een diepe connectie en verbinding. Echter het leven heeft hen geleerd dat je beiden niet kan hebben… Ze hebben de onbewuste overtuiging dat je niet vrij kan zijn en tegelijkertijd verbonden zijn via een diepe zielsconnectie en die volledig ervaren als emotioneel vervullend.

Wat natuurlijk een vervormd beeld van relaties en het leven is. Opnieuw ontstaan vanuit deze oerwonde. Seks als intimiteit is dan een manier om die leegte tijdelijk te vullen. Tot ze op een punt van bewustzijn komen waar ze de diepere wonde in zichzelf helen én ontdekken dat je niets misloopt wanneer je jou bindt. Of dat je niet verlaten wordt wanneer je niet in een relatie bent.

Bindingsangst & gemiste kansen

Zielen met bindingsangst hebben vaak het gevoel dat wanneer ze zich binden aan één persoon ze iets anders mislopen. Echter ook dat is een verkeerde overtuiging ontstaan vanuit trauma, voorouderlijke patronen en oude templates rond relaties. Echter wanneer je groeit en je bewustzijn verruimt zal je beseffen dat je alles vindt wat je nodig hebt in die ene relatie bij die ene persoon wanneer jij daar open voor staat. Tenslotte willen we allemaal ware liefde ervaren en ons veilig voelen zodat we elk moment onszelf kunnen zijn in een diepe liefdesconnectie.

Dat vraagt natuurlijk dat je de schaduwen en wonden in jezelf heelt. Je overtuigingen tegen het licht aanhoudt zodat je die kan aanpassen aan jouw nieuwe waarheid waar binding niet betekent dat je jouw vrijheid opgeeft.

In gezonde, harmonieuze relaties aangegaan vanuit een hoger bewustzijn is elke partner heel in zichzelf. Ze hebben de andere niet nodig om hun dromen na te jagen of zich beter te voelen. Deze zielen weten dat ze niets of niemand nodig hebben om hun beste leven te leiden. Ze geven hun leven vorm vanuit hun geheelde, hogere energie. Het hebben van een partner in hun leven is een meerwaarde. Z

e ondersteunen elkaar en versterken elkaars kwaliteiten. Relaties aangegaan vanuit een hoger bewustzijn waarbij de oerwonde geheeld is, halen het beste in de elkaar naar boven opdat ze elke dag nog beter worden in het zijn van de beste versie van zichzelf. Hierdoor kunnen beide partners hun wensen en verlangens vervullen terwijl ze samen het leven delen.

Mensen met bindingsangst en verlatingsangst hebben de neiging om de relatie vanuit die oerwonde te saboteren. Hierdoor vertonen ze gedrag in 3D zoals ghosting, de andere weg duwen, wantrouwen… .

Bindingsangst & zelfsabotage

Want op die manier worden ze niet verlaten of zullen ze zich niet in de steek gelaten voelen. Dus wil je een krachtige, gezonde relatie ervaren, werk dan aan de trauma’s en wonden die je nog meedraagt in je energie. Want elke relatie die op je pad komt, zal die wonden blijven weerspiegelen totdat je ze geheeld hebt.

Het gevoel van vast te zitten of het nu in een relatie is of groter op macroniveau tav verplichtingen in de maatschappij zijn allen een illusie. Je hebt altijd een keuze en je bent altijd vrij. Niets of niemand kan je beperken als jij dat niet toestaat.

Mensen met bindingsangst hebben vaak ook angst om afgewezen te worden. Hoe raar het ook klinkt, maar de angst om niet goed genoeg te zijn bvb zorgt ervoor dat ze zelf weglopen uit de relatie. Want dat geeft hen het gevoel nog controle te hebben over hun leven. Waar ze anders misschien moeten dealen met hun vrees om niet goed genoeg te zijn. Dus ook hier saboteren ze zichzelf.

Ook oude rolpatronen waar mannen moeten voorzien en zorgen voor vrouw & kind, kan voor vele zielen de oerwonde van bindingsangst triggeren. Want wat als ze niet in staat zijn om te voorzien… ook hier ga naar binnen en kijk je overtuigingen aan. Je hebt de kracht om ze te veranderen zodat ze ondersteunend zijn voor jouw leven en geluk.

Bindingsangst & relaties

Wanneer je merkt dat je last hebt van bindingsangst dan kan dit ook verbonden zijn met de manier waarop je relaties in het verleden hebt ervaren. Ben je te vaak gekwetst? Of hoe was de binding/hechting met je ouders? Als die er al was, was die gezond of ongezond? Hoe was de relatie met je moeder?

Een moeder die haar te veel opdringt vanuit haar eigen angsten en de leegte in zichzelf (dus vanuit die vervormde vrouwelijke energie) kan onbewust haar kind onderdrukken. Waardoor die geen zuurstof meer krijgt om zelf te gaan leven. Dus ook dan kan er sprake zijn van bindingsangst. Heb je in een vorige relatie ervaren dat er geen balans was in geven en ontvangen van liefde? Hoe heb je genegenheid en de voedende eigenschap van de vrouwelijke energie ervaren? Was dit op een vervormde manier vanuit de wonden van de vrouwelijke energie?

Omring jezelf dan met mensen die de vrouwelijke en mannelijke energie in zichzelf al geheeld hebben. Zoek vrouwen die de vrouwelijke energie op een gezonde, geheelde manier kunnen uiten zodat je de ruimte krijgt om jouw angst voor verbinding, eenheid en onvoorwaardelijke liefde te helen. Want jij bent het waard.

In oneindige Liefde voor jou, in Liefde voor het leven,
In dienst voor ieders hoogste goed,

Lindsey
💚💫🔥

Wil je jouw eigen heler, coach en leraar worden? Om vervolgens jezelf te realiseren in dit leven als je ware essentie die je bent? Wel dan is het traject “zelfrealisatie vanuit een hartgedragen bewustzijn” jouw volgende stap. 

Meer inspiratie nodig, liever kijken dan lezen? 👀

Bekijk de video’s op YouTube waar ik regelmatig video’s post over leven vanuit een hoger bewustzijn en de collectieve energieën.

Gratis visualisaties en meditaties vind je ook op soundcloud.